Itt vannak a vb negyeddöntő párosításai!
2014. szeptember 29. írta: Hodini

Itt vannak a vb negyeddöntő párosításai!

Amennyire kiszámítható volt az A és B csoport végeredménye másfél héttel ezelőtt, legalább akkora kavarodást hozott a C és D csoport az elmúlt négy napban.

Kezdve onnan, hogy a Fnatic meglepetésre legyőzte a nagy esélyes Samsung Bluet, aztán kikapott az OMG-től 71 perc után úgy, hogy egy basic attack kellett volna a győzelmükhöz, majd végül csoportutolsóként kiesett, egészen odáig, hogy a brazil szabadkártyás Kaboom csapata legyőzte az európai bajnok Alliance-t, azt a csapatot, amelyik egy nappal előtte lenullázta (!) a koreai Najin White Shieldet… örömmámor, könnycseppek, pentakill, minden volt itt!

rekkles.jpg

De ne szaladjunk ennyire előre.

Az A-csoportban a Samsung White továbbjutása borítékolható volt, az azonban már talán kevésbé, hogy végül ők lesznek az egyetlen csapat, amely nem kap ki a csoportkörben. Az Edward Gaming és az AHQ között viszont tie breaker döntött – végül az EDG javára.

A B-csoportban a legnagyobb meglepetést talán a TPA okozta, csoportutolsóként, mindössze egyetlen győzelemmel esett ki S2 világbajnok csapata, és ezzel mindkét dél-ázsiai csapat. A kínai Royal Club nagyon meggyőző játékot mutatott, meglátjuk, hogy a nagy rivális EDG-vel szemben (az EDG 1st seed, az SHR 2nd seedként jutott ki a vb-re) mit kezdenek majd a negyeddöntőben.Az SK Gamingben bemutatkozhatott a már csak ex-Unicorns of Love-os Gilius is, mint csere jungler és a csapatnak volt is egy-két felvillanása, a harmadik hely azért szép teljesítmény tőlük.

És akkor elérkeztünk a C és D csoport párharcaihoz.

A C, vagy inkább nevezzük halálcsoportnak, végül papírforma Samsung Blue első helyet hozott, bár a Fnatic egy elképesztően jó meccsen, végig dominálva megverte őket – égi jel a többi csapatnak, hogy hiába koreaiak ide vagy oda, ők is verhetőek. Ettől függetlenül a maradék 5 meccset behúzták, itt a második hely volt igazán kérdéses, ami a Fnatic, az LMQ és az OMG között kellett, hogy eldőljön. Az első körben körbeverték egymást, teljesen nyitott maradt két nap után a csoport. Aztán jött az ominózus Fnatic – OMG meccs, ahol xPekééknek 1 auto attack kellett volna a győzelemhez. De nem sikerült, az OMG behúzta a győzelmet, majd végül az LMQ ellen tie breakerrel a továbbjutást is. Igazi halálcsoporthoz méltó meccsek, az az egy autoattack teljesen felborította volna a csoport végkimenetelét.

A torna másik legnagyobb meglepetése a D-csoport végeredménye lett. A torna másik szabadkártyás csapata, a Kaboom meglepetésre az utolsó napon legyőzte az EU LCS bajnok Alliance csapatát, és mivel a C9 verte az NWS-t, ki is estek. A Najin White Shield továbbjutása sejthető volt, viszont a csoportelsőségért tie breakert kellett játszaniuk – a Cloud 9-al. Az észak-amerikai 2nd seed eddig felemás teljesítményt mutat, Haiék játéka egyelőre még nem meggyőző – ráadásul a Samsung Blue-val találkoznak a negyeddöntőben, nem lesz könnyű.

A negyeddöntőkben tehát ott van a három koreai, a három kínai és két észak-amerikai csapat – ez nagyjából festi azt a képet, hogyan állnak a régiók erőviszonylatban egymáshoz. Számomra, mint európai ember számára szomorú, hogy a kontinens egyetlen csapata se jutott be a 8 közé, de erről majd egy másik bejegyzésben.

negyeddontok.jpg

A párosítások és a tippjeim a továbbjutásra:

Samsung White – Team Solomid – TJ a White, 3-1-el, ha csak nem húznak elő Bjergsenék valami nagyon meglepőt a kalapból.

Samsung Blue – Cloud 9 – TJ a Blue, 3-1-el. A Cloud 9-nak azért jól megy a koreai csapatok ellen, biztos, hogy komoly harcra fogják kényszeríteni a Blue-t, de Dade és Deft akkora champion poollal rendelkezik, hogy azonnal tudnak reagálni bármilyen csapatfelállásra. Itt is csak a meglepetés ereje segíthet.

Starhorn Royal Club – Edward Gaming – TJ a Royal, 3-2-es összesítéssel. Ez szinte biztos, hogy 5 meccses párharc lesz, nüanszok fognak dönteni.

Najin White Shield - OMG – TJ a Shield, 3-0-val. Jó az OMG, de nem eléggé. Nem hiszem, hogy akár csak 1 meccset is el tudnának venni az NWS-től, ha csak nem kapnak ki nagyon-nagyon early game.

Ti mit vártok?

Még több kép ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr866739761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása