TSM Doublelift - amikor az ember azt hiszi, hogy már mindent látott
2015. november 01. írta: tronke1

TSM Doublelift - amikor az ember azt hiszi, hogy már mindent látott

Biztos járt már úgy mindenki, hogy reggel, ébredés után a csipát törölgetve még nem tudta teljesen eldönteni, hogy amit álmodott az valóságos volt-e vagy sem. Valahogy így éreztem én is magam ma reggel, amikor megláttam azt, hogy Yiliang "Doublelfit" Peng mától a TSM játékosa.

Korábbi posztunkban részletesen fejtegettük, hogy mégis mi történik majd a TSM csapatával most, hogy a játékosok nagy része visszavonult.

Meg kell mondanom, elég sok mindenre számítottam, de erre pont nem.

Doublelift a CLG játékosa volt az elmúlt négy évben. Számos vicc csattanója, hiszen a legutóbbi szezont leszámítva évekkel ezelőtt voltak utoljára sikeresek. Doublelift a karrierjét – és egy kis költői túlzással élve az életét - a CLG-nek köszönheti, nem véletlen volt ennyi ideig a csapat alapja.

A következményekre térve: korábban is tervben volt már a sztár support Xpecial és Doublelift egyesítése – amit a 2013 All-Star bajnokságon működés közben is láttunk – de Peter nem hagyta ott a csapatot. Most, hogy Xpecial már nem a Team Liquid tagja, erre újra lehet esély, én ezt nagyon szívesen látnám. Sokan dobálóznak az ex-TIP játékos Adrian nevével is, vele is teljes egészében meg lennék elégedve – szépen csöndben vált a régió egyik legjobb supportjává.

Felmerül a kérdés, hogy mi váltotta ki mégis ezt a hihetetlen fordulatot? Csak spekulálni tudunk. A hivatalos közlemény szerint a CLG „kirúgta” Doubleliftet, nem hosszabbították meg a szerződését. Ha hozzávesszük, hogy Pobelter és az edzőjük, BlurredLimes is lapátra került nem is olyan rég, az ember joggal vonja fel a szemöldökét (úgy tarkóig) – mégis mi történhetett abban a csapatban? Úgy tűnik hiába az első hely a régióban, esetleges komoly személyes nézeteltérések, vagy egyszerűen a nemzetközi porondon való gyenge teljesítmény szétzúzta a társaságot. Egyes pletykák szerint ZionSpartan is interjúzott a TSM toplane pozíciójára – amit nem kapott meg. Ez két dologra enged következtetni: a TSM talált Zion-nál jobb játékost (hűha) a CLG pedig elég nagy bajban lehet (hűhább).

dblft.jpg

Sokan kacsintgatnak Aphromoora, a legendás duó másik felére - hiszen a C9 éppen supportot keres most, hogy LemonNation visszavonult. Noha ez nem jelent sokat, Aphro és Sneaky jó viszonyban vannak a sok közös stream alapján, és az a fajta erős laning és kontroll amit Aphro hoz sokat segíthetne a csapatnak.

Doublelift csatlakozásának egyenes következménye az is, hogy WildTurtle már nem a csapat kezdő játékosa. Ugyan már régen nem az a játékos, akinek egyszerre volt három challenger accountja a top 10 között, még mindig bőven a top 5 játékos közé tartozik a régióban. Én egészen konkrétan Doublelift, Sneaky, Piglet és Altec mögé helyezném. Nem aggódok a sorsa felől, Bjergsen streamelés közben elejtette, hogy bőven kapott ajánlatokat más csapatoktól.

Ezzel már két posztot tudunk az új TSM csapatból. Lehet, hogy a TSM lesz az új észak-amerikai szupercsapat. És lássuk be, ha a régió legjobb midlanere és legjobb ADC-je egy csapatban játszik, abból nem sülhet ki nagyon rossz.

Hacsak nem az OMG és Uzi csinálja ezt. Vagy az Elements és Rekkles.

De ezekről nem beszélünk.

Még fáj.

 

//tronke

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr88040966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.11.02. 15:01:38

Ezt most nem értem. Az előző poszt pont arról szólt, hogy mekkora sport lett a LoL, stb ... Az ember odamegy dolgozni/játszani/sportolni ahol jobban megfizetik. Ez nem egy nyugdíjas állás. Az már egy más kérdés, hogy 5 jó játékos alkot e egy jó csapatot. A sportban van erre is példa, meg arra is, majd kiderül.
süti beállítások módosítása