Felfordulás a TSM házban, 3 játékost lapátra tettek
2015. október 15. írta: tronke1

Felfordulás a TSM házban, 3 játékost lapátra tettek

A nyugati világ, vagy úgy szimplán a világ talán legnépszerűbb csapata úgy tűnik, nehezen viselte a vb csoportmeccseket és a gyászos végeredményt (egyetlen győzelemmel és öt vereséggel, csoportutolsóként búcsúztak a tornától). Ugyan lehetett számítani arra, hogy változások lesznek a közeljövőben, de erre szerintünk senki sem számított: a kezdő csapatból Bjergsent és Wildturtlet leszámítva mindenkit leléptettek és új játékosokat keresnek.

sant.jpg

Marcus "Dyrus" Hill már jó előre bejelentette lemondását, tudtuk is, hogy most játszotta utolsó meccseit. Santorin és Lustboy távozása azonban már jóval meglepőbb. Santorin és a csapat közös megegyezéssel jutottak arra, hogy elválnak útjaik, Lustboy viszont en bloc visszavonul a kompetitív élettől. Hosszú, sikeres karrierjét, melyet az Azubu majd a később CJ Blaze csapatában folytatott, a TSM streamereként folytatja majd.

tumblr_nn3nw2fyni1usn4vuo1_500.jpg

Csak spekulálni lehet kiket talál meg a csapat híres-hírhedt tulajdonosa, Reginald. A következő szezonban már nem lesz érvényes a mostani, "két külföldi csak" szabály, hiszen a játékosok a szezon elején bejelenthetik, hogy melyik régióhoz szeretnének tartozni. Így ha a vezetőség gyorsan lép, potenciálisan három koreai/európai/kínai játékost is szerződtethetnek Bjergsen és WildTurtle mellé. A nyugati világ és főleg a TSM reflektorfénye, illetve talicskányi pénze valószínűleg sok tehetséges játékosnak csábító lesz majd.

Én annak örülnék a legjobban, ha Xpecial és Reginald elásnák a csatabárdot és a régi-új support írányítaná újra botlanet. Xpecial irányította régebben főleg a csapatatot - ha ezt most is képes lenne megtenni, Bjergsen rengeteg teher alól szabadulna fel és csak az a dolga maradna, ami régen mindig is volt - az ellenséges midlanert elpusztítani. Ebben kiváltképp tehetséges, és noha a csapat csak egy meccset tudott behúzni, Bjergsen mindegyik meccsen, mindegyik ellenfele ellen jónak tűnt. Ha Xpecialt nem is képesek megkaparintani, próbálkozhatnának Adrian környékén, aki a TiP csendes hőse.

A jungle pozícióba épp Bjergsen miatt egy erős, tehetséges junglert szeretnék aki egyfelől képes a régió legerősebb 2v2 duójává válni, másrészt a supportal együttműködve képes sakkban tartani az teljes ellenséges csapatot. Erre egy evidens válasz van hirtelen, Rush. Szerintem Rush a koreai csapatok figyelmét is felkeltette, de jó lenne, ha az USA-ban lehetne tartani még egy szezonra.
Ha nem szeretne a TSM koreai junglert kommunikációs problémák miatt, hát ott van Bjergsen régi csapattársa, az LCS-ből ugyan kiesett, de a nyugati régió egyik legjobb junglere: Svenskeren. Biztos vagyok benne, hogy sokan állnak nála sorba, de a TSM brand csábításának nehéz lehet ellenállni.

A top pozíció az, ahova a legnehezebb játékost találni - az észak-amerikai régió sosem volt igazán erős ezen a téren, Dyrus hosszú karrierje végére is még mindig a mezőny felső részébe tartozott. Itt talán ZoroZero visszatértére számíthatunk, vagy Freddy122 jöhet még szóba, aki szintén Svenskerennel együtt esett ki az LCS-ből. Abszurd esetben esetleg megkörnyékezheti Dandyt, a világbajnok Samsung White ex-junglerét, aki újabban topon játszik - bár bármennyire is gazdag legyen a TSM, nem hinném, hogy a Vici Gaming árait meg tudnák közelíteni.

Ti mit gondoltok, kik jöhetnek a távozók helyére? Jöhetnek kommentben ide vagy Facebook-on!

//tronke

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr637969482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása