Tavaszi Tekercs - kezdődik a tavaszi rájátszás a koreai ligában is
2016. április 11. írta: tronke1

Tavaszi Tekercs - kezdődik a tavaszi rájátszás a koreai ligában is

Az LCK bajnokság kis fáziskésésben van a dicső nyugathoz képest, de a múlt héten náluk is lezárult végül a tavaszi szezon alapszakasza. Ha az ember belegondol, hogy ők ugyanúgy kettős körmérkőzést játszottak csak Bo3 formátumban, akkor érthető a kis eltolódás.

maxresdefault_1.jpg

A szezon kezdetéhez képest voltak nagy meglepetések. Fogalmazzunk úgy, hogy nem voltak teljesen pontosak a jóslataim, valószínűleg Koreában nem tudnék megélni tenyérolvasásból.

A koreai rájátszások az általam csak Mortal Kombat rendszerként emlegetett menetrendet követik majd. Adott a jóhiszemű főhősünk, jelen esetben az Afreeca Freecs (még mindig nem tudom túltenni magam ezen a csapatneven), akiknek egy elég férfias létrát kell megmászniuk a győzelem érdekében. Első kihívójuk a Jin Air Greenwings, akik a szezon egyik meglepetéseként kezdték az évet, de le is eresztettek a végére. A párbaj győztese az SKT, annak győztese a KT Rolster, a végső kihívó pedig a ROX Tigers csapatával birkózik majd meg az aranyéremért. Mindez BO5 szériánként, idén sajnos már az ötödik meccs Blind Pick nélkül. 

ladder.png

Szerencsére a Mortal Kombattal ellentétben itt nem fog a verseny végén Shao Kahn egy hatalmas kalapáccsal agyonverni mindenkit.
Smeb Poppyval már lehet.

A rendes szezon alapján elég nagy bizonyossággal borítékolható egy ROX Tigers aranyérem, ami lássuk be, ráférne már a jobbra érdemes társaságra. Az viszont, hogy ki lesz évgül a kihívójuk már nem ennyire egyszerű kérdés.

Futtassuk végig fejben a tornát, nézzük meg, hogy kinek miért lehetnek jó esélyei!

Afreeca Freecs vs Jin Air Greenwings


Az Afreeca Freecs (ex-Rebels Anarchy) az év Disney filmbe illő története. Tavalyi debütálásukkor főleg a Mickey a világ ellen stratégiát követték, de a mostani szezon végére sikerült igencsak kikupálódniuk. Annyira, hogy a split második felében 8-2 (BO3!) eredménnyel zártak, ami pontosan ugyanaz, mint amit a ROX művelt - és ez nem kis szó. A csapat erősödése mögött a jungle-top-support pozíciók ugrásszerű javulása áll (ikksu megosztott harmadik az MVP tabellán Smeb és Ssumday mögött), ezek a pozíciók sokkal jobban játszanak együtt és jobban tudják Mickeyt támogatni.

A Jin Air sztori kicsit más. Itt az igazi sokkot TrAce megmagyarázhatatlan megtáltosodása okozta. TrAce LoL körökben matuzsálemnek számít, 26 éves (összehasonlításképp: Faker 19) és sokáig (Smebbel együtt!) a legrosszabb toplanerek közé tartozott a régióban. Idénre azonban összekapta magát és Korea talán legjobb Gangplank játékosává vált, amin valószínűleg sokat segít, hogy a junglere is kompetens. Winged az új koreai jungler generáció egyik kiemelkedő tagja, Kuzan és Trace is jól játszik körülötte. Pilot (és Chei) maradt az, ami volt, egy mini-Deft, aki néha bizarr tárgyakat vesz Ashe-nek.

Eredmény: Afreeca > Jin Air. Valószínűleg szoros lesz, de az alapján, amit az Afreeca mutatott jó eséllyel ők jutnak tovább. Azonos eredménnyel zárták a szezont, de az Afreeca meredeken felfelé ívelt, és az utolsó találkozó (ami két hete történt) is egy határozott 2-0 lett Mickey és bandája javára.

Afreeca Freecs vs SK Telecom


Ez a meccs már jóval szorosabb lesz. Az SKT gyakorlatilag úgy verte végig a népet a legutóbbi IEM-en, hogy pislogni sem tudtunk és összességében egy szériával csúsztak csak le a második helyről. Ugyan az Afreeca volt az a csapat, aki még a szezon elején elbuktatta őket, nem hiszem, hogy ez most elég lesz Faker & Co. ellen. Mióta Bengi a háttérbe vonulva tölti nyugodt cserepados napjait az SKT szépen lassan megerősödött - ebben a metában muszáj carry orientált junglereket játszani, ha az ember a legjobbak legjobbja akar lenni. Erre Bengi nem képes (noha az ezzel homlokegyenest ellenkező stílus koronázatlan királya), S4 alatt is nem véletlen kezdett zuhanórepülésbe az SKT T1 K. Blank viszont szépen áthidalja ezt az időszakot amíg nem változik újra a meta és képes a csapattal jól együttműködve vállalni egy carry felelősségét.
Eredmény: Afreeca < SKT

SK Telecom vs KT Rolster


A Telekom háborúról idén sem maradunk le. A KT Rolster egy szoros 2-0 szériát játszott az SKT ellen (már amennyire egy 2-0 lehet szoros) a szezon legutolsó hetén, ezzel megtörve a 2014 óta tartó vesztes szériát - legutoljára a Kakao/Rookie féle OGN Summer bajnok KT Arrows volt képes megverni az SKT-t a KT Rolster csapatai közül.

A széria szerintem a rendes szezon legjobbja volt és jól példázta a KT erősségeit. Ssumday még mindig tud carry lenni, ha az kell a csapatnak - volt pár fura mozzanata az első meccsen, de csúnya dolgokat művelt az SKT-vel a Kennen pickjén, Ekkoval pedig vállalhatatlan volt (hozzá kell tenni, hogy Duke is az első meccsen, meg a karakter sem kimondottan gyenge mostanában, ugye). Score valószínűleg a legjobb pozícióváltás díját vehetné át, ha osztogatnának ilyet (én osztogatok, tessék Score, ügyes vagy), ma már a régió legjobb junglere akit nem Peanut-nak hívnak.

Eredmény: hajjaj .... KT > SKT, 3-2 arányban. A múlt heti teljesítmény alapján a KT nagyon érzi a jelenlegi metát, és ezt láttuk is működésben az SKT ellen. Kemény, fogcsikorgatós meccsek lesznek itt, de a múlt hét alapján a KT-nek adom a szériát.

Az MSI pozíció és egyben az LCK döntő meccse
KT Rolster vs ROX Tigers

Nagyon remélem, hogy úgy alakulnak a történtek ahogy az eddigiekben vizionáltam, bosszúra ugyanis itt is lesz esély. A KT ugyanis elverte a ROX Tigerst is nem olyan rég, 2-1 arányban, egy a semmiből felrepülő Malzahar mid pickkel ráadásul - ami nagyon jó válasz volt KurO Ryze midjére, furcsállom is, hogy azóta nem használta más csapat a nyugati rájátszásokban. Kiemelkedő volt a választási részben a KT a széria alatt, de azóta már sok víz lefolyt a Dunán (vagy bármi is folyik Szöülban) és szerintem a Tigers felkészültebb lesz. Ha fura pickekről van szó nem kell félteni őket sem, a tavalyi meta felét ők hozták be a köztudatba, arról nem is beszélve, hogy lesz alkalmuk egy szériát végignézni a KT részéről. Szerintem felkészültebbek lesznek mint voltak tavaly, és végre ők hozzák el a bajnoki érmet.

 

És utána megérdemelten vernek laposra mindenkit az MSI alatt.

A mérkőzések szerdán (április 13.) magyar idő szerint reggel tízkor kezdődnek, ITT követhetitek őket!

//tronke

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr408589362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása