Székfoglaló LoL módra
2015. október 30. írta: tronke1

Székfoglaló LoL módra

Eljött az év egyik legizgalmasabb része. A szezonok között szokott a legnagyobb felfordulás lenni csapatok terén, mindenki megpróbálja a legjobb elérhető játékosokat lekötni fél vagy akár egy évre. Idén ráadásul már máshogy mennek a dolgok, hiszen egy játékos a szezon előtt bejelenti, hogy a 2016 szezonban melyik régióhoz tartozik, és onnantól kezdve a választott régióhoz képest viszonyul majd hazai, vagy "import" játékosnak. Lássuk hát mik voltak eddig a legnagyobb meglepetések.

Észak-Amerika

Mint arról már egy korábbi cikkben megemlékeztünk, visszavonult a TSM csapat legnagyobb része. Dyrus és Lustboy végleg felhagytak pro karrierükkel, Santorin pedig talán más csapatban próbál majd szerencsét. Új fejlemény azóta viszont az, hogy Wildturtle pozíciója sem olyan biztos, ő is újra "interjúzni" fog a pozícióra más feltörekvőben levő lövészek mellett. A csapat hű a nevéhez, tényleg csak Bjergsen helye biztosított.

dyr.jpg

Az egyik ilyen név nem más mint Freeze, Bjergsen régi csapattársa. Freeze amennyire hányatott sorsú, legalább annyira tehetséges. A TSM brand és egy erős support mellett egy agresszív, tiszteletre méltó botlane segítené Bjergsen munkáját. Jungle és top pozícióról csak spekulálni lehet, minden azon múlik mennyire mély Reginald pénztárcája.

Nagy változások történtek tengerentúli barátaink másik nagy csapatánál is. A Counter Logic Gaming a sikeres hazai, de gyászos nemzetközi eredmények után leváltotta Pobeltert, a kezdő midlanert. Indoklásuk szerint eredetileg is a cserepadon unatkozó Huhit akarták játszatni, de vízumproblémák miatt erre csak túl későn lett volna lehetőség. Mint utólag kiderült az edzőgárda nem volt teljesen megelégedve Pobelter hozzáállásával, ezért felajánlották neki a cserepadot, de ő - érhető okokból - valószínűleg új csapat után néz majd. Nem lesz nehéz dolga ezügyben, a TSM, C9 és talán a Renegades kivételével mindenhol szívesen várnák a tehetséges játékost.

pobelter-poster-client.jpg

Az előző csere indoklása miatt ért mindenkit sokként az, hogy a csapat edzője, BlurredLimes is visszavonult. Az edző, aki egy split alatt az első helyig juttatta a csapatot nem adott konkrét indoklást, de arra utalt, hogy valami nem edzőhöz méltó dolgot követett el, amivel súlyosan megsértette a csapattagok és a menedzsment becsületét. Csak találgatni lehet, hogy mi történt - súlyos konfliktus a menedzsment egy tagjával, szerhasználat, erős nézeteltérések ... valószínűleg soha nem tudjuk meg. Csak remélni tudjuk, hogy az edző máshol jó helyre talál és képes lesz helyrehozni a múltbéli csorbát.

A C9 régi edzője, Charlie is otthagyta végleg a brandet. Egy ideje már a challenger csapatot vezette, de úgy tűnik teljesen más irányba vezet majd az útja idén. A C9 supportja, LemonNation is visszavonult, így Hai egyszerre próbálja betölteni a jungle és support szerepet. Amennyiben találnak valamelyik helyre jó játékost, a másikat fogja ő választani - az idei gauntlet után nem kétséges, hogy mindenképp szükség van vezetői képességére a csapatban.

A Team Impulse - Impact, Rush, Gate, Apollo és Adrian - úgy tűnik teljes egészében megszűnt, a tulajdonos árulja az LCS spotot. A játékosok sorsáról kevés információnk van csak, azt lehet egyedül sejteni, hogy Rush valószínűleg Koreában folytatja pályafutását (igencsak megérdemelten). Én személy szerint szeretném Adriant valamelyik nagy csapat élén, akár a TSM-ben látni. Szépen csendben, fű alatt fejlődött a régió egyik legjobb játékosává a pozíció terén. 

 

Európa
Az öreg kontinens csapataiban (eddig) kevesebb változás történt, de ami igen, azok igen fajsúlyosnak tűnnek.
A Gambit Gaming látszólag még nem írt alá szerződést a sztár-toplanerükkel, Cabocharddal. Ezt streamen említette meg a játékos - jó kérdés, hogy szimplán nem volt még rá alkalom, vagy a Gambit mást tervez. Amit biztosan tudunk, hogy a nyugati világ egyik legjobb játékosával, FORG1VEN-nel biztosan nem fognak játszani a következő szezonban. Abban a szezonban, ami minden információk szerint FORG1VEN pozíciója körül forog majd. Teljesen értetlenül állok a helyzet előtt, de legalább így megvan a lehetősége arra, hogy jó esetben a világszínpadon lássuk egy év múlva a görög tehetséget - én ezt, a mostani felállással nem láttam lehetségesnek. Ha Cabochard sem kap szerződést a csapattól jó kérdés, hogy mi lesz a Gambit Gaming sorsa. 

Az Elements csapatáról annyit tudni, hogy top és support pozíciókra keresnek embert, ami önmagában nem mond sokat. Izgalmasabb ennél már az, hogy Froggen épp látogatóban van a barátnőjénél és Snoopeh-nál amerikában, de egyesek úgy vélik, hogy mindeközben egy NA csapatnál próbálkozik. Én ezt nehezem hiszem el, mivel az Elements gyakorlatilag Froggen csapata, de láttunk már cifrább dolgokat is.

froggen.jpg


A szívünknek oly kedves UoL terén is lesznek változások. Amiről biztosan tudunk az az ADC pozíció - Vardags elég rossz helyzetben van (akárcsak a játékon belül). Spekuláció szintjén felmerült az is, hogy PoE esetleg dobbant. Egy vad elmefuttatás után mit arra a következtetésre jutottunk, hogy esetleg xPeke-t helyettesítheti majd az Origenben, amennyiben a tulajdonos-játékos visszavonul a szezon végén.

Kína
Mindannyian képzeljünk el egy jó kis menzai betűlevest, ahol a betűk helyett épp játékosok nevei vannak és a kedvenc konyhásnénink kevergeti a kondért nagy frekvenciával. Ez történik épp Kínával. A rajongók majd' megették élve a csapatokat a világbajnoksági fiaskó miatt, ezért úgy tűnik hatalmas változások lesznek. Számos koreai sztár fog valószínűleg visszatérni hazájába - Dandy és Mata szinte biztos - ahol úgy tűnik lesznek bőven üresedések. Namei, Kína egyik leghíresebb játékosa valószínűleg visszavonul. 

dandymata.jpg

Korea
Korea a harmadik döntőt nyeri sorozatban - bármi is legyen a szombati meccs eredménye. Kipukkant az LPL lufi, sok játékosnak valószínűleg nem tetszik a cserepadon, vagy egy rossz csapatban ülni milliókért. Ha a játékosok egy része visszatér, talán az eddigi egyik legkompetitívebb LCK/OGN szezon szemtanúi lehetünk majd.

Egy csapatról tudunk, ahol szinte biztos, hogy nagy változások lesznek. A CJ menedzsment meglehetősen hírhedt volt eddig arról, hogy egyes játékosokat nem képes elengedni, még akkor sem, ha azok már nem igazán képesek tartani a szintet a többiek színvonalával. Shy, Madlife és Ambition valószínűleg visszavonulnak a szezon végén, Coco - aki Faker után a legjobb mid a régióban - pedig tippeim szerint egy kínai csapatot erősít majd. Legalábbis nem látom magam előtt azt, hogy ne próbálná meg valamelyik húzónév megszerezni magának, akár milliókért. Coco gyakorlatilag azt műveli egy sokkal erősebb régióban, amit Bjergsen az USA-ban.

madlife.jpg

Amennyiben ténylegesen elhagyja a csapatot lesz a helyére ember. A CJ házban edz már egy jó ideje bdd, akit sokan Faker második eljöveteleként tartanak számon. Kíváncsi vagyok elég tökös lesz-e a menedzsment, és építenek köré egy csapatot. A koreai fanok közül sokan arra tippelnek, hogy amennyiben Deft visszatér Koreába, valószínűleg a CJ csapatában lesz a helye - aminek én nagyon-nagyon örülnék. 

 tronke

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr988034010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása