LCK 2. hét: kezd helyreállni a rend
2015. június 02. írta: sundii

LCK 2. hét: kezd helyreállni a rend

6664_1.jpg

Véget ért szombaton az LCK második fordulója. Túl nagy meglepetést nem szolgáltattak a csapatok, viszont az erőviszonyok kezdenek kirajzolódni. Az SKT veretlen, a SBENU nyeretlen, mindenki más kettőjük között sorakozik fel. Lássuk hogy!

1. CJ Entus 3-0 (6-2)

A héten egyedüliként a CJ került az élre, melynek prózai oka, hogy több meccset játszottak vetélytársaiknál, és ezeket mind meg is nyerték. Ellenfeleik ezúttal a továbbra is nyeretlen SBENU és az első héten acélos KT Rolster volt. Utóbbi meccs lett egyébként szerintem a hét legjobb BO3 összecsapása, így ha fontolgatjátok valamelyik találkozó visszanézését, akkor erre voksolnék. A CJ ugyan az első meccset elég hamar elbukta Nagne és Score remek játékának köszönhetően, de a második és harmadik meccsen ők kerekedtek felül. Shy és Ambition az előző héthez hasonlóan megint előbb egy borzalmas, majd két jó teljesítménnyel rukkolt elő, ami az alapszakaszban még megengedhető, de a rájátszásban ilyen hullámzó formával bajban lehetnek. A meta emellett még mindig a lategame, tankos csapatösszeállításoknak kedvez, így a CJ jelenleg nyeregben érzi magát. Kérdés azonban egyre inkább az, hogy mi történik akkor, ha a mikro skilleket igénylő hősök kerülnek újra előtérbe?

2. SK Telecom 2-0 (4-0)

Fakerék továbbra is hibátlan mutatóval rendelkeznek a ligában. Habár az első héten a nagyon gyenge SBENU volt az ellenfél, ezen a héten az egyénileg kiváló játékosokból álló NaJin ellen kellett bizonyítani. Meglepő módon már az első meccsen a hagyományokkal ellentétben Faker kezdett Easyhoon helyett. Hogy ez jó döntés volt e? Az eredmények kkOma-t, az SKT edzőjét igazolják, mivel a csapat ikonja ellentmondást nem tűrő módon gázolt át középen Ggoongon mindkét alkalommal. Először az Easyhoon védjegyének számító Cassiopeiával mutatta meg, hogy őt sem szabad leírni a mérges kígyóval, majd Power of Eviltől ellesett Varussal mutatta meg a siege komp életképességét. Ugyan az első összecsapás 36 percig tartott, de egy pillanatra nem volt kérdés melyik csapat fog kikerülni győztesen a harcmezőről. MaRin játékát is érdemes kiemelni, mivel Duke ellen kellett bizonyítania, és nem vallott szégyent. Remélhetőleg azonban top Nunu nem válik meta választássá, mert akkor ritka unalmas fenti ösvényeknek lehetünk szemtanúi. A következő héten a tavaszi döntő ismétlődik meg az átkeresztelt tigrisek ellen, itt mutathatják meg Fakerék, hogy a nagyobb csapatok ellen mire képesek. MaRin mindenesetre a meccs végén azt nyilatkozta, hogy veretlenül szeretnék megnyerni a szezont.

maxresdefault.jpg

3. KT Rolster 2-1 (5-2)

A KT-nek nem volt könnyű dolga a héten. Előbb a CJ-vel szemben maradtak alul döntő ütközetben, majd a Jin Airrel kerültek össze a hét záró összecsapásán. Utóbbi alkalommal kihasználták a zöld szárnyasok továbbra is gyenge választási szakaszát. Egész egyszerűen GBM-ék nem tudják a megfelelő kompozíciót összehozni, így egy jobb csapat ki is használja az adódó lehetőséget. No de vissza a KT-ra. Nagne és Ssumday továbbra is csúcsformában játszik, a többiekre sem nagyon lehet panasz. Talán egyedül Score játszott gyengébben több alkalommal is, de gyanítom a csapat miatt őt áldozták fel, és olyan hőst kellett irányítania, aki annyira nem komfort pickje. A következő hetekben kiderül. Mindenesetre a KT jól néz ki, már két nagy csapattal is játszottak, ahol az egyiket simán verték, a másikkal szemben pedig szoros meccsen maradtak csak alul.

4. Jin Air Green Wings 2-1 (4-2)

GMB és csapata hibátlanul vette az újonc Anarchy elleni első játéknapos akadályt. TrAce Rumble-ja talán segít valamit a tank meta által a csapat elé gördített akadály legyőzésében, de a Jin Air még mindig kínosan sokszor látványosan elrontja a hősválasztás szakaszát. Szerencséjükre Pilot élete formájában van, és GBM-re sem lehet továbbra sem panasz. A tavalyi év felfedezettje, Chaser is jól teljesít, mégis a maguk elé gördített akadállyal nem tudnak mit kezdeni a játékosok. A KT a már fent említett rést kihasználta a hét záró alkalmával, és simán lesöpörte a Jin Airt a térképről mindkét összecsapáson. A Jin Air a liga krémjén kívül mindenki felett áll játéktudásban, így ha a pickeléssel kapcsolatos malőrt javítani tudják, újra ott lehetnek a rájátszásban.

5. KOO Tigers 1-1 (3-3)

A héten a tavaszi második Tigersnek könnyebb ellenfél jutott, ezúttal a Samsung ellen kellett bizonyítaniuk. Smebék erősségük a sárkány körüli harcok mellett most már az ösvényeket is megpróbálják megnyerni, méghozzá a játék elején erős hősök választásával. A fenti Riven, vagy a középső Twisted Fate legalább is erre enged következtetni. Segített továbbá Lee (HoJin) padoztatása is, Wisdom láthatóan új lendületet képes hozni a jungleből az egyes ösvényeket segítve. Ugyan egy gyengébb csapat ellen bizonyították ezt, de kezdik formájukat visszanyerni, ami mindenképp bizakodásra ad okot, amennyiben egy szorosabb bajnokságot szeretnénk figyelemmel kísérni.

cropped_-2.jpg

6. Longzhu IM 1-1 (2-3)

Ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy helyüket csak a sorsolásuknak köszönhetik. Ez persze rézben igaz, mert az Anarchy elleni meccsnek senki nem mehet neki felkészületlenül. Összeállításuk alapján nagy volt a szezon előtti hype a csapat körül, a következő héten bizonyíthatnak is. Előbb a NaJin, majd a KOO vár rájuk, így középházi rangadókban nem lesz hiány.

7. Samsung Galaxy 1-2 (3-4)

Róluk valószínűleg heteken keresztül fogom írni, hogy jobb mint tavasszal, de még mindig nem az igazi. Most épp a KOO Tigersnek asszisztáltak a győzelemhez. A pickjeik mindenesetre érdekesek, a tigrisek ellen például a Reksai, Lee, TF, Corki, Bard összeállításban indultak neki az ütközetnek és nem is sokon hibázták el a játékot. Egy-egy ilyen, vagy hasonló újítással akár meg is lephetik a nagyokat, az alapanyaguk (Fury, Crown, CuVee) megvan hozzá.

8. Najin e-mFire 1-2 (3-5)

A soloQ kiválóságokkal teletűzdelt Najin szerencsétlenségére három találkozójuk alkalmával már mindkét tavaszi döntőssel játszott, ehhez képest az 1-2-es mutatójuk nem is rossz. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy az egyik vereség az Anarchytól származik, már más a helyzet. A NaJin ott folytatja hullámvasutazását, ahol tavaly abbahagyta. Egy-egy jó meccs után jön egy katasztrofális teljesítmény, így szurkolóik kedélyeit folyamatosan borzolják. Az előző szezonnal ellentétben Duke nem szállítja folyamatosan az MVP teljesítményeket, ellenben az SKT ellen más sem. Ggoong nagyon csúnyán kikapott Fakertől, de a többi ösvény sem jeleskedett. Következő héten az IM ellen szinte kötelező a győzelem, ha nem akarják a harmadik héten nem akarják magukat kint tudni a rájátszás-esélyes csapatok listájáról. 

9. Anarchy 1-2 (4-7)

Mindenki kedvenc kiscsapata továbbra is húzgálja a nagyok bajszát. Ezúttal a nem túl acélos, ellenben profi IM csapattal vette fel a versenyt az Anarchy. Ha Mickey elkapja a fonalat, és nem az ő legjobb hőseit támadják a tiltás fázisában, akkor komoly felfordulást tud okozni, mint ahogy történt a második meccsen. LeBlancja ellentmondást nem tűrve söpört végig a pályán 12 halált és 5 asszisztot okozva. A többiek egyelőre nem tudnak hozzá felnőni, de pár hét tapasztalatával a hátuk mögött ez is változhat. Mindenesetre kecsegtető jel, hogy profi csapatokat megszégyenítő módon wardolják az egyes objektumokat, így minden adott egy magasabb szintre való ugráshoz.

10. SBENU 0-3 (0-6)

A múlt héthez hasonlóan a SBENU most sem tudta nagyon megráncigálni az oroszlán bajszát. Látszik a srácokon, hogy van tehetségük, de az is, hogy meg vannak illetődve egy komoly csapat láttán. A kérdés szinte már csak az, hogy a tavalyi borzalmas Samsung teljesítményt alul tudják e múlni.

Képek forrása: youtube, thescoreesports

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr237511294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása