Heti League - Zajlik az élet az átigazolási piacon
2015. május 18. írta: Hodini

Heti League - Zajlik az élet az átigazolási piacon

A múlt hét se telt el izgalmak nélkül a League of Legends esport világában, hiszen csütörtökig le kellett adni a végleges nyári szezonos lineup-okat a Riot felé. Ennek megfelelően átigazolási hírekkel, sőt, bombahírekkel volt tele minden, lássuk, pontosan mi is történt!

rekkback.jpg

Rekkles visszatért a Fnaticba!!!!!44444négy Múlt hét közepén landolt az idei év átigazolási híre, miszerint Martin "Rekkles" Larsson visszatér korábbi csapatához, a Fnatichoz! 2014-ben Európa legjobb lövésze tavaly év végén azért hagyta ott az európai sztárklubot, mert nem érezte már jól magát, de új együttesével, az Elementsszel csak egy 7. helyre voltak képesek, miközben a teljesen átalakult Fnatic a koreaiakat is komoly ellenállásra késztette idő közben a MSI-n. A lépés Rekkles részéről annyira nem meglepő, a Fnatic részéről már inkább, lévén az aktuális lövész, Steelback csak most kezdett igazán összeszokni a csapattal. A rajongók reakciója is vegyes volt, voltak, akik örültek Rekkles visszatérésének, mások azon a véleményen voltak, hogy ez a Fnatic egyik legrosszabb döntése. Gyakran látunk példát arra, hogy az egyéni képesség kevésbé fontos, mint a csapatjáték, nézzük csak meg a Unicorns of Love-ot.

Forg1ven a Gambit új ADC-je: Hogy jó döntés-e az, hogy a tavaszi európai MVP az orosz csapathoz igazolt, azt majd az idő eldönti, de az biztos, hogy a Gambit ezzel csak erősödni fog az alsó ösvényen. Kérdés, hogy képesek-e Forg1vent kordában tartani és ezáltal egyben tartani a csapatot. Ha előjönnek ugyanazok a problémák, mint az SK-nél, akkor ugyanaz lesz a vége is: magabiztos alapszakasz győzelem után egy csalódást keltő 4. hely a rájátszásban.

Nem Rekkles volt az egyetlen, aki otthagyta az Elements csapatát: Krepo visszavonulásával, valamint Wicked és Shook távozásával a Froggen egyedül építette újjá az egészet - kísértetiesen hasonló a szitu a tavaszi Fnatic-helyzethez. Az új Elementsbe Rekkles helyére a korábbi lövész, Tabzz tér vissza, topra Jwaow, a jungle-be Dexter, támogatónak pedig egy, a kompetetív szcénában ismeretlen játékos, promisq. Kíváncsi vagyok, bent tudnak-e maradni az alapszakaszban, az biztos, hogy a most feljutó Origen a tabella felső részében fog majd küzdeni.

 

Nem múlik átigazolási szezon botrány nélkül, a legszaftosabbak pedig az USA-ban vannak: a CLG egyik legrégebbi motorosa, Link távozott a csapattól, de nem éppen csendesen: 19 oldalban fejtette ki élményeit, véleményét a csapatról és a játékosokról. Természetesen tömeges felháborodás lett a vége, megszólalt boldog-boldogtalan, ez az egész hacacáré pedig csak árt a csapatnak, elkéne nekik egy kommunikációban jártas szakember, aki képes hatni a játékosokra és megmondani nekik, mikor nyissák ki a szájukat és mikor ne.

clglink.jpg

Hogy egy kis hazai is legyen a végére: A Gamestar által szervezett Gamenight keretében most minden érdeklődő kipróbálhatja magát egy 3v3-as bajnokságban. A versenyt rendesen megtámogatja a Riot Games, szóval ajándékokban nem lesz hiány!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr97460914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása