300 dollárra büntették a H2K csapatát trollkodásért
2014. július 24. írta: Hodini

300 dollárra büntették a H2K csapatát trollkodásért

Még anno középiskolában az osztályfőnököm az alábbi mondást nevelte belénk: "Ha győzöl, viseld szerényen. Ha veszítesz, ne magyarázkodj". Ez a gaming scenere is vonatkozik.

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e erről, mert nem olyan nagy hír, de nem tudok elmenni szó nélkül mellette: A Riot a minap $300-ra büntette a Challenger Series Summer 1 split győztes H2K csapatát "sportszerűtlen viselkedésért". Ez nagyjából annyit takart, hogy a csapat sima winre állt mindkét meccsen a GG Call Nash ellen, ezért nekiálltak trollkodni: pl. Hydrát és Last Whispert vettek a support Morgananak és random flasheltek, mikor senki se volt ott. 

h2k.jpg

Alapvetően se jó poén, mert ez az ellenfél nyilvános "megalázása", profi szinten pedig főleg, hiszen ezzel az egész Riotot és a Challenger Series színvonalát is minősítik, aminek ugye egyébként az lenne a célja, hogy kitermelje a következő generációs profi csapatokat. Ami számomra különösen furcsa, hogy a Riot képes volt egy vacak, 300 dolláros bírsággal kiszúrni a H2K szemét, míg korábban a két NiP játékost flamelésért egész évre eltiltotta a versenyzéstől. Hol itt a konzisztencia?

Ha a NiP-es játékosokat el lehetett tiltani úgy, hogy ők nem hivatalos Riot közvetítésen flameltek, akkor szerintem az lett volna a minimum, hogy az egész H2K-t kizárják a Challenger Seriesből és elveszik a korábbi pontjaikat is. Főleg azok után, hogy a Riot szigorítani akarja a bannolási rendszerét, hogy leszoktassa a játékosokat az agresszív viselkedésről.

Mit gondoltok a storyról? 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr166540361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yondaime71 2014.07.24. 17:04:46

szerintem szánalmas... mármint én nem bírságoltam volna meg őket semennyire, ő dolguk hogy játszanak,mi az hogy ellenfél megalázása? nem aláztak meg senkit, csak ők így vélték jónak a dolgot, ennyi. kész vicc

Norva 2014.07.25. 11:54:27

Ha már a RITO ennyire komolyan veszi ezeket a dolgokat(amivel RÉSZBEN egyetértek), akkor azon is el kéne gondolkozzanak, hogy:
1. mondjuk egyes bugokat és olyan fontos dolgokat, amik a játékot erősen befolyásolják(gondolok itt pl a Home Guardra) időben fixálni, nem pedig napokkal, de volt már rá példa, hogy hetekkel később fixálni.
2. A Tribunallal kapcsolatosan ügyködni azon, hogy ne egy robot döntse már el, hogy ki kapjon chat bant és ki ne csak azért, mert van egy rossz report rendszerük, mert hallottam már olyanról is, hogy valaki tényleg jogtalanul kapta meg a..hogy is fogalmazzam szépen "jutalmát".
3. Szervereket mondjuk rendszeresen karbantarthatnák, hogy ne szalonnát meg babgulyást lehessen csinálni a szervergépeken, hanem játszani rajtuk.
4. A support pedig ne évekkel később válaszoljon egy olyan fontos kérdésre, ahol más emberek pénzéről van szó, mert tegyük fel fizettünk a játék bizonyos szolgáltatásaiért, ők pedig tesznek arra, hogy egyáltalán megérkezett-e a megrendelt csomag, vagy sem.
És ez persze csak néhány "apróság" volt.

Szóval ha már így a példamutatásnál tartunk, akkor ők is felmutathatnának valamit a közösség/játékosok érdekében, mert amikor "komoly döntéseket" kell hozni más csapatok, játékosok felett, az nagyon jól megy nekik, de arról a négy "apróságról", amit az imént felsoroltam elég sokszor szeretnek megfeledkezni.
Én tényleg nem azt akarom ezzel mondani, hogy jogtalan volt a döntés, de ha már ennyire benne vannak a témában, akkor ne csak bíráskodjanak, hanem a játékosok kényelmét is szolgálják elő. Ennyit a példamutatásról.
Az említett csapat pedig természetesen örüljön annak, hogy nem 3000 meccset chat bant, eltiltást és miegymást kaptak, hanem "csupán" 300 dolláros bírságot.
Norva.
süti beállítások módosítása