League of Legends esport átigazolási piac - percről-percre!
2015. november 08. írta: Hodini

League of Legends esport átigazolási piac - percről-percre!

12211045_1155289457833217_874416259_o.jpg

FOLYAMATOSAN FRISSÜL! Ahogy véget ért a League of Legends idei világbajnoksága, megkezdődött az átigazolási szezon, mi, szerkesztők pedig szeretnénk, ha semmiről se maradnátok le jövő tavaszig. Az átigazolási piaci játék ráadásul új szabályok szerint zajlik: jövő évtől, minden egyes csapatnak 3 olyan játékossal kell rendelkeznie, aki a saját régiójából való. Ez alatt azt kell érteni, hogy az elmúlt 36 hónapból legalább 24-et az adott régióban töltött. Az új szabályozás alaposan felkavarta az állóvizet, lássuk, hogy mi történik az elitben!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

December 29. Valami balhé van a Dignitasnál házon belül, aminek eredményeképp Brokenshard azonnal távozik a csapattól, az új edző Raz. Jesis pedig stratégiai edzőként csatlakozik a csapathoz.

December 27. Move elhagyja az amerikai Gravity csapatát, nem tudni, hol folytatja.

December 27. Koreában a CJ jelenti be a kezdőjét, Shy és Madlife mellé csatlakozik Bubbling, Sky és Kramer, de ami ennél is fontosabb, hogy ott ül a cserepadon a mindössze 16 éves BBD, akit az új Fakerként emlegetnek. Jövő nyárig nem játszhat még, de nagyon kíváncsiak vagyunk a bemutatkozására. Addig is itt egy teaser videó róla, elképesztő a srác.

December 27. Kevesebb, mint egy hét van az átigazolási piac zárásáig, január 2-vel mindenhol be kell jelenteni a végleges rostereket. A kínai SHRC erre a napra időzített, de az új csapatukról nem tudni semmit: lies, hu1, corn, Wei, SouthWind. Meglátjuk, hogy a korábbi kétszeres vb döntős csapat meg tud-e újulni.

December 24. Még mindig Kína: a Royal Never Give Uphoz csatlakozik a Lee Sinjéről elhíresült InSec, illeve NaMei és Sask is. NaMeinek ez a 6. csapata 3 év alatt, kérdés, hogy miatta vagy a körülmények miatt történt mindig csapatváltás.. Közben Athena csatlakozik az EDG-hez, míg SmLz az OMG-hez. Ennyi rövidítést...

December 24. A kínaiak nem aprózzák el és karácsonyra időzítenek mindent. Először is, a Newbee felvásárolta a Qiao Gu csapatát és azzal a lendülettel le is szerződtették a világ egyik legjobb kínai lövészét, Uzit. Hiába, ha van pénz, vannak sztárok is. Közben a WE-hez csatlakozik Zero, Uzival együtt ő is a Royalnak volt korábban.

December 23. Forg1ven hivatalosan is csatlakozik az H2K csapatához, ezzel végleges az európai ötös kerete.

December 17. A Flash Wolves közönségkedvence, a mikrofonhajú Steak visszavonul, de ezen a napon nem ő az egyetlen, ugyanis Space a CJ-ből szintén szögre akasztja az egeret, a tavalyi világbajnok Acorn pedig analystnek áll az LGD-nél.

December 16. Unikornisaink bejelentik végleges kezdőcsapatukat, a jungle pozícióban volt csere: Gilius -> Diamondprox. Jó lesz ez, jelenleg azt mondanám, hogy olyan 4. helyen érhetnek be tavasszal.

December 14. A Vitality bejelenti új kezdőcsapatát, elég erősnek ígérkeznek: Cabochard, Shook, Nukeduck, Hjärnan, KaSing. Na jó, ez igazából top3 lehet Európában az Origen és a Fnatic után.

December 13. Távozik Werlyb és Fr3deric a Giantstől. Közben a friss LCS csapat Gamers2 (hanyadjára próbálkoztak te jó ég..) elengedi Jesizt, aki KiWiKidet helyettesíti majd az IEM kölni tornáján a Dignitasban.

December 11. A TSM leigazolja minden idők legjobb európai játékosát, Yellowstart (FNC). Brutális az új SoloMid, DoubleLift és Yellow, ha jól kijönnek egymással, kb verhetetlenek lesznek. Yellowban megvan az a rutin, amivel vissza tudja majd fogni DL forrófejűségét.

December 10. Az egyik legnagyobb esport szervezet (főleg Dotában erős), a NaVi létrehozza saját League of Legends csapatát, igaz, a Challenger Series selejtezőbe már nem sikerül kvalifikálniuk magukat. Várjuk ki, hogy mit tudnak kihozni magukból nyárra, azért NaViéknál van pénz, Jwaownál pedig van LCS rutin is.

December 10. Még egy apró kínai hír (kellett nekem elkiabálni, hogy csönd van): Looper otthagyta az M3 csapatát, hogy csatlakozzon a kétszeres vb döntős RNG-hez. Idén még csak a vb-se jutott ki a Royal, meglátjuk, mihez kezdenek az új kínai rendszerben jövőre.

December 10. Az LGD bejelenti sztárigazolását Marin személyében. A friss világbajnok topos fizetését homály fedi, de meglepődnénk, ha millió alatt lenne.

December 9. Eimy az Unlimited Potentialtól az LGD-hez szerződik. Kínában idén mintha kevesebb lenne a mozgás... 

December 9. Felvásárolják a Gambit LCS spotját és új csapat alakul Vitality néven. 

December 9. Pure, a Najin supportja az Incredible Miracle csapatához csatlakozik. Az IM elég ütősnek érkezik jövőre, meglátjuk, hogy Lustboy mint edző mit fog kihozni a srácokból.

December 8. Az amerikai Team8 helyét az Immortals veszi át, brutális kezdőcsapattal (zárojelben, hogy honnan igazoltak): Huni (FNC), Reignover (FNC), Pobelter (CLG), WildTurtle (TSM), Adrian (TiP). Ha jól tudnak együttműködni, tavasszal Top3 csapat lehetnek Amerikában.

December 8. A Roccatnek kiürül a rostere, Nukeduck távozik, Steve és MrRallez pedig egy Challenger csapatban folytatják.

December 8. Az H2K bejelenti új csapatát, amivel az IEM kölni állomáson fognak versenyezni. Az új arcok között van Európa egyik legjobb és egyben legmegosztóbb lövésze, Forg1ven is. Két másik érkező is van, Jankos és Vander személyében.

December 7. Távozik a két jungler a vb-döntős KOO Tigerstől: Wisdom még nem tudni, hol folytatja, hojin pedig visszavonult. Még ezen a napon, WildTurtle hivatalosan és elhagyja a TSM csapatát.

December 7. Duke csatlakozik a világbajnok SK Telecom csapatához, a 19 éves játékos Marin helyére érkezik a felső ösvényre. A Najinban nem volt sok lehetősége villogni, de az SKT-nél igazi sztár válhat belőle.

December 5. TBQ otthagyja az LGD-t, Coco és Chaser pedig csatlakoznak az IM-hez Koreában. Úgy tűnik, koreai bajnokság egyik kiscsapatának nagy ambíciói vannak jövő évre :)

December 4. A 2014-es világbajnok support Mata otthagyja a Vici Gaminget és csatlakozik a Royal Never Give Up csapatához. Igen, ők a korábbi SHRC, akik egymás után kétszer is vb döntősök voltak és mindkétszer kikaptak. Kíváncsi vagyok, Mata mekkora fejlődést hoz az idén középcsapattá visszaesett Royalhoz. Mondjuk, ha Uzi visszajönne...

December 3. Néhány nappal korábban felfüggesztették Quast, aki most vissza is vonult a profi játéktól. Az okokra részletesen nem tért ki, csak annyit mondott búcsúzóul, hogy házon belüli viták voltak, de most tanulni szeretne inkább.

December 2. Csak hogy Kína se maradjon ki: az EDG-ből távozik Flame a felső ösvényről, kíváncsi vagyok, hogy folytatja-e, vagy visszavonulót fúj.

December 2. Európában Betsy és Diamond is otthagyják a Gambitet, az LCS helyük pedig eladásra vár. Diamondot egyébként állítólag az Unikornisainkkal látták együtt gyakorolni, elképzelhető, hogy az egyébként átlagosnak mondható Gilius helyére érkezzen, earlyben nagyon erős játékos, ami Kikis óta hiányzik az UOL játékából.

December 2. Koreában közben napról-napról napra esik szét a régi és alakul az új bajnokság: IgNar, az IM tehetséges támogató játékosa a KT Rolsterhez igazol, ide csatlakozik egyébként Fly is midre, aki korábban megfordult a Jin Airnél és a TiP-nél is.

December 1. Úgy tűnik, mindenki december 1-re időzítette a bombáit: A Fnatic bejelentette a csapat ékkövének, Yellowstarnak a távozását. Egy csapatkapitánnyal és egy kimagaslóan tehetséges, rutinos vezéregyéniséggel lett kevesebb Európa legjobb (illetve így most már nem biztos) csapata.

December 1. Fixer, Piccaboo, Nagne és Edge távoznak a KT Rolstertől, így újabb koreai csapat van szétesőben. Egyes pletykák szerint Piccaboo a TSM-nél folytatja, bár ott már felmerült a neve Adriannak, Yellowstarnak, Matanak és még kitudja kinek....

December 1. Közel a karácsony, robban a bomba: Faker jobbkeze, Easyhoon Kínába igazol a Vici Gaminghez nem kevesebb, mint 850.000 dollárért!

November 30. 4, élvonalban töltött év után feloszlik a Najin csapata. Pedig milyen tehetségek fordultak meg itt: Ohq, Ggoong, Duke, Hoon...

November 29. Quast felfüggeszti az amerikai Team Liquid, de nem közölnek semmi hivatalosat és Quas is csak annyit ír ki, hogy sajnálja. Valami komoly dolog történhetett házon belül.

November 29. Maradjunk Koreánál, a Jin Air kb. a szétesés szélén, távozott Cpt. Jack, TrAce és Chaser is. Pedig ígéretes és egyébként erős koreai középcsapatnak tűntek. GBM után így az alapcsapatból már kb senki sincs meg, szóval vagy felpumpálják friss hússal, vagy eladják.

November 29. Kezdenek felpörögni a távol-keleten is a dolgok: a CJ Entusból Coco és Ambition távoznak, utóbbi a Samsung Galaxynál folytatja. Ide érkezett CoreJJ is, aki idáig Észak-Amerikában, a Dignitas csapatánál volt lövész. A CJ-hez csatlakozik Cain és Reach a Najinból a két távozó helyére.

November 26. Spirit elhagyja a kínai World Elite csapatát. FNC Spirit incoming?

November 25. Robban az újabb bomba: a világbajnok SKT csapatából távozik a vb MVP-je, Marin, a csere jungler T0M és a 2. számú mides, Easyhoon. Egyelőre még nem tudni, hol folytatják, vagy hogy egyáltalán együtt folytatják-e, de nem hinném, hogy esetleg átmennek Kínába, sokkal inkább új csapat alakul majd Koreában.

November 23. Szétesőben a nyári szezont vereség nélkül záró Fnatic csapata: a két koreai, Huni és Reignover távoznak a csapattól, Észak-Amerikában folytatják. Azt még nem tudni, melyik csapatnál, de már sok szabad hely nincs a topcsapatoknál. Ha csak nem egy teljesen új alakul telepakolva sztárokkal (hátha megveszi valaki a TIP csapatát).

November 19. Rush és BunnyFuFu csatlakozik a Cloud9 csapatához, ezzel összeállt 2014 legjobb NA csapatának rostere is. Hai ismét pozíciót cserél, ezúttal supportként fogja támogatni a csapatot Lemonnation helyett, elképesztő a srác, gyakorlatilag bármivel tud játszani, bármilyen pozícióban. Egy személyben kapus, középpályás és csatár, hihetetlen. Rush az idei nyár MVP-je, elég jó választás, BunnyFuFu pedig kiváló support lehet, ha megtanulja Haitól a shotcalling szerepet. Erős lesz jövőre a Cloud9.

November 18. A Dignitas is bejelenti új kezdőcsapatát, SmittyJ, Kirei és Apollo csatlakoznak Shipturhoz és KiWiKiDhez. Idén voltak fent és voltak lent is a srácok, de összességében pozitív csalódás volt a játékuk, eaz új rosterrel pedig érzésem szerint csak tovább fejlődnek majd jövőre.

November 18. PLETYKA - A Fnatic szupercsapata szétesés közelében: állítólag Reignover a sérülése miatt vissza szeretne vonulni, Huni pedig Észak-Amerikában szeretne új csapatot találni - ráadásul lövészként. Yellowstarnak igazából már a menedzsmentben lenne a helye, 5 év profi játék és 5 vb után már nem nagyon van, ami motiválja.

November 18. A Unicorns of Love bejelenti új kezdő ötösét: a jungleben egy régi-új unikornis, Gilius, középen az SK korábbi midese, Fox, míg lövészként a korábbi Fnaticos Steelback játszik majd Hylissanggal és Vizicsacsival. Hétvégén San José, meglátjuk, hogy szuperál az új felállás, egyébként nagyon erős középcsapatnak tűnnek a jelenlegi EU állás szerint (igaz, Európa most kegyetlenül szét van esve).

November 18. A Cloud9 leszerződteti a tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettjét, Rusht, illetve egy zseniális support/shotcallert, BunnyFuFu-t. Hai így mid-jungle-support pozíciókban bármikor bevethető lesz

November 16. Felvásárolják a Team Coast helyét és új észak-amerikai csapat alakul NRG néven, brutális kezdőcsapattal: Impact - Moon - GMB - Altec - Konkwon. 3 koreai, 1 amerikai és 1 kanadai. Az edzői gárda se gagyi: Historyteacher, Charlie, Hermit (utóbbi az Origen edzője volt, többek között miatta jutott a csapat a legjobb 4 közé a vb-n).

November 14. A szintén az IEM-re készülő TSM bejelenti új kezdőcsapatát: Hauntzer - Svenskeren - Bjergsen - Doublelift - KaSing. Érdekes, hogy az amerikaiak európából erősítenek, a TSM mindjárt két játékossal is.

November 14. Vardags otthagyja a Unicorns of Love csapatát, egyelőre nem tudni, hol folytatja. Eközben a Fnatic bejelenti, hogy nem tudnak indulni San Joséban, így az UOL veszi át a helyüket az amerikai tornán.

November 13. GosuPepper, a.k.a. Edward otthagyta a Gambitet, de egyelőre nem tudni, hogy folytatja-e, vagy sem. Forg1vennel nem igazán jöttek ki jól, de őszintén szólva, idén távolról se idézte régi önmagát a támogató játékos, így kérdéses, hogy van-e olyan csapat, amelyik érdeklődne iránta.

November 13. Locodoco otthagyja a TSM-et és csatlakozik a Team Liquid-hez, content managerként. Egy újabb edző ment a lecsóba, bár ha a TSM megszerzi az Origen nemrég távozott trénerét, Hermitet, akkor mindenképpen megérte elküldeni Locot.

November 13. Robban a hír, PowerOfEvil valóban aláírt az Origen csapatához. xPeke egy rövid videóban köszönte meg a szurkolóknak a támogatást és jelentette be az új játékost, azonban hangsúlyozta, hogy nem szeretne visszavonulni, hanem a Koreában már jól bevált 6 játékosos rendszert fogják ők is alkalmazni.

November 10. A Giants csapata próbajátékot hirdetett a felső ösvény pozícióra, ami azt jelenti, hogy Werlyb vagy lement cserének, vagy távozott a csapattól. Igazából mély nyomot nem hagyott az idei szezonban, bár az figyelemreméltó, hogy szinte minden meccsen bannolták Jaxet ellene.

November 7. Még két hír Európából: Tabzz, az Elements lövésze. A holland srác végtelensok csapatot megjárt, de fénykorát a tavalyi Alliance színeiben élte, aztán ki tudja, lehet, hogy jövőre jön a másik fénykora. Még csak 21 éves, bőven van még benne potenciál. A másik csapatot váltó a Gambitből Cabochard, aki európa legjobb 3-4 toposa között van, tuti lecsapnak rá amint lehet.

November 7. Újabb zsúfolt nap, Pr0lly, az H2K edzője távozik a csapattól. Kíváncsi vagyok, hogy edzőként, vagy játékosként tér vissza, előbbiben maradandóbbat alkotott, az H2K vb-re való kijutása hatalmas részt neki köszönhető. Meg Ryunak persze -_-

November 6. GBM, a Jin Air midese Amerikában szeretné folytatni, ezért otthagyta jelenlegi csapatát. Nem egy rossz játékos, bárhova is szerződik, biztos, hogy csak erősíteni fogja új csapatát. Igaz, a TSM és a CLG nem játszik, előbbi Bjergsen, utóbbi a frissen felhozott HuHi miatt, de egy erős középcsapat simán leigazolhatja.

November 5. A Unicorns of Love csapatánál robban a bomba, a csapat egyik vezéralakja, PowerOfEvil távozik. Vele együtt hagyja ott a csapatot a jungler H0R0 is, aki magánéleti problémái miatt hazamegy Koreába. Vardags ugye csere, szóval Vizicsacsiék két emberre, rá és Hylissangra építve próbálnak új csapatot csinálni 2016-ra. Lesz miből válogatni, a kérdés csak az, melyik játékos szeretne unikornis lenni. Reméljük, sokan. PoE, ha tippelnünk kéne, az Origennél folytatja.

November 5. Az Invictusnál cserélik a teljes botlane-t, Kid és Kitties felejthetőt nyújtott a világbajnokságon, a helyükre Time a cserepadról, valamint egy eddig ismeretlen játékos, Mo érkezik.

November 3. Loulex távozik az H2K csapatától, és Fredy pedig az SK-től, mindketten szabadon igazolhatók. Junglerekből mostanában elég nagy hiány van, szóval Loulex valószínűleg hamar fog találni magának másik csapatot. Hogy mást ne mondjunk, az UOL-nál éppen szabad egy hely...

November 1. A Copenhagen Wolves és Európa egyik legkiválóbb lövésze, Freeze szabadúszó, csapatot keres, de állítólag Amerikában akarja folytatni. A TSM-nél már nincs hely, marad a CLG, esetleg a Liquid, de Pigletet nem hiszem, hogy le akarja cserélni a menedzsment.

Október 31. Az észak-amerikai régió talán legjobb lövésze, Doublelift otthagyja a Counter Logic Gaminget és átigazol az ősi rivális Team Solomid csapatához. Ez nagyjából akkor hír a LoL esport világában, mintha Messi a Barcából a Realba igazolt volna. Az átigazolásról ITT írtunk bővebben. Közben a TSM lövésze, Wildturtle a cserepadra kerül, de állítólag próbajátékra ment - micsoda meglepetés - a CLG-hez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr88060048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása