LCK: Harc a rájátszásért
2015. augusztus 05. írta: sundii

LCK: Harc a rájátszásért

teszt_02.jpg

Már csak Dél-Koreában nem véglegesedett a rájátszásban résztvevő csapatok listája. Az alapszakaszból még egy teljes és egy csonka hét hátra van, ami megkavarhatja a szálakat, ennek fényében érdemes áttekinteni a hátralévő meccseket, és azok lehetséges kimenetelét, főleg a playoff-ban érintett csapatokra fókuszálva.

Mielőtt nagyon előrerohannánk, rögzítsük a tényeket a tabella áttekintését követően!

ranking_w12.jpg

  • Az SKT mindenképp első, ezzel biztosította helyét a nyári fináléban
  • A SBENU biztos kieső, a Samsung / Anarchy / IM hármasból még valakitől könnyes búcsút fogunk venni. Egymás ellen már nem fognak játszani, így a nagyok "jóindulatán" fog múlni, hogy valaki szerez e ajándék pontokat, vagy sem. Ha minden marad, akkor a Samsung és az Anarchy biztos bentmaradó a következő szezonra.

Most pedig jöjjön az érdekesebb rész, a rájátszás-helyekért való küzdelem áttekintése! A csapatokat tabellán elfoglalt helyük szerint nézzük át.

KT Rolster

Az Anarchyval és az Incredible Miricle-el fognak mérkőzni az utolsó két héten. Mindkét csapat ellen nyertek korábban, egyaránt 2-1 arányban. Ha az utóbbi hetek formáját vesszük alapul, akkor a két győzelem biztosra vehető, viszont a KT-nek figyelni kell, hogy ne veszítsen meccset a BO3 során, mert akkor a CJ utol is érheti őket. 

CJ Entus

A KT-hez hasonlóan Ambitionék sorsolása sem különösen nehéz, a Samsung mellett az IM-el ők is találkoznak. Amennyiben a KT nem botlik, ők pedig nem nyernek 2-0-ra mindkét esetben, akkor fix a harmadik hely, és a nyegyed döntő. Botlást viszont nem nagyon engedhetnek meg, mivel a KOO ott liheg a nyakukban.

KOO Tigers

Smebék lesznek az első alakulat, akiknek komolyabb ellenféllel kell összemérniük tudásukat a jobb playoff hely reményében, tehát sorsuk a saját kezükben van. Pénteken 10 órakor a mostanában gyengélkedő Jin Airrel találkoznak. Az összecsapás GBM-éknek is létfontosságú, de ezt majd lentebb taglaljuk. A tigriseknek az utolsó fordulóban még hátra van egy SBENU, akik valószínűleg nem izzasztják majd meg a tavaszi döntős alakulatot.

NaJin e-Mfire

Két ellenfelük a SBENU és az SKT. Utóbbi meccset különösen érdekes lesz nézni. Vajon az SKT fix első helye fényében cseréivel fog e játszani, esetleg már új hősöket fog kipróbálni, ezzel teret engedve az életéért küzdő NaJinnak? Amennyiben Ohq-ék nyernek, úgy akár a negyedik helyre is felkapaszkodhatnak, ami egy újabb NJE világbajnoki szereplés felé egy meglehetősen nagy lépés.

Jin Air Green Wings 

Őket csak jóhiszeműségből és illemtudásból veszem ide. Ha a KOO-tól kikapnak, akkor gyakorlatilag vége a számolgatásnak, és megvan a rájátszás mezőnye (feltéve, hogy valamelyik alsóházi csapat nem "kavar be"). A Tigers náluk jobb formában is van és kompaktabb csapat képét is mutatják egész szezon alatt. Ettől függetlenül ne írjuk le GBM-et és társait, mert mint tudjuk: a remény hal meg utoljára.

A mérkőzések beosztását a lolesports-on, vagy az LCK wiki oldalán találjátok.

Forrás: lolesports, esportpedia

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr937678028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása