Mitől ennyire népszerű a League of Legends?
2014. május 08. írta: Hodini

Mitől ennyire népszerű a League of Legends?

(Sajnos nem találtam megfelelő szinonimát a "rules"-ra, így maradt a népszerű...) Na de.

Igaz, hogy a MOBA stílus (Multiplayer Online Battle Arena) most óriási hype-ot kap, a fanok imádják, a szponzorok két kézzel szórják bele a pénzt, de ami ennél is fontosabb: a Riot Games hallgatott és a mai napig hallgat a közösségére és az ő visszajelzéseik alapján alakítják a játékot. Sok olyan játék van, amivel szeretnek az emberek játszani akár órákon keresztül, de egyik se építette fel olyan szinten a legjobb játékosainak visszajelzésére a fejlesztéseit, mint a Riot. 

 

De gondoljatok csak bele, hogy mennyire igyekszik a Riot velünk együtt alakítani a lokalizációt, mennyire számít a mi visszajelzéseinkre a magyar szinkron kapcsán. Függetlenül attól, hogy megvannak a maga előnyei és hátrányai, jó érzés, hogy egy ekkora vállalat odafigyel a közönségére.

Ezért nézhetünk ma professzionális versenyeket profi szervezésben, profi kommentátorokkal - a sport és a showműsor tökéletes keveréke, ami képes volt tavaly egyetlen óra alatt megtölteni a Staples Centert Los Angelesben. Kínában pedig már eSport aréna épül.

allstar2.jpg

Azt még nem tudni, hogy ez most csak egy gyorsan kidurranó lufi, vagy egy komolyabb trend, de a gaming szakértők azt mondják, az eSport kultúra még csak most fog igazán nagyot robbanni. Alig várom, hogy itthon is bedurranjon!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr716135927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2014.05.09. 06:44:16

Érdekesebb mint a foci.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2014.05.09. 06:51:15

A hajnalok hajnalan eladtak a lol-t a kinaiaknak 1milliard dollarert azota durvan megterulhetett a ceg mivel mostanaban megcsinaltak a lokalizaciot egy rakat nyelvre, koztuk full magyaritast is(+szinkrongangok).... szvsz nagyon jo az uzletstrategiauk, mas gammaknal tulsagosan ehesek lesznek a keszitok, de itt nagyon okosan kozmetikai tuningokert kertek foleg penzt , a dolog bejott nekik...

Hodini · http://esportmilla.hu 2014.05.09. 08:47:33

@midnight coder: ha nem is feltétlenül érdekesebb, mint a foci (MÉG), érződik rajta a profizmus. Tegnap végignéztem az All-Star gála 1. napját, már a kezdéskor csak Twitchen és Youtube-on fix 400.000 fölött volt a nézettség. Brutális számok.

Hodini · http://esportmilla.hu 2014.05.09. 08:50:07

@anarchoid: egyetértek. Nagyon kitalálták, hogy hogyan csináljanak egy alapvetően ingyenes játékból sok kicsi sokra megy alapon brutális mennyiségű pénzt. És az, hogy minden új szezon előtt a játékosok befolyásolják a fejlesztéseket, külön üdvözölendő. Mikor láttunk ilyet egy WoW-nál pl.

A drága játékok ideje leáldozóban van, főleg ha a Free2Play játékok ilyen ütemben növekednek tovább.
süti beállítások módosítása