Kezdődik a koreai rájátszás: kikre figyeljünk tavasszal?
2015. április 16. írta: sundii

Kezdődik a koreai rájátszás: kikre figyeljünk tavasszal?

lck_2015_spring.jpg

Habár a hétvégén az UoL az európai LCS döntőjében a Fnatic csapatával mérkőzik meg a trónért, ne feledkezzünk meg arról, hogy pénteken indul a koreai bajnokság rájátszása, az LCK Playoff 2015 Spring. Ebből az alkalomból szeretném egy rövid összefoglalóban bemutatni a csapatokat, valamint bemutatni a bajnokság rájátszását, és az általam várt végimenetelt, ez is az új, szakmaibb vonalához tartozik a blognak, szeretnénk titeket egy kicsit mélyebben belevinni abba a jövőben, hogy mi zajlik európán kívül a LoL e-sport világában.

A rájátszás menete

A koreai bajnokság rájátszása az úgynevezett "King of the Hill" rendszerben lesz lebonyolítva. Ez azt jelenti, hogy az alapszakaszban elért helyezéseket figyelembe véve az előrébb végzett csapatok csak később kapcsolódnak be a küzdelembe. A harmadik és a negyedik (a CJ Entus és a Jin Air Green Wings) fogja megkezdeni a küzdelmet, hogy a győztes megmérkőzhessen a bajnokság másodikjával, az SK Telecommal. Egy játéknapon csak egy Bo5 összecsapás kerül megrendezésre (aki hamarabb megszerzi a 3. győzelmet, az megy tovább), ezzel meglehetősen hosszúra nyújtva a rájátszást. Pénteken kezdünk tehát a CJ Entus - Jin Air meccsel. A győztes az SKT-vel a rá következő hét pénteken (április 24.) fog játszani, míg e meccs továbbjutójára a GE Tigersnek május 2-ig várni kell a nagydöntőben.

4. Jin Air

jinair_2015_spring.jpg

A zöld szárnyas csapat az alapszakasz első felében nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. A második héten ugyan kikaptak az ekkor még gyengének tartott GE Tigerstől, de innentől kezdve beindult a henger. Gyors egymásutánban verték a NaJint, SKT-t, és mostani ellenfelüket, a CJ Entust is. Az összképet tekintve azonban már nem ennyire pozitív a helyzet. Az utolsó három csapatot leszámítva mindenkivel döntetlenre végeztek az oda-visszavágók tekintetében, az 5.5-ös patch óta pedig lejtmenetbe indult a csapat. A tank meta eddig egyáltalán nem fekszik nekik, kíváncsian várom, hogy fogják megoldani a helyzetet.

Kit érdemes nézni: Egyrészről GBM-et tartja a koreai közönség az egyik legképzettebb midesnek, így rá mindenképp oda kell majd figyelni. Habár Oriannájáról híres, az alapszakaszban legtöbbet Xerathtal játszott. Mellette Chaser emelkedik még ki a csapatból, társait korai gankekkel segítve. Az 31 alkalomból 25-ször Jarvant, vagy Lee Sint választotta, így ő is jó célpontot nyújt az ellenfélnek a bannolás fázisában.

3. CJ Entus

cj_2015_spring.jpg

A GE Tigers mellett ők voltak az a csapat, ahol minden meccsen ez az ötös játszott. Összességében csak az alapszakasz bajnokával szemben maradtak alul az oda-visszavágókat figyelembe véve, a Jin Airrel és az SKT-vel is döntetlenre végeztek, így szoros meccseket várok tőlük. A formájukat nehéz megítélni, mivel a legutóbbi négy fordulóban a Jin Airen kívül az alsóházból kerültek ki ellenfeleik, az akadályokat pedig hibátlanul teljesítették Shyék. A toplanernek egyébként is fekszik a tank meta, bár nehezen tudnám elképzelni, hogy látjuk tőle Singedet. 

Kit érdemes nézni: Madlife újra a második szezonbeli formáját idézi, így a lenti ösvényre mindenképp érdemes lesz majd odafigyelni. Hősválasztásának és társai irányításának nagy szerepe lesz, főleg ha az első fordulót a papírformának megfelelően simán hozzák.

2. GE Tigers

get_2015_spring.jpg

A GE Tigers már az alapszakasz befejezte előtt hetekkel bebiztosította döntős pozícióját. Az utolsó összecsapáson az SKT ellen főleg váratlan hősökkel és új stratégiákkal próbálkoztak, így szinte borítékolható volt a vereség. Ezen a párbajon kívül csak a 10. héten maradtak alul a KT Rosters ellen 2-1-es összesítéssel. Hogy mért mégis csak a második helyre rakom őket? Megint azzal a fránya IEM Katowicével tudok előhozakodni. A csoporton könnyen végigverekedte magát a GE, de az elődöntőben stresszes szituációban először előnyből elkönnyelműsködték a meccset, majd mikor a WE kiegyenlített, már nem tudták kezelni a nyomást. A játékosok közül egyedül GorillA-nak van komolyabb tapasztalata nemzetközi, vagy koreai top környezetben, így ez a helyzet még ismeretlen számukra. A döntőben már ott vannak, meglátjuk, hogy kezelik ezt a szituációt.

Kit érdemes nézniSmeb jelenleg az MVP verseny harmadik helyén áll Duke-t és Fakert követve. A toplanerek közül messze az ő statisztikái a legimpozánsabbak. 123 killje és 259 asszisztja messze a legtöbb ösvényén. Hősök tekintetében is jól áll, összesen 9 különböző hőssel játszott az alapszakasz során. Kedvenc hőse Rumble, de Gnarral és Maokai-al is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, így én tőle várom a legtöbbet a GE részéről a döntőben.

1. SKT T1

skt_2015_spring.jpg

A nagy SK Telecom T1 felbomlásával (Piglet a Liquidbe, Impact a TIP-be, Pohmandoo pedig az iG-be ment, igaz utóbbi csak edzőnek) Faker mellé új társakat kellett keresni. Mivel a Koreai Liga megtiltotta az idei évtől a testvércsapatok szerepeltetését egyazon bajnokságban, ezért az SKT második csapatával egészült ki a korábbi felállás. MaRin azóta Korea egyik legmegbízhatóbb toplanere lett (szinte minden ban fázisban őt próbálják támadni), de a többiek is jól szerepelnek. A szezon elég rosszul indult, a negyedik hetet követően 2 győzelemmel és 2 vereséggel álltak. Ez egyrészt az új összeállításnak, másrészt a meccsek közötti cseréknek is köszönhető. Fakert sok esetben Easyhoon váltotta (aki nem mellesleg a legjobb statisztikákkal bíró mides lett az alapszakaszban a maga 9-es KDA-jával) két meccs között, de a support és a jungler pozícióban is a mély vízbe dobták a tartalékokat. Az alapszakasz végére teljes az összhang az alakulatban, jelenleg véleményem szerint ők vannak a legjobb formában Koreában maguk mögött hagyva a szezon elei problémáikat.

Kit érdemes nézniFakeren kívül? Tomot és Wolfot. Előbbi, habár csere és csak kevés meccset játszott, mégis a amikor szóhoz jutott, akkor az SKT legjobbjai között szerepelt ezzel a legjobb statisztikát elérve a rájátszás junglerei közül. Wolf amellett, hogy konzisztens, jó játékot nyújtott az egész szezonban, ő az a játékos, akinek a support Kennent köszönhetjük.

Forrás:

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr287371774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása