Robbanásszerűen nőtt az eSport versenyek száma 2014-ben
2014. augusztus 02. írta: Hodini

Robbanásszerűen nőtt az eSport versenyek száma 2014-ben

Bár a számok csak az USA-ra vonatkoznak, mégis megdöbbentő a különbség a három évvel ezelőtt és a mostani adatok között. Míg 2011-ben 8.809 eSport tornát regisztráltak, addig idénre a Battlefy eSport adatelemző cég 47.500 eSport versenyt jósol, ami több mint ötszörös növekedés három év alatt.

A versenyek száma természetesen megoszlik az egyes játékok között, de persze itt is a League of Legends vezet. A cég 2013-as adatai szerint az összes verseny több mint egynegyede LoL torna volt, ez látható az alábbi grafikonon is.

battlefy stat.jpg

A dobogó 2. helyére a DOTA és a FIFA, a harmadikra a Pokémon állhatott fel tavaly. Becslések szerint, ha a League of Legends továbbra is ilyen népszerű marad (amire valljuk be, van esély), akkor idén már egymillió résztvevője lehet a belőle rendezett bajnokságoknak. Ez reálisnak tűnik annak fényében, hogy csak a Worlds döntőre kibéreltek egy 50.000 fős stadiont...

A Battlefy társalapítója, Jason Xu elmondta: "Azok az eSport játékok lesznek igazán népszerűek, aminek az alapjaihoz nem kell sok skill, viszont nagyon sokat kell vele játszani ahhoz, hogy valaki igazán profi legyen benne. A folyamatos apró változtatások pedig vonzzák azokat az embereket, akik szeretnek versenyeken játszani, hogy megmutassák, ők a legjobbak."

Hazai viszonylatban szerintetek melyik a top 3 játék?

Az én listám ez lenne:

  1. League of Legends
  2. CS:GO
  3. World of Tanks

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr106567479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása