NA LCS 7. hét – Megtörik a hagyomány?
2015. július 18. írta: tragg

NA LCS 7. hét – Megtörik a hagyomány?

 

 

nalcs.jpg

 

 

A Gravity és a Liquid átvették a vezetést az észak amerikai LCS 7. hetét követően! A rájátszáshoz közeledvén éleződik a verseny a tabella elején. Megtörni látszik a TSM-éra, a Cloud 9 pedig biztos nem lesz ott a döntőben.

 

Első nap:

 

Team Liquid – Team Dragon Knights – 1-0

 

A meccs már a pick&ban fázisban eldőlt. Számomra felfoghatatlan, hogy miért nem bannolják ki vagy viszik el Fenix elől Azir-t. Ezzel a hőssel nem egyszer, nem kétszer bizonyította már a midlaner, hogy képes meccseket eldönteni. Emellé még a TDK képes volt elhozni Ezreal-t középre, így egy tökéletes farm lane-t biztosítottak Fenix Azirjának, aki nem meglepő módon 7-1-9-cel zárt.

 

A másik szoló laner Quas is jól muszikált Gnar-ral. Tökéletesen kontrollálta a minion hullámait, folyamatosan vezetett farmban és a harcokban is bemutatott jó pár tetszetős ultit.

 

Ezzel a vereséggel a TDK matematikailag sem juthat már be a rájátszásba.

 

 

Enemy Esports – Counter Logic Gaming – 0-1

 

Itt volt a lehetőség Pobelterék számára, hogy végre visszakapcsoljanak hátramenetből és egy kicsit összekapják magukat. Ezt meg is tették a fiúk, lemosták a pályáról az NME-t.

 

Zion megmutatta, hogy kell igazán jól AD Fizz-t játszani és carryzni a csapatot, bár Flaresz rendesen besegített neki a meccs elején. Az NME top lanere úgy gondolta jó ötlet bemenni torony alá a 40% életen lévő Fizzért, Nautilus-szal… Zion simán megölte és megkapta az első gyilkosságért járó bónusz aranyat. Innentől nem volt megállás, Xmithie nem sokkal később megérkezett topra és ismét a halálba küldték szegény Flareszt, majd Zion a hatalmas előnyét kihasználva a térkép többi részére is nyomást helyezett.

 

A CLG groupolt, leverte a tornyokat és megnyerte a meccset. Ha Doublelift nem játszik öngyilkososdit, akkor a CLG halál nélkül lehozta volna a meccset.

 

Kiemelendő még Xmithie teljesítménye, aki nagyon precíz Gragas ultikat dobott az ellenfél játékosaira, legyen az támadó vagy védekező szituáció.

 

clg.jpg

 

 

Gravity – Cloud 9 – 1-0

 

Aki követi idén az amerikai LCS eseményeit, annak nem volt kérdés a meccs előtt, hogy ki fog nyerni.

Nem tudom viszont az amerikai edzők hol vannak, mert a Gravity majdnem pontosan ugyanazt a kompozíciót pickelte amivel előző héten tönkreverték a TSM-et. Move megint megkapta Nidalee-t, Bunny Shen-t, Altec pedig Sivir-t.

 

Ezek után nem kell többet mondanom szerintem.

 

Lejjebb megtaláljátok a mérkőzést youtube-on. Ha szeretnétek megtudni hogyan kéne játszani ezt a játékot akkor nézzetek Gravity meccseket.

 

 

 

 

A jelenlegi scénából a kedvenc játékosom egyértelműen Move, aki még a carry jungler Nidalee-ra is vesz Sightstone-t, ezzel biztosítva csapatának a folyamatos és tökéletes visiont. Az elmúlt hetekben Cop edző munkáját dicsértem folyamatosan, de muszáj pozitív példaként kiemelnem Bunnyfufu-t aki nem csak kiváló support, de Ő a csapat shotcallere és motorja is. Az EU LCS-ben veretlen Fnaticnál ugyancsak Yellowstar, a support felelős a meccs közbeni irányításért, talán nem véletlen a két csapat párhuzamos sikere.

 

Team 8 – Team Solo Mid – 1-0

 

A TSM-nek sikerült kikapni az általam leggyengébbnek tartott amerikai csapattól. Borzasztó gyengén játszottak, jogosan lettek letaszítva a dobogó legfelső fokáról.

 

Ismét csak azt kérdezgetem magamtól, mégis mit csinálnak a coach-ok? A TSM hetek óta ugyanazt próbálja játszani, de még azt is egyre rosszabbul. Annyira passzívan játszik a csapat, hogy azt fáj nézni. Ezt azzal tudták kompenzálni eddig, hogy Dyrus, de az esetek nagy többségében Bjergsen valami extrát nyújtott és hozta a meccset. Mikor azonban Bjergsennek odaadnak egy Ezrealt, aki a 30. percig semmit nem ér, nem fognak nyerni. Úgy érzem Locodoco és a TSM staff nem csak, hogy elrontja a p&b fázist (eddig legalább az jó volt), de nem érti a jelenlegi metát.

Remélhetőleg az 5.13-as patchre összekapják magukat, mert ha így folytatják nagy blama lesz az idei vb.

 

Team 8 magabiztos volt, de nem játszottak igazán jól, a TSM szimplán csak nem csinált semmit. Mindenféle erőlködés nélkül szedtek le 5 sárkányt és 2 Baront is Calitrlolzék. Nien kicsit összeszedte magát és Kalistával is mutatott valamit.

 

 

Team Impulse – Dignitas – 1-0

 

Hála Istennek vannak még az NA LCS-ben olyan csapatok akik szeretnek egyből a dolgok közepébe vágni és nem ”passzívoskodnak”.

Rush megint Lee Sin-t hozott, amivel az LCS junglerek többségével ellentétben, nagyon agresszívan és jól játszik. Apollo és Adrian a már standardnak számító Sivir-Shen botlane-t pickelte. XWX pedig Twisted Fate-et gondolta középre. Meg is volt ezzel a globál csapat.

 

Hamar, már az ötödik percben megbüntette Rush a counter-jungelezni próbáló Heliost, megalapozva ezzel az egész meccset.

 

A tizedik percben kihasználva a teleportokat(Gnar summoner spell, TF ulti) a TIP az összes csapattagot mozgósítva ellepte botot és meg is ölte az ott tartózkodó Rumble-t és Alistar-t.

 

A szokásos TIP-féle vérfürdő most sem maradt el, a 14. percben már 7-4 volt az állás. Két perccel később a Dignitas piros buffjánál tört ki egy hatalmas csata, amiből az addig folyamatosan 1-2 ezer arannyal vezető Impulse jött ki sokkal jobban, acelték goldenglue-ékat.

 

Kiwikid-del az élen a Dignitas megpróbált még egy jónak ígérkező harcot midgameben, de azt is elvesztették 3-0 arányban. Innentől már szabad volt az út Rushéknak, 33 perc után befejezték a meccset.

 

Rövid videó összefoglaló a meccsről:

 

 

 

 

Második nap:

 

Enemy Esports – Gravity – 0-1

 

 

Jól okoskodott az NME a hős választásnál, több meghatározó Gravity hőst is kibannoltak.

 

A szokásosnál kicsit lassabb meccset láthattunk a GV-től, de Move most is próbált már az elején nyomást gyakorolni az ellenfélre. Keane hosszú idő óta először hozott egy meta-picket, Azirt, azonban ezzel sem okozott csalódást. Közel járt a farm rekord felállításához a 20. percnél.

 

Az NME-nél Innox jól játszott egész hétvégén, sajnos úgy nézett ki, hogy a héten Flaresz húzta vissza picit a csapatot.

 

 

Cloud 9 – Dignitas – 1-0

 

NYERT A CLOUD 9!

 

Igen, nem vicc a 7. héten végre nyert a C9. A Dignitast gyűrték le, méghozzá nem is akárhogy, a nyári szezon legrövidebb meccsén (24 perc) és mindössze egy killt adva az ellenfelüknek.

 

Hiába ment vissza a gyökerekhez a Dig és hozták el a full AD Jarvan-t Gamsunak, nem mutatott semmit a toplaner. Helios Lee Sin-je és Shipthur Diana-ja is több sebből vérzett.

 

A Cloud 9 érdekes hősöket válaszott, Hai Rengarral, Lemonnation pedig Karmával vágott neki az összecsapásnak.

 

Hamar előnybe került a kék-fehér gárda, a 10. percben egy viszonylag hosszadalmas 4v4 harcból 3-0-al jöttek ki és megszerezték a vezetést, ami nagyon ritka volt eddig a nyári splitben. Öt perccel később bot torony alá mentek be a Dig játékosokért, amiből szintén győztesen jöttek ki és Sneaky szerzett magának egy kettős gyilkosságot. Ezután a Dig megpróbált még egy elkeseredett harcot a Baron környékén és a Hai-ra mentek rá, aki az Orianna és Karma párosnak köszönhetően túlélte a támadást. A C9 visszavágott és négy embert megöltek. Három perccel később begyalogoltak boton, acelték a Dignitast és megnyerték a meccset.

 

Ha nem láttuk volna az alapszakasz eddigi részét, csak ezt a meccset akkor azt mondhatnánk, hogy bizony ez a Cloud 9 nem változott, ugyanolyan erősek, mint eddig. Hai visszatérése látványosat lendített nem csak a csapat teljesítményén, de a morálján is. A gárdának leginkább a 7. hely lehet a cél most, reméljük elérik azt és nem kell a kieséstől tartaniuk. Szurkolok nekik!

 

 

Tekintsétek meg a Cloud 9 győzelem legemlékezetesebb pillanatait:

 

 

Team Solo Mid – Team Liquid – 0-1

 

A hétvége meccsének lett beharangozva, hát nem az lett. Szörnyű individuális teljesítmények mindkét részről és unalmas játékkép.

Érdekes dolgok történnek a TSM háza táján. Úgy gondolták jó ötlet Olafot bannolni Fenix Azirja helyett. Ahogy korábban is írtam, számomra felfoghatatlan, hogy kaphatja meg a koreai fiú ezt a hőst.

 

Szokásos passzivitással kezdődött a meccs, mindkét fél leszedett 1-1 sárkányt. A first bloodra egészen a 16. percig kellett várni, ahol Lustboy és Santorin megpróbálta Dominate-et elkapni, de helyette magukat sodorták veszélybe. 0-2 a Liquidnek. Dyrust megint a rosszabb formáját hozta, Xpecial és Piglet elkapta a fenti ösvényen.

Ezután borzasztó döntést hozott a Liquid és megpróbálkoztak egy Baronnal, mivel még csak a 25. percben jártunk, nem igazán tudták leszedni a szörnyet, a TSM rájuk ment és három embert is megöltek. Úgy nézett ki a Liquid eldobta az addig megszerzett előnyt és egy sima Baron buff lesz a Solo Midnek. Piglet azonban ottmaradt a buff környékén és annak ellenére, hogy nulla rálátása volt az objective-re, egy vakon lőtt Corki ultival ellopta azt. Elképesztő.

 

 

 

Elkeseredetten próbált meg harcolni a TSM, de nem sok sikerrel. A Liquid tartotta az előnyét. Xpecial rá nem jellemző módon teljesen rossz Annie ultikat dobált, ez tartotta meccsben még egy jó ideig a TSM-et. A 44. percben egy szoros harc után Fenix feltakarított Azirral, majd miden betörtek és megnyerték a meccset.

A leghihetetlenebb dolog Lustboy, Dyrus és Santonin tárgy választása volt. A Liquid csapata (Nautilus, Reksai, Azir, Corki, Annie) 80-90%-ban mágikus sebzést okozott, de a TSM fő tankjai úgy gondolták jobb ha ők armort építenek ki maguknak. Ilyen hibát bronzban vétenek a játékosok.

 

 

Team Impulse – Team 8 – 1-0

 

A TIP hozta a kötelezőt, egy kis nehézség árán ugyan de legyőzték a Team 8-et. Sokáig tartotta magát a nyolcas csapat.

 

Rush megint a hozzá illő agresszív Lee Sin-t hozta, az Apollo Adrian páros pedig a midgameben igen erős Corki-Alistar-t.

 

A Team 8 kezdte jobban a meccset, Impact-et kétszer is megölték topon. Az Alistar-Corki lane viszont megbüntette Nienéket. A végig egyenlő arany mellett viszont képes volt a TIP kontrollálni a sárkányokat.

Az erős midgame kompozíciót játszó Impulse-nak bejött a startégia, a 30. percben megpróbálkoztak egy Baronnal, de a vasárnap a Baron-stealek napja volt, Porpoise begurult a pitbe Gragas-szal és ellopta a buffot. Rendesen megnehezítve ezzel a TIP dolgát. A 35. percben négy az egy ellenében nyert csatát az Impulse és nem voltak restek, minionok nélkül indutak meg miden és kitankolták a tornyokat. Nem sokkal később megint győztesen jött ki az összetűzésből a TIP és behúzták a mérközést.

 

Rush nem játszott olyan jól, mint szokott, viszont a csapat többi tagja ott volt a szeren, főleg Apollo, aki megint nem halt meg. Az Impulse győztes meccsen összes öt alkalommal halt meg az adc. Kiváló teljsítmény.

 

 Porpoise Baron lopása:

 

 

 

 

Counter Logic Gaming – Team Dragon Knights – 1-0

 

2-0-al zárta a hetet a CLG, ugyan ez volt a lehető legkönnyebb hetük, de ez mégis kimozdíthatja a csapatot a gödörből.

 

Zion megint megkaparintotta Fizz-t, Pobelter pedig a globális nyomást elősegítve Twisted Fate-et pickelt. A TDK összerakott egy jó kompozíciót, aminek lényege, hogy Evelynn és Maokai be tud kerülni az ellenfél mögé és meglepni őket.

 

Pobelter remekül használta ki a hősét, topra és botra is egyaránt gankelt ultijának köszönhetően és folyamatosan segítette társait. Nem találta az ellenszert a TDK Twisted Fate ellen. Ennek ellenére jól tartotta magát a TDK, a CLG nem tudta növelni az előnyét a midgamebe érve, sőt több kisebb harc is a sárkányosok javára dőlt el.

 

Pobelter globális hatásának következtében Doublelift és ZionSpartan jól álltak arany és tárgyak terén, a 25. percben a CLG egy Baront is megszerzett magának, majd öt perccel később mindenkit megöltek a TDK-ból.

 

A következő Baron-t azonban Doublelift pozícionális hibája miatt a TDK kapta le. Ezután túl agresszívba váltottak a srácok és mivel Zion splitpusholt a felső ösvényen Fizz-zel, a TDK úgy gondolta megpróbálkoznak egy 4v5 diveolással. Valószínűleg nem tudták, hogy elérhető ZionSpartan teleportja aki bármikor csatlakozhat csapatához egy szorult helyzetben. A rendkívül hosszú üldözést követően négy TDK játékos halt meg, közben két szabad inhibitorukra Doublelift szabadult rá.

 

A 40. percig tartotta magát rendíthetetlenül a TDK, majd egy végső harcban felülkerekedett a CLG és lezárták a mérkőzést.

 

 

 

A hetedik hetet követően lecsúszott a TSM, feléledt a CLG és szerzett egy győzelmet a Cloud 9. A Gravity és a Liquid továbbra is tarol.

 

 

 

Képek: lol esports flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr207635134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása