BO3 vs BO2, avagy Amerika > Európa?
2015. december 12. írta: Hodini

BO3 vs BO2, avagy Amerika > Európa?

Más struktúrája lesz a két bajnokságnak jövőre

A napokban közzétette a League of Legendset fejlesztő Riot Games a jövő évi LCS szezonra vonatkozó változtatásait, amire Európa esport kedvelő közösség egy emberként lökte hátra magát az asztaltól egy szolid "what the actual f*ck" kíséretében. Észak-Amerikában ugyanis a Koreában már jól bevált (és pl. a vb-n is alkalmazott) Best-of-3 (azaz 3 meccsből kettőt kell nyerni) formátumban zajlik már a nyári szezon (a tavaszi még nem), míg Európában Best-of-2 módban (tehát lehet egy párharc döntetlen is).

Az indoklás, hogy miért lesz eltérő a két kontinensen a bajnokság és miért nem használják csak simán a jobb verziót (BO3) a Riot részéről szerintem irtózatás hülyeség, de azért beidézem ide: "átértékeltük a tavalyi szezont hogy mennyire szórakoztató, mennyire kompetitív"... blablabla... és itt jön az érdekes: "Európa más sportjaiban, pl. a fociban is vannak döntetlenek, tehát ebben a kultúrában ez elfogadott. Észak-Amerikában, ahol jellemzően nincs döntetlen, inkább a BO3 formát választottuk". 

  1. tegye fel a kezét, aki szereti, ha egy meccs döntetlen
  2. tegye fel a kezét, aki nem tudta, hogy Észak-Amerikában is van labdarúgás (nem, nem amerikai foci, hanem labdarúgás), ahol egy meccs lehet döntetlen
  3. tegye fel a kezét, aki egyszerre szeret két meccset nézni

 

eu_lcs_schedule_1.jpg

Ha ez nem lenne elég, a Riot szeretné megosztani a figyelmünket, így nyártól párhuzamosan két streamen megy majd két mérkőzés egyszerre. Szóval srácok, irány az első műszaki áruház vagy írjatok a jézuskának és mindenki kérjen még egy monitort gyorsan karácsonyra, ha nem akar jövőre lemaradni a meccsekről vagy ide-oda kattintgatni a két meccs között. Ezért beáldozni a nézettséget szerintem rossz döntés volt. Ja, az európai meccsek továbbra is csütörtökön és pénteken este lesznek, ráadásul pénteken már úgy, hog egyébként közben megy már majd az amerikai stream is, szóval egyszerre három monitoron kell majd nézni a meccset. 

na_lcs_schedule_1.jpg

Megértem, hogy jóval kevesebb pénz van Európában erre az egészre, mint Észak-Amerikában (ha egy Fnatic nem tud megfizetni egy Hunit vagy Reignovert akik átmennek egy újonnan alakult NA csapathoz, akkor ne várjunk csodákat, nyilván), de így viszont soha nem is lesz több szponzor, befektető, ha egyszerre több helyre kell nézni. A foci vb-n is utáltam hogy egyszerre kellett két meccset néznem. De azt lássuk be, hogy itt egy kontinens, rajta 742,5 millió lakossal, míg ugyanez a szám Észak-Amerikában 528,7 millió.

Most akkor melyikben lenne több potenciál?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr868159298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterIntruder 2015.12.12. 11:58:55

a Bo2/Bo3-al nincs semmi baj, se a döntetlenekkel (főleg hogy az 1-1 league meccs azért nem egy 0-0-ra végződő 93' dögunalom focimeccs)

a meccsek egyszerre streamelése viszont igen gáz, szerintem sokan szeretnék követni mindkét ligát, nekik ezzel rendesen alávágtak
süti beállítások módosítása