Trollkodtál? Ágyő, ranked meccsek!
2014. szeptember 24. írta: Hodini

Trollkodtál? Ágyő, ranked meccsek!

Bizonyára többen olvastatok már a Riot új szigorítási programjáról, amellyel a trollokat szeretnék kiszűrni a rendszerből. Ennek első lépése az volt, hogy Chat korlátozást vezettek be, de a rendszer teljesen össze-vissza működik még ma is, sokan úgy kaptak akár több száz meccsnyi chat tiltást, hogy napok óta nem játszottak.

troll.png

Következő lépésként a negatív attitűdű játékosok a Ranked meccsektől való eltiltást kaphatnak, amit csak bizonyos számú, megfelelő viselkedéssel lejátszott normal meccs után oldhatnak fel. A Riot saját állítása szerint ezeket a „javító” meccseket ellenőrizni fogja, és amennyiben javulást tapasztal, feloldja a tiltást. Extra büntetésként azok, akik valamilyen tiltással rendelkeznek (akár chat, akár ranked), év végi jutalomban se részesülnek majd. Kérdés, hogy hogy lesz erőforrásuk minden eltiltott játékos viselkedését ellenőrizni...

Mint a legtöbb változásnak, ennek is vannak előnyei és hátrányai. Egyrészt azok, akik tényleg szeretnének a ranked ladderen feljebb jutni, de a promo meccsekre mindig kifognak legalább 2-3 trollt, azoknak most talán nagyobb esélyük lesz őket elkerülni. Viszont azok, akiknek nem céljuk a ladderen való versenyzés, azok most úgy érezhetik, hogy a Riot tönkretette a játékukat és mehetnek ARAM-ozni, ha csak simán játszani szeretnének.

Nem tudom, hogy a játékmódtól való eltiltás hatékony lehet-e a trollok kiszűrésére, szerintem nem. Ha valaki szándékosan el akarja rontani mások játékélményét, az meg fogja találni a módját, hogy ott tegyen keresztbe, ahol tud. Ellenük pedig csak a játéktól való huzamosabb eltiltás hozhat javulást. Ez persze nem célja a Riotnak, hiszen azzal játékosokat, potenciális vásárlókat veszítene.

De mi lehet a megoldás?

Nekem valami olyasmi jár a fejemben, hogy azoknak a játékosoknak, akik nem bírnak magukkal viselkedni, az eltiltás mellett létre kellene hozni egy „Game of Trolls” játékmódot (a tiltás ideje alatt ez lehetne az egyetlen mód, amivel játszhatnának és csak a tiltottak játszhatnak vele), ahol csak hasonlóan eltiltott trollokkal játszhatnának. Plusz csavarként egy-két extra nehezítést bele lehetne még vinni a pályába. Aztán lehet, hogy ez hülyeség, de hátha nektek van valami pöpec ötletetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr76726551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása