Worlds 2015: Top 10 játékos
2015. szeptember 25. írta: tronke1

Worlds 2015: Top 10 játékos

Megelőzzük a Riot listáját és mi rögtön a Top 10-el jövünk, íme a mi best player listánk!

10. YellowStar

YellowStar az egyetlen nyugati játékos aki felfért a top 10 listámra és még így is vitatható a dolog, de ha van valaki, aki múltbéli eredmények és jelen teljesítmény alapján megérdemli, az ő.
Az egykori ad carryből mára egyértelműen a legjobb nyugati support lett - ezt tavaly ilyenkor még nem mertem volna ennyire bátran kijelenteni, hiszen rém erős csapattársai voltak, akikkel régóta játszik együtt, de gyakorlatilag ugyanazt vagy még magasabb szintet hozott egy teljesen zöldfülű csapattal.
A játékon belül nem a 2v2 laning a legerősebb tulajdonsága, de azért megállja a helyét. Amiben igazán jó, az - kicsit GorillA stílusára emlékeztetve - az, hogy nagyon jól tudja, hogy mikor, hol tud segíteni a pályán a csapattársainak. Az EU LCS meccsek alatt sokszor vissza kellett tekernem a streamet, mert néha teljesen randomnak tűnő időpontokban fordított meg egy ganket, vagy jelent meg Huni, Febiven mellett.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Alistar, Janna, Zilean (!)

ys.jpg


9. Smeb
Smeb a KOO Tigers toplanere és egyben legjobb játékosa. Ha arra van szükség tankokat, alacsony költségvetésű karaktereket játszik, de nem okoz problémát, ha a vállára kell vennie a teljes csapatot egy Riven pick segítségével.
Akárcsak supportja, GorillA, gyakran honosít meg új championoket a metában, az utóbbi időkben ez (az amúgy marha kreatív és találó) Malphite pick volt. A KOO csapatot a játék legnagyobb részében ő irányítja - ha valamiért ő hátrányba kerül, a csapat elkezd szétesni, de ezt látszólag sikerült kiküszöbölni a nyári rájátszásra.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Rumble, Maokai, Riven, Malphite

 

8. GorillA
GorillA a másik support, aki felfért a top 10 listára. A GE/KOO Tigers támogató játékosa kicsit több mint egy éve kezdett el komolyabban fejeket fordítani. Thresh játéka Madlife legjobb pillanatait idézte, a gauntletben előrántott Janna pick meg egy az egyben kijuttatta a NaJin White Shieldet a tavalyi világbajnokságra.
Mindenhol ott van a pályán, rengeteg visiont ad a relatíve gyenge jungler és midlaner számára.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Allistar, Braum, Janna, Kennen(!)


7. GODV / We1less
Kína talán legnagyobb meglepetése idén GODV / We1less szintlépése. Már egy éve az LGD kezdőjátékosa, de igazán erre az évre érett be tehetsége (amit valljuk be, nem hátráltat az sem, hogy a világ legjobb adc játékosával játszik). Hajlamos a legváratlanabb pillanatokban megjelenni a botlanen az eddig veretlen teleport Diana pickjével és tönkreverni szegény ellenfelet.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Viktor, Diana, Lulu

6. Deft
Deft azon kevés játékos egyike, aki idővel lassan, de biztosan és folyamatosan csak javult. Miután a koreai játékosok jelentős hányada kivándorolt Kínába, kérdéses volt, hogy mi lesz Defttel, aki az amúgy szintén hihetetlenül tehetséges és méltatlanul elfeledett NaMei helyét vette át az EDG csapatában. Láttuk mit művelt az EDG az LPL régióban és világszinten egészen a nyári rájátszásokig - ClearLove mellett Deft az a játékos, akinek a csapat elsősorban köszönheti a sikereit.
Míg a Samsung időkben az Imp - Deft páros között volt egy látványos stílusbeli különbség, ez mára elmosódni látszik. Deft sokkal agresszívebben játszik mint tavaly ilyenkor, de nem felejtette el azt a furcsa képességét sem, amitől valamiért nem találják el skillshotok.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Corki, Jinx, Tristana

deft-edwardgaming.jpg

5. Rookie
A lista közepét jelenlegi és ex-KT játékosok foglalják el. Rookie valószínűleg a világ legjobb 1v1 mid játékosa, amin KaKAO jelenléte csak segít - amikor Faker szintjét úgy tűnt, hogy senki sem képes megközelíteni, Rookie volt az elsők között, aki pro meccseken is elkezdett solokilleket szerezni ellene.
Ma is ez a játékstílus jellemző rá - minden utolsó creepért vérre megy, nem hagyja élni az ellenfelét. Mivel egy agresszív, néha telepatikusnak tűnő jungler áll mögötte, nagyon kevés 2v2 párbaj van, amit elveszítenének.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Yasuo, Ekko, Fizz, Ahri


4. Ssumday
Ssumday a KT Rolster csapat toplanere, a nyári LCK split MVP játékosa. A legendás KT Bullets csapat béta verziójában csatlakozott először a társasághoz, ahol kis idő után InSec javára a cserepadra került (InSec helyét pedig KaKAO vette át). A KT Arrows csapatban egy hihetetlen öt meccses, blind pick döntőben verték meg Dade-t és a Samsung Blue csapatát, majd a világbajnoksági gauntleten 0:3-ra kikaptak a NaJin White Shield csapatától, így végül tavaly nem láttuk Ssumdayt a nemzetközi porondon.
Ez a Ssumday azonban már nem az, akit tavaly láttunk - az a csapat főleg KaKAO és Rookie párosáról szólt. Ez a Ssumday a KT Rolster elsőszámú carry játékosa. Rengeteg toplane karaktert képes a legmagasabb szinten játszani, egy kis előnyt szerezve nagyon gyorsan elkezdi a pálya felső részét birtokolni. Ez a bajnokság a toplanerekről fog szólni, így csak reménykedhetünk, hogy Ssumday végre megmutathatja a világnak, hogy milyen az, amikor az ember igazán splitpusholni kezd.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Yasuo, Riven, Gnar, Maokai, Rumble ... gyakorlatilag bármi amit el tudunk képzelni toplanere, meg még olyanok is, amiket nem

 

3. ClearLove
ClearLove az EDG jungle játékosa és egyben az egyik legrégebbi ázsiai LoL pro. Hihetetlen számú (25!!) aranyérmet zsebelt be különböző csapataival 2012 óta. A csaknem egész évben domináns EDG igazi motorja, a tökéletes választás a többi játékos mellé. A kínai fórumokon ClearLove beceneve "Az Igazgató" - képes agresszíven és defenzíven is játszani, de mindig nagyon erős kontroll alatt tartja az ellenséges csapatot. ClearLove nem mindig szerepelt jól nemzetközi versenyeken - az EDG sikere szinte csak rajta múlik.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Evelynn, Lee Sin, Rek'Sai

cl.jpg

2. Imp
Imp jelenlegi állás szerint valószínűleg a világ legjobb ADC játékosa, és jó eséllyel történelmi viszonylatban is a top3 környékén mozog - így hirtelen talán csak Weixiao jut eszembe, akit talán fölé lehetne helyezni. Sokáig Mata legerősebb fegyverének tartották, de mióta Pyl oldalán játszik ez az érv eltűnőben van - ha lehet, jobban játszik, mint egy éve ilyenkor. Az egyetlen játékos aki OGN, LPL és világbajnok egyszerre. Teljesen új csapattal megy idén a világbajnokságra, akiket az LPL rájátszásban nyújtott hihetetlenül agresszív és erős játékával juttatott oda. Faker mellett ő az, akinek komoly esélye van a kétszeres világbajnoki címre.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
Kalista, Vayne, Twitch, Tristana

imp_1.jpg

1. Faker
Faker az a játékos, akit szinte biztos, hogy nem kell bemutatni senkinek. Az egyetlen LoL játékos, aki talán kiérdemelheti majd magának a bonjwa címet. A négyszeres koreai OGN/LCK bajnok, világbajnok és még számos más verseny aranyérmese, valószínűleg minden idők legjobb LoL játékosa - azt a szintet, azokat az eredményeket amiket elért, nagyon nehéz lesz bárkinek is behoznia. Noha Faker a tavalyi év második felére kicsit leeresztett - nem is jutott ki az SKT T1 K a 2014-es világbajnokságra - azóta folyamatosan javult a teljesítménye és valószínűleg karrierjének második csúcsformáját éljük meg épp. Legtöbben arra számítottunk, hogy az LCK döntő legalább szoros lesz,de Faker és bandája kíméletlenül eltiporták a KT Rolster csapatát.
Jellemző championok, amikre számíthatunk:
(noha Faker saját állítása szerint minden egyes karakterrel tud játszani a játékban)
Orianna, Viktor, Ahri, Gangplank

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr217819196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalbász 2015.09.26. 14:54:48

A sárgáknak nagyon megy az ilyen típusú játék.

Terror Dzsoni 2015.09.27. 09:32:19

Mégis melyik játék hatalmas ászai ezek a citromképű úriemberek? Azért odaírhattad volna ki mivel játszik, ha valahol az irományban fellelhető, akkor bocsi, de mutass rá! Ha valós élsportolókról lenne szó, akkor is oda kéne írni, hogy melyik sportágban tevékenykednek, mert más mérce alá esik a golfos, mint a labdarúgó.

MiniszarElnök Úr 2015.09.27. 11:41:01

@Terror Dzsoni: Jobbra fent a blogleírásban minden benne van a szóbanforgó játékról,szintúgy a cikkben is ... ha nem érted,akkor " go afk plz" ! ;)

Terror Dzsoni 2015.09.28. 13:00:08

@MiniszarElnök Úr: Bazz, azt a blokkot pont nem olvastam! Mea Culpa!
süti beállítások módosítása