10 dolog, amiért nem szabad kihagyni az idei LoL vb-t
2015. szeptember 20. írta: Hodini

10 dolog, amiért nem szabad kihagyni az idei LoL vb-t

Október 1-én kezdetét veszi az idei League of Legends világbajnokság, mi pedig összeszedtük 10 pontban, miért lesz érdemes idén (is) mindenképpen nézni a meccseket! 

16888816120_1325b1305e_k.jpg

1. A legenda visszatér

Lee "Faker" Sang-hyeok, a világ legjobb és leghíresebb játékosa 2013-ban, mindössze 17 évesen lett világbajnok. A tavalyi vb-re nem jutottak ki, az volt a csapat, az SK Telecom mélypontja, idénre azonban az új szabályzatban foglalt összevonásoknak köszönhetően (egy szervezetnek már csak egy csapata lehet, tehát nincs A és B csapat) újra a világ jelenleg talán legerősebb csapata az SK és vele együtt Faker. Ez az ember egy gép, de komolyan. Ha Djokovic vagy Nadal űrteniszt játszik, akkor Faker űrlolozik.

2. Ez a vb a toplanerekről szól majd

Az új patchnek köszönhetően előtérbe került  néhány olyan, agresszív hős, amely jelentősen befolyásolhatja a játék képét - elsősorban a harcias kínai stílus javára. Már nem arról szól egy meccs, hogy 15-20 perc free farm aztán dragonnál nekiállunk harcolni, sokkal nagyobb szerepet kap majd az early game is, ez pedig a kínai csapatok malmára hajtja majd a vizet. De nézzük csak a neveket: Huni, Soaz, Marin, Koro1, Ssumday,Smeb, Acorn, és még egyáltalán nem értünk a lista végére.. Többszörös vb szereplők, igazi nagyágyúk.

3. Nem korea a színtiszta esélyes

Ahogy már fentebb írtam: az új patch és a metához való igazodás a kínai csapatoknak kedvez majd. De ott pl. Európából a Fnatic, aki veretlenül nyerte az alapszakaszt nyáron és mindössze a döntőben vesztett el két meccset. Soha nem volt még Európa ilyen közel ahhoz, hogy 2010 után ismét vb-t nyerjen. Persze ettől függetlenül ne írjuk le Koreát, az SK Telecom szinte biztos, hogy döntőzni fog. Egyszerűen csak nem az lesz mint tavaly, hogy a Samsung White egyszerűen átgázolt a mezőnyön.

4. Európa nincs olyan messze

És így végre emberi időben lehet majd követni a meccseket is, sőt, aki fürge volt, akár szerezhetett is magának jegyet a négy helyszín (Párizs, London, Brüsszel, Berlin) egyikére. Amúgy itteni idő szerint 16 órától kezdődnek majd a csoportmeccsek és olyan 10-11-ig tartanak majd. 2 hétre előre megvan az esti program :)

5. Okozhatnak meglepetést a Wildcard csapatok is

A brazil paiN Gaming és a thaiföldi Bangkok Titans az idei szabadkártyás résztvevői a világbajnokságnak. Bár kb nulla az esélye annak, hogy továbbjutnak a csoportból, azért meglepetést okozhatnak azzal, hogy elvesznek a "nagyoktól" 1-1 meccset. Emlékezzünk csak arra, mi is történt tavaly az Alliance csapatával, akik lebecsülték az icipici Kaboomot:

6. Kijutott a Counter Logic Gaming

Amerika talán leghíresebb csapata (hogy jó vagy rossz értelemben, azt mindenki döntse el maga) óriási küzdelmek, teljes szurkolói utálat és házon belüli viszályok után nagynehezen összeszedte magát, felállt a nyári szezonra és végül bedarálta a mezőnyt, hogy végre megtörténjen az, amire már évek óta várnak a már hitüket vesztett CLG szurkolók is. Sőt, a koreai csapatok azt mondják, hogy a gyakorlómeccsek alapján egyelőre erősebbnek tűnnek, mint arra számítani lehetett, így ők lehetnek kb. az egyetlen amerikai csapat idén, akik túlélik a csoportkört. FaithLG! FaithLG!

7. Vége a cinderhulk-tankmetának

Végre nem kell ilyeneket végigszenvednünk.

Vagy ezt: 

8. Ez lesz az első vb, ahol valamelyik csapat másodjára nyerhet.

2013 után az SKT idén is esélyes a dobogó legfelső fokára. De mondok még jobbat: Imp (LGD) és PawN (EDG) akár címvédők is lehetnek új csapatukban, hiszen mindkét játékos vb-győzelem esélyes résztvevő idén is. Ez lenne az első alkalom, hogy egy játékos megvédi a világbajnoki címét.

imp.jpg

9. Elképesztő meccsek már a csoportkörben is

Nézzünk csak rá a halálcsoportra: Origen vs TSM, LGD vs bármelyik csapat a D-ben, vagy a megismétlődő MSI döntő a tavaszi kínai és koreai bajnok között (SKT vs EDG). Bár nekem a személyes favoritom a Fnatic vs. Cloud9 lesz, nagyon kíváncsi vagyok a Febiven-Incarnation és a Rekkles-Sneaky párharcra :)

worlds2.png

10. RYU vs. Faker

RYU tuti könyörgött ezért, hogy végre visszavághasson ezért Fakernek. Állítólag megbeszélték Pr0llyval az edzővel, hogy bármi történjék is, ő bizony Zedet fogja választani.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr627802304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukuc 2015.09.20. 21:29:17

A 8. mondjuk nem igaz mert pl. a Fnatic (s3 és s4) és a TPA (s4) is duplázhatott volna. De egyébként jó pontok.

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.09.21. 09:01:01

@kukuc: úgy értve, hogy reális eséllyel :)

pinkfloyd 2015.09.21. 12:00:23

Sajnálom, hogy a fiam elb@szarintja az életét erre a f@szságra! Már közös ebéd sincs, mert állandóan meccs van!

IMDD42 2015.09.22. 12:36:58

Egyáltalán nem bánom, hogy a fiam LOL-ozik. Remek dolog együtt játszani, elemezni a meccseket, statisztikákat, szurkolni (SKT, Csacsi), montage videót csinálni.
De a téma talán külön is megér egy cikket xD

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.09.22. 14:00:36

@IMDD42: inkább ide is írom, lehet előbb rossz helyre küldtem: szóval, amennyiben valóban így van, örömmel csinálnék egy mini interjút/cikket a témában rólatok :) Nem gyakran hallani olyat, hogy apa és fia együtt szurkolnak, elemeznek. Tudnál erről egy kicsit mesélni részletesebben is erről? Hány évesek vagytok, hogy ismerkedtetek meg a témával, ilyesmi.
süti beállítások módosítása