LCK Korea 2016, avagy az SKT, majd mindenki más
2016. január 15. írta: tronke1

LCK Korea 2016, avagy az SKT, majd mindenki más

Illetve rosszul írtam a címet, hivatalosan Kko-Kkal-Kkon LoL Champions Korea (a Kko-Kkal-Kkon egy népszerű édességgyár Koreában), de nem esett volna jól leírni, hogy KKK LCK Korea.

Koreai helytartóink földjén is elindult az új szezon, kisebb nagyobb változásokkal. Lássuk hát a csapatokat!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

A Faker oltárra már benyújtottuk a közbeszerzési pályázatot kategória

 

SK Telecom
Kétszeres világbajnok csapat, aki megtartotta a kétszeres világbajnok magját. Nehéz nem szuperlatívszokban beszélni a játékosokról, vagy épp a sztárgyárnak tűnő menedzsmentről. Noha a Worlds után nem sokkal a KeSPA Cup alatt csúfos vereséget szenvedtek a mára már nem létező ESC Ever ellen, még mindig ők a de facto első helyezett a régióban.

MaRin (teljesen jogosan) nem bírt ellenállni a pénz csábításának és a világszínpadon erősen alulszereplő LGD Gaming toplanere már. A helyére Duke-ot, a tavaly tavaszi split MVP játékosát szerezte meg az SKT. Duke nagyon hasonló stílusú játékos, rettentően erős 1v1 toplaner. Bízom az SKT menedzsmentben, hogy egy jó csapatjátékost faragnak majd belőle.

Ugyan vannak trónkövetelők, de nagy meglepetés lenne, ha legalább a tavaszi szezont nem az SKT nyerné.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Nagyon unjuk alulról nézni az SKT logót kategória

 

ROX Tigers
A világbajnokság második helyezettje, immáron a sokadik címszponzorukkal (Huya - GE - KOO - ROX). Az összeomló NaJin csapat (ld. később) roncsaiból sikerült kimenteniük Peanut-ot, aki a csapat új junglere, miután Lee/HoJin visszavonult.

Ez a csapat identitását nem változtatja meg nagyban, egy kicsit több szabadságot ad Kuronak és Smebnek, mivel Peanut egy elég jó early game játékos. Azt már láttuk, hogy a csapat - jó és rossz értelemben - eléggé meta-érzékeny, ha úgy alakulnak a dolgok, van esélyük letaszítani Fakert a trónról.

Longzhu (ex-Incredible Miracle)


Mindenkinek ajánlom a következő bekezdés olvasása előtt a fenti szám elindítását és az ezzel járó teljes átszellemülést.

A kínai pénz, della, moolah, $krilla elért Koreába. Amit ez előtt a KeSPA csapatoknak nem sikerült, azt a mocskos bagónak igen. A Longzhu egy konkrét koreai szupercsapatot rántott össze.

A játékosok:
Top - Flame & Expession
Jungle - Chaser
Mid - CoCo & Frozen
ADC - CptJack & Fury
Support - Pure

Gyakorlatilag minden egyes pozícióra sikerült top 3-top 4 játékosokat találniuk - ez ilyen kontextusban gyakorlatilag példátlan ebben a ligában. Flamet nem kell bemutatni, az év végére az LGD egyetlen épkézláb játékosának tűnt. Expession egy szikla, amin a NaJin évekig állt.

Chaser az új koreai jungler sztár. A nagy tavalyi koreai exodus után ez a pozíció sérült a legjobban - Dandy, Spirit, Swift, Daydream, H0R0, Reignover (Rush is ide tartozik, bár ő nem játszott korábban az LCK-ben) hiányában Chaser lett szépen lassan a régió egyik legjobb játékosa, akire elég sok csapatnak fájt a foga. CoCo az ex-CJ midlaner, nem kell bemutatni. Ő azt művelte a koreai régióban, amit Bjergsen csinál Észak-Amerikában.

CptJack egy ügyes veterán, Fury a tavalyi Samsung csapat tehetsége. Pure az egyetlen játékos, aki nem kiemelkedő tehetség, de egy ilyen csapatban bőven elég az is, ha szimplán csapatjátékosként teszi a dolgát.
Pusztán a játékosok színvonala miatt is hatalmas elvárásaim vannak a csapat felé. A 2. hét negyedik napján játszanak a Tigers ellen, az igazi próba pedig az LCK hatodik hetén lesz, amikor a címvédő SKT ellen szállnak ringbe.

KT Rolster

A KT már évek óta a kedvenc koreai szervezetem. Imádtam a 2013-as KT Bulletset, Ryu és inSec játékát és a 2014-es KT Arrowst a Rookie - KaKao sztárduóval.

Az idei világbajnokságon a KT nem szerepelt kimondottan rosszul, de a csapatban így is történtek változások. A lineup gyengepontja, Nagne otthagyta a csapatot, a helyére Fly került, aki a kínai Invictus Gaming testvércsapatában, a Young Gloryban játszott egy jó ideig.

A nagy érvágás viszont a support pozícióban történt. Piccaboo a tavaszi splitben nem játszik a csuklója miatt és emiatt nem is írt alá szerződést a szervezettel. A helyére IgNar érkezett az IM-ből és visszatért Hachani, a KT Arrows híres-hírhedt supportja (aki azóta már HotS játékos is volt).

A tavalyi szezon során Score egy igen erős jungler lett, Piccabooval nagyon jól irányították a pályát és a csapatot. Ez a felelősség most már csak az ő vállán nyugszik. Amennyiben képes folytatni amit eddig csináltak a KT továbbra is egy ütőképes csapat maradhat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Jövünk fel, mint a talajvíz kategória

 

Samsung
A Samsung teljes tavalyi játékán az látszott, hogy a csapatban rengeteg potenciál van, de ezt valahogy nem sikerült érvényesíteniük. Az idei szezonra egy kicsit tapasztaltabb játékosokat szereztek. Ambition annyi év után otthagyta a CJ/Azubu csapatát és most a Samsung színeiben fog junglerként játszani. Nekem még mindig nagyon szokatlan, hogy nem midlaner, de el kell ismerni, nem volt rossz jungler az előző évben (habár kiemelkedő sem nagyon).

A csapat sztárjátékosa Crown, a midlaner. Többször is sikerült a #1 helyet megszereznie a koreai soloqueue létrán, félelmetesen tehetséges, agresszív játékos. Már tavaly is játszatták párszor, az egyik meccsen sikerült egy kicsit hülyét csinálnia az SKT-ből:

Az ADC pozícióban az Észak-Amerikát megjárt CoreJJ lesz, akit az ex-SKT support Wraith támogat. Szerintem tavaly a Dignitasban nem tudtak megfelelő mennyiségű in-game segítséget nyújtani CoreJJ-nek, hogy igazán megmutathassa milyen fából faragták, remélem a Samsungban ez sikerül majd, kimondottan jó játékosról van szó.

SBENU Sonicboom
A tavalyi szezon ütőpárnája az idei évre úgy tűnik kicsit redberázta magát. Ők voltak a csapat, akik megállították az ESC EVER bejutását az LCK ligába, illetve a KeSPA cupon is ők voltak talán a legerősebb ellenfeleik. Ezt jórészt az új junglernek, Flawlessnek köszönhetik, aki egy agresszív, early game jungler - kicsit Rushra emlékeztet a stílusa. Valószínűleg nem lesznek világverők, de egy erős mezőny közepén lebegő csapattá válnak.

Jin Air Greenwings
A Jin Air elég sok játékost vesztett az elmúlt időszakban (Chaser, GBM, CptJack, Trace) ezért gyakorlatilag elölről kellett kezdeniük az építkezést. A tavalyi Jin Air szinte végig a 4-5. hely környékén volt, egy lassú, stabil, ötödikdragon-fetisiszta játékkal.

Ez most 180°-os fordulatot vett, ugyanis az új játékosok hihetetlenül agresszívak. Legutóbb az IEM San Josen láttuk őket szerepelni, ahol 2:0 arányban kikaptak a CLG ellen - ez főleg annak a számlájára írható, hogy a játékosok még alig játszottak együtt (ami igazából mindkét IEM-et elég jól jellemzi). Ha sikerül összeszokniuk veszélyes csapat lehet belőlük, főleg Pilot alias mini-Deft és SoHwan avagy ifj. Smeb vezetésével.

Remélhetőleg sokszor repül majd a szezon során a gladplane.

Afreeca Freecs (ex-Rebels Anarchy)
Borzalmas ez a név. Mást nem tudok róla mondani.
Az Afreeca egy streaming oldal, akikkel a jobb sorsa érdemes Anarchy csapatának sikerült végül kiegyeznie, hogy szponzorálja őket. A csapatban nem történtek változások, valószínűleg ugyanazt fogjuk tőlük látni mint eddig. Mickey assassin pickekkel meggyilkolja a népet, és közben abban reménykedik, hogy a csapat maradéka nem kap ki túlzottan. Ez a stratégia meglepően jól működött nekik tavaly is. Most, hogy egy kicsit több pénz állt a házhoz a szponzorok miatt, már edzőgárdájuk is van, ez talán segíthet kivasalni a ráncokat a nem túl sima csapatjátékukon.

*CJ Entus
A CJ Entus idén tartotta meg az évek óta érő nagytakarítását. A menedzsment nagy részével együtt Space, Ambition és CoCo is otthagyta a csapatot, ezért a nagy öregek közül már csak Shy és Madlife hordja a CJ mezt. Az új játékosok Untara (top sub), Bubbling (jungle), Sky (mid) és az eddig az LMS régióban, a Flash Wolves-nál játszó Kramer (adc).

A csillagot azért kapta a csapat, mert igazán márciustól válnak majd veszélyessé - ekkor tölti be a 17. életévét BDD, az új koreai mid-sztár. A srác félelmetesen tehetséges, nagyon sok tekintetben a pályakezdő Fakerre emlékeztet, ezért a CJ már egy éve leszerződtette (itt szeretném megjegyezni, hogy ha ez a szabály 2013-ban is létezett volna Faker csak a Champions Spring végén kezdhetett volna el játszani). A csapatot ezért igazából BDD csatlakozása után tudjuk majd értékelni, mindenesetre ha beválik a dolog, minden lehetőség adott arra, hogy a liga felső rétegeibe (újra) betörjenek.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Stop, Stop! He's Already Dead kategória

 

e-mFire
Nincs mit szépíteni: a NaJin halott. Mármint szó szerint, a NaJin org megszűnt létezni. Az összes játékos otthagyta őket, ezért most öt gyakorlatilag solo queue játékost játszatnak: Hipo, Crush, Edge, Ssol, Lupin. Egy-két mérkőzést talán lesz esélyük nyerni a gyengébb csapatok ellen, de szériát nem fognak nyerni. Ha az ember belegondol, hogy a helyükön esetleg az ESC EVER is lehetne ...

Ezzel a videóval emlékezzünk meg a koreai League of Legends alapkövének számító NaJin csapatról, akik rengeteg legendás játékost adtak a világnak - Pray, Gorilla, Duke, Watch, Cain, Maknoon, Ggoong, Save, Helios mind itt kezdte a pályafutását.

Az LCK mérkőzéseit ITT nézhetitek!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr358274774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása