Huni és Reignover nélkül folytatja a Fnatic
2015. november 23. írta: tronke1

Huni és Reignover nélkül folytatja a Fnatic

Az EU LCS győztes csapatából két játékost már biztos nem látunk viszont a narancs-fekete mezben. Huni és Reignover nem írtak alá a csapattal újra, pályafutásukat valószínűleg Észak-Amerikában folytatják majd.

A csapat közelménye szerint ahhoz, hogy maradjanak, a játékosoknak egy nagyságrenddel nagyobb fizetést kellett volna fizetniük - úgy tűnik ezt nem vállalták be. Valószínűleg a csapat ezek alapján nem egészségügyi okok miatt nem vett részt a hétvégén rendezett IEM San Jose versenyen, szimplán nem volt meg az öt fő a csapatból, amit még nem álltak készen bejelenteni.

huni_ro.jpg

Nem hivatalos források szerint nem csak pénz állt a dolog hátterében, Huni állítólag túl szigorúnak tartotta a Deilor által követelt életmódot. Ezt személy szerint nehezen tudom elképzelni, tekintve hogy mind Huni mind Reignover koreai csapatokból jöttek (Samsung Red illetve IM/IM#2), ahol a szigorúan szabályozott napirend teljesen hétköznapi (sőt, követelmény). Az egyetlen kivétel ez alól talán az idei döntős (most már nem KOO) Tigers csapata, akik koreai viszonylatban kicsit lazább, barátibb légkörben edzenek. 

deilor.jpg

Két kérdés merülhet fel: hová kerül Huni és Reignover, és mi lesz a Fnatic csapatával?

A játékosok (szerintem) szinte biztos, hogy együtt fognak majd játszani, egy észak-amerikai csapatban. Voltak elejtett pletykák arról, hogy Huni esetleg váltana az ADC posztra, de épeszű csapattulajdonos nem szórt volna ki akkora összeget azért, hogy egy eddig ismeretlen pozícióba helyezze - arról nem is beszélve, hogy Huni szokszor túlzottan is agresszív játéka nem szokott beválni egy lövész esetén. Mivel a duó lefedi az import-keretet, a hipotetikus csapat többi tagjának észak-amerikai játékosokból kéne állnia. A többi pozícióra Pobelter, Wildturtle/Keith és Adrian/Xpecial lenne talán a legjobb választás - kérdés, hogy ők ténylegesen szabadok-e még. 

Ugyan a társulat fő elemzője, Jarge (Deilor jobbkeze) átpártolt a Team $olomid új felállásához, amíg maga Deilor és/vagy Yellowstar marad a csapatban, addig nem kell a Fnaticot temetni. A szezon elején igencsak ütősnek bizonyult az újonc koreai duó, de a világbajnokságra már ők tűntek a csapat gyengepontjainak - noha Huninak azért még mindig voltak villanásai. 

Az üresedő posztra lennének bőven játékosok. Cabochard, Fredy122 és Odoamne - Soaz után a legjobb európai tehetségek - is épp új csapatot keresnek. Cabo stílusban jobban emlékeztetne Hunira, Odoamne viszont nagyban javítaná a csapat stratégiai oldalát, mivel a H2K-t főleg ő irányította. Fredy egy átmenetet képez a kettő között. Egészen extrém esetben Wickd is szóba jöhet. Hogy őszinte legyek, Cabochardot szívesebben látnám Forg1vennel a ROCCAT oldalán, az igazi S6 szupercsapatban, a Fnatichoz legjobban talán Odoamne vagy Fredy passzolna.

caboo.jpg

Junglerek terén kicsit szűkösebb a választék. A tapasztalt játékosok közül Shook és Dexter elérhető, a challenger szcénából lehetne még esetleg kiemelni valakit - hiszen csak az elmúlt évben Febiven, Cabochard, Hjarnan és annyi más játékos szintén onnan jött. A biztos választás Dexter lenne, de én őszintén nagyon kíváncsi lennék arra, hogy Shook - aki egy éve ilyenkor Európa talán legjobb (vagy talán legváltozóbb minőségű) junglere volt, mire lenne képes egy erőskezű edzőgárda alatt.

Néhány héten belül megtudjuk mi is történt a játékosokkal! Mindesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket - az eddigi csapatváltozások alapján izgalmas szezonnak nézünk elébe.

//tronke

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr318103134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukuc 2015.11.24. 10:49:53

Ezek szerint Dexter nem marad az elementsnél? Nekem ez is új. Akkor ott lehet hog y megin bevetik a fogjuk Froggen-t rakjunk mellé négy embert és reméljük hogy lecarryzi őket. S4-be bevált S5-be nem. Pedig nagyon érdekelne az EL sorsa. Ja és For1ven. Wait a minute. Itt mintha valami összeillene.
süti beállítások módosítása