R.I.P Skin kódok
2014. július 15. írta: Hodini

R.I.P Skin kódok

Amilyen jelentéktelenek a játék során, annyira fontos a felhasználók számára: bármi, ami a hősökre vásárolható/beszerezhető skineket érinti, azt mindig kemény vita övezi, gondoljunk csak a magyar kliens bevezetése kapcsán kiadott Turul Aniviás sztorira. Most itt egy újabb hír az egyedi kinézetek kapcsán: a Riot a mai naptól kezdve deaktivál minden Pax Twisted Fate, Championship Riven és más, hasonlóan ritka skin kódot. Ez nem azt jelenti, hogy innentől, akinek a fentiek megvannak, elvesznek, csupán azt jelenti, hogy azok, amiket még nem váltottak be, rövidesen megszűnnek működni.

champ riven.jpg

A Riot célja ezzel a lépéssel az, hogy véget vessen a Skinshopok, azaz, a kinézeteket árusító - legtöbbször kamu - online portálok működésének, hiszen ezzel a lépéssel gyakorlatilag "törlik a raktárkészleteket". A legnagyobb probléma ott van, hogy ezek a hamis oldalak gyakran akár 1000 dollárt is elkérnek egy kódért, ami végül sose érkezik meg az átvert felhasználóhoz. Ráadásul ezeket a skinshopokat gyakran összefüggésbe hozták népszerű, gamer Youtube csatornákkal is: a bolt együttműködött, pl. ingyen skineket ajánlott fel a Youtubernek, aki a saját nézettségének növelése érdekében kisorsolta azokat. Kölcsönös reklám, mindkét fél számára jövedelmező, a szenvedő fél pedig mindig az ártatlan néző.

Az egyik népszerű Youtuber, "Jumpinthepack" el is magyarázza (angolul) a történteket az alábbi videóban:

De hogy kerülhettek a boltok kezébe ezek a kódok? Vannak, akik azt mondják, hogy néhány Riotos munkatárs van a dologban, akik egy kis extra pénzért elhintettek néhány kódot, de sajnos biztosan nem lehet tudni. Az eset szomorú, a lépés viszont kötelező, mert rossz fényt vet a cégre, ha csalással vádolják.

Szerintem fontosak a felhasználók számára ezek a kinézetek, hiszen ezzel tehető egy karakter egyedivé, sőt, akár országonként lehetne egyedi, limitált skineket készíteni, amelyek összefüggésbe vannak az adott ország kultúrájával (a magyar verzióra számos példa érkezett a játékosoktól: betyár Draven vagy Braum, szürkemarha Alistar stb.). Ezek olyan apróságok, amik még vonzóbbá tehetik a játékot a közösség számára, azonban fontos, hogy az ilyen eseteket elkerüljék, ráadásul a Riot egyik legnagyobb bevétele az olyan mikrotranzakciókból származik, mint a skinvásárlás, szóval kétszer annyira kell figyelniük az ilyen esetek elkerülése végett. A Riot cselekvése tehát teljes mértékben érthető.

Július 23-ig, akinek még fel nem használt, hivatalos, 2014 áprilisa előtt kapott skin kódja van, az írhat a Riotnak, hogy váltsák neki vissza. 

Nektek mi a véleményetek az esetről? Ti jártatok már hasonló módon? Ha igen, osszátok meg velem kommentben vagy Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr566509961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása