A sportág, ahol nem lehet hibázni
2014. május 03. írta: Hodini

A sportág, ahol nem lehet hibázni

És szerintem ezért tart ott ma Magyarországon az eSport, ahol. Sokan a sakkal hasonlítják össze (miért, a sakk az sport? - kérdezik), csak éppen a laikusok fel se bírják fogni, hogy milyen képességek és milyen szellemi teljesítmény szükséges ahhoz, hogy valaki jól tudjon játszani. Aki csak egy kicsit is játszott már, tudja, hogy ha csak fél percig nem koncentrálsz, elúszott a meccs.

A profi szint pedig még ennél is többet követel. Hiába van a te csapatodban az MVP, hiába lesztek másodikok a tavaszi szezonban 80%-os győzelmi rátával, ha nem teljesítesz mindig 110%-on, rögtön kispadra kerülsz.

defeat.jpg

(Forrás: Examiner.com)

Most, hogy vége az LCS tavaszi szezonjának, sok helyen lesznek változások több csapatban is. Ebből is az egyik legfontosabb, hogy a TSM supportja, Alex "Xspecial" kiesett a kezdőből. A csapat tulajdonosa, Andy "Reginald" Dinh elmondta, hozzáállásbeli problémák miatt cseréli le Xspecialt, de reméli, hogy a pihenő alatt ismét megtalálja a céljait és később újra kezdő lehet.

"A League of Legends egy csapatjáték. Csak azért, mert neked vannak a legjobb játékosaid, még nem jelenti azt, hogy neked van a legjobb csapatod is. A döntéseimet mindig a csapat visszajelzései alapján hozom meg, őszintén remélem, hogy amit teszek, az a TSM javát szolgálja" - mondta Regi.

A profi eSportolók karrierje sokkal rövidebb, mint bármelyik más sportágban levő emberé. Itt nincs olyan, hogy rossz napod van, nem lehet fejben nem ott lenni, ráadásul folyamatos a bizonytalanság, hogy mi van, ha a következő meccsen elrontom. Nem lehet hibázni, különben vége a karrierednek és ha nem a csapat, akkor a közösség távolít el. 

Profivá válni könnyű. Megtartani azt a szintet már sokkal nehezebb. Ha az emberek meg tudják érteni, hogy az eSport igenis egy kőkemény sportág, akkor lehet majd beszélni itthon igazi gaming kultúráról. Addig pedig maradnak a próbálkozások.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr306111749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása