23 millió forintot nyert eddig idén a leggazdagabb profi eSportoló
2014. június 02. írta: Hodini

23 millió forintot nyert eddig idén a leggazdagabb profi eSportoló

Az esportsearnings.com folyamatosan monitorozza, hogy kik a legjobban kereső profi esportolók. Jelen pillanatban az eSport világ csúcsát egyértelműen az ázsiai országok profi játékosai uralják, a tízből két dél-koreai, három kínai és egy malajzai, de országos szinten egyértelműen Dél-Korea vezet. 

A legtöbbet kereső játékos kanadai Call of Duty profi Damon "Karma" Barlow - aki a hétvégén vette át a vezetést a dél-koreai StarCraft II-s sOs-től - forintba átszámolva csak ebben az évben 23.649.216 Ft-ot keresett 4 nagy torna megnyerésével (ebből az egyik a március végi CoD vb volt, ami 100.000 dollárt ért neki).

A top 10-ben jelen pillanatban nincs LoL-os játékos, ami nem meglepő, hiszen a világbajnokság csak ősszel lesz. A legtöbbet kereső lolos a szintén dél-koreai "Faker", a világbajnoki címvédő SKT T1 midese (itt jegyezném meg nagyon halkan, hogy májusban töltötte 18. életévét), aki csak 2013-ban 51 millió Ft-ot keresett eSport versenyeken való eredményes részvétellel.

s3_faker.jpg

Az idei toplista első európai játékosát a 28. helyen találjuk, ő pedig az ukrán Danil "Dendi" Ishutin. A 24 profi Dota játékos minden idők második legjobban kereső eSportolója, az elmúlt években összesen 101.146.752 Ft-ot keresett. A listát itt is egy dél-koreai, a StarCraftos Lee "Jaedong" Jae Dong vezeti, aki 2007 óta több mint fél millió dollárt keresett.

Országok tekintetében Magyarország 10 játékossal összesen 16.162 dollárt (3,6 millió Ft) kerestek eddig, a legsikeresebb magyar a Counter Strike-os Jerome "shiddy" Tóth.

A statisztika gyakorlatilag hétről-hétre változik, ahogy a versenyek követik egymást. Hamarosan Dota 2 Internationals lesz, ahol 8 millió dollár fölött jár már a prize pool, ősszel pedig Worlds, azaz LoL vb, tehát év végéig még bőven fog változni a lista. Az azonban egyértelműen látszik, hogy évről-évre több és több pénz mozog ebben a sportágban. Ha csak a LoL-t vesszük, az első vb fődíja 50.000 dollár volt, a harmadiké már 1.000.000. Van különbség. És ez csak egyre komolyabb lesz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr926236940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása