Mit kaptunk a 2014-es nyári EU LCS-től?
2014. augusztus 18. írta: Hodini

Mit kaptunk a 2014-es nyári EU LCS-től?

Véget ért Európában az idei LCS, már csak a promo tournament van hátra az évben (ami persze számunkra különösen fontos, hiszen a legjobb magyar játékos, Vizicsacsi is érdekelt). Nagyon jó meccseket láttunk és most nem is mennék bele hosszabb elemzésekbe, hiszen hosszú oldalakat lehetne írni róla, így nézzük meg rövidítve, mi az, amit az idei európai LCS-től kaptunk:

  • Alliance győzelmet: A Froggen irányította Wickd-Shook-Froggen-Tabzz-Nyph ötös tavasszal még a középmezőny felső részét erősítette, de a Summer Splitet elképesztő dominanciával nyerték meg. Bár a statisztikákból nem ez látszik, a summer playoff döntőjében tökéletesen kiderült – egy egész lépéssel a többi európai csapat előtt járnak. Hogy ez mennyiben köszönhető annak, hogy ők az első EU LCS csapat, akik coachot szerződtettek, azt mindenki döntse el maga.

alliance_1.png

  • Lemaradó Fnaticot: Merthogy valami nem az igazi a Fnatic háza táján és ez meglátszott a teljesítményükön. Tavasszal se nyertek és a nyár se ment nekik valami fényesen, csak azért lettek végül másodikak, mert a kritikus helyzetekben ők voltak a jobbak. De nézze vissza valaki a Roccat elleni playoff meccseiket, elképesztő hibákat csináltak, szét voltak esve. Ha fejben újra össze tudnak állni csapattá a vb-re, csak akkor rúghatnak majd labdába, Rekkles egyedül nem fogja megnyerni nekik a meccseket (még akkor is, ha ő a világ legjobb ADC-je jelenleg).

  • Erősödő „kiscsapatokat”: egészen kiegyenlítetté vált a mezőny a nyár folyamán, ez a playoffban csúcsosodott ki: a sorozatban 6. Roccat majdnem legyőzte a Fnaticot, a döntőért, ez is mutatja, hogy óriási különbség a topcsapatok között nincsen. Az SK csapatáról nem esett még szó, övék a harmadik európai hely a vb-n, kíváncsi leszek, mit fognak tudni mutatni.

  • Széteső Gambit és Copenhagen Wolves: A két sötét ló a szériában, a Gambitnél egyértelműen a házon belüli problémák és a csapatfelállás változása okozta a minőségi romlást. A CW csapata pedig olyan, mint egy „nevelőközpont”: megtalálják a legtehetségesebb játékosokat, akiket aztán elvisznek a nagyok. Csak néhány név, aki a CW kötelékébe tartozott: Amazing (most TSM), Bjergsen (most TSM), Svenskeren (most SK), Shook (most Alliance), Rekkles (most Fnatic).

  • Hétről-hétre változó metát: ki gondolta volna a nyári szezon elején, hogy a végére Zilean midet, Alistar vagy éppen Swain topot fognak játszani a nagyok? A sok Riot patchnek megvan az eredménye, a csapatok pedig úgy alkalmazkodnak, ahogy tudnak. Az egyetlen probléma ezzel csak az, hogy ha valaki egy kicsit is követi az OGN-t (a koreai bajnokságok – a szerk.) az tudja, hogy ők alakítják a metát, az európai csapatok pedig csak „átveszik”. Akkor érhet el nemzetközi szinten sikert EU-s csapat, ha ez megfordul és ők találják ki, hogy melyik hőssel, milyen taktikával érdemes játszani.

  • Átalakított Pre-showt: Nekem a kedvencem ebből az All-chat, egy kicsit olyan, mintha a kulisszák mögé lehetne látni, hogy hogyan kommunikálnak egymással a játékosok. Ugyanakkor, kicsit elnyújtották szerintem, a fél órás „előjáték” még focinál is sok, lehetne ez feleennyi is.

 

Nektek mi volt a legjobb/kedvenc pillanatotok a nyári EU LCS-ben? Írjátok meg ide kommentbe, vagy Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr496613015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása