Kínában épül a világ első eSport arénája!
2014. április 27. írta: Hodini

Kínában épül a világ első eSport arénája!

Mégpedig az Major League Gaming (MLG) jóvoltából, akik megfűztek néhány befektetőt arról, hogy érdemes ebbe az iparágba sok pénzt beletenni.

A tervek szerint az aréna Makaó partjainál, Hengqin szigetén épül majd fel 2017-re, és 15.000 fő befogadására lesz képes. Elég jó a fekvése, 30 percre van Hong Kongtól és az összes közeli, nagyobb repülőtértől.

mlg_arena.jpg

Az MLG ráadásul ennél tovább is ment, ők nem pusztán egy arénát, hanem egész várost akarnak az eSporthoz felépíteni, ahogy ők nevezték, egy "kreatív kulturális központot". Itt aztán lennének gamer tematikájú éttermek, expók, kocka boltok, minden, ami a közösségnek kell. A pénz már megvan: a befektetés mértéke 480 millió (!) dollár. 

Az itt zajló (nem csak LoL) versenyeket természetesen az MLG közvetítené, de maga a város az év 365 napján nyitva áll majd a látogatók számára.

Egyre több az olyan kezdeményezés, amelyeket az eSportot a mainstream kultúra felé terelik, Kína ebben élenjáró lehet. Mit gondoltok, itthon mikor lesznek hasonló programtervek?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr946092190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.04.27. 19:45:38

Nálunk mennyi lenne 60 millió?

Hodini · http://esportmilla.hu 2014.04.28. 08:24:51

Jó kérdés. Ha már ilyen sok új stadion épül mostanában, egyet-egyet kölcsönkérhetnénk, hogy LCS-t rendezzünk :)

adamjermann 2014.05.01. 04:59:48

Hey!

Egy kis kiigazitás Hodini, az nem 3 millió dollár, hanem 3 MILLIÁRD és RMB, azaz a kínaik pénzneme. Ez egyébként mai árfolyammal kb 480 millió dollár.

Bocsi nem okoskodni akartam, csak a 3 millió dollár nevetségesen kevésnek tűnt, mivel itt ingatlan beruházásról is szó van (lásd mi mennyiért épitjük a stadionjainkat).

Innen vettem a számot egyébként, ez eléggé officialnak tűnik :)
www.majorleaguegaming.com/news/major-league-gaming-to-build-first-ever-mlg-arena-in-china/

Hodini · http://esportmilla.hu 2014.05.01. 08:20:46

@adamjermann: Helló! Nagyon köszi, pedig direkt kétszer is ellenőriztem a számot... legközelebb 3x fogom :) Javítottam!
süti beállítások módosítása