EU LCS: Így juthatnak ki Csacsiék a vb-re
2015. augusztus 22. írta: Hodini

EU LCS: Így juthatnak ki Csacsiék a vb-re

Elérkeztünk a nyári LCS végállomásához, szombaton és vasárnap Stockholmban rendezik a rájátszás döntőjét és bronzmeccsét. Az esélylatolgatás előtt elevenítsük fel, mi történt az elődöntőkben.

20493220950_0034f14135_k.jpg

UOL - Fnatic 0-3

Ahogy várható volt, a Fnatic nyerte a párharcot, ezzel már 21 mérkőzés óta veretlen a tavaszi európai bajnok. Az összecsapás alapján úgy tűnt, hogy a Fnatic egy teljesen más szintet képvisel a többi európai csapathoz képest és ezen még a meglepő pickjeiről és BO5 párharcairól híres Unicorns se tudott változtatni. Csacsiék próbálkoztak, de a pick/ban fázisaik egyszerűen borzalmasak voltak, és az egyéni teljesítmények se jöttek ki úgy, ahogy szoktak. De legalább láttunk egy-két új hőst az LCS-ben. 

20671992872_a5b9e1518e_k.jpg

 

 

Origen - H2K 3-1

Az H2K-nél a stratégiai előny, az Origennél a rutin, ebben a párharcban utóbbi győzött. xPeke és csapata meglepően simán nyerte a párharcot, az H2K az alapszakasz végén mutatott gyenge játékát mutatta, így pedig hiába Pr0lly az EU LCS második legjobb edzője, a stratégia ezúttal kevés volt. Igaz, már arról szólnak a pletykák, hogy lesz csere a csapatban mert van némi ellentét házon belül, lehet, hogy ez is közbejátszott az H2K gyenge szereplésében. 

És nézzük akkor, hogy fog kinézni az utolsó kör:

Bronzmeccs: Unicorns of Love vs. H2K, szombat 17:00, magyar stream ITT, angol ITT

Vizicsacsiéknak sokkal jobban kell játszaniuk, mint a Fnatic ellen, főleg stratégiai szinten. Továbbra se tudom elhinni, hogy ha Vardags nem kapja meg Sivirt játszani, akkor nem is tud játszani. Lehet, hogy nem köré kéne építeni a csapatot, de én csak egy megmondóember vagyok, nem az edző. Egyébként ez a meccs igazi ki-ki, az eredmény szempontjából is: ha az H2K nyer, ők mennek a vb-re, ha az UOL, akkor ők. Ha tudnak stratégiailag stabilan játszani, mint a Roccat ellen és jobban be tudják fejezni a meccseket, mint a Roccat ellen, akkor meglehet a final. Ettől függetlenül én 3-2-es H2K győzelmet tippelek és Csacsiéknak majd a Gauntletből kell kijutniuk a vb-re.

Döntő: Origen vs. Fnatic, vasárnap 17:00, magyar stream ITT, angol ITT

xPeke és Soaz a korábbi csapatuk ellen játszanak a döntőben, már csak ezért is ez lesz a nyári szezon egyik legjobb párharca. Bár az alapszakaszban a Fnatic oda-vissza verte őket, a rájátszásra az Origen is összeszedte magát, így ők lehetnek az a csapat, akik véget vetnek a Fnatic veretlenségi szériájának. Tény, hogy a Fnatic ellen szinte lehetetlen megfelelően bannolni, de az egyik skillek közötti különbség itt is kijöhet, főleg a középső ösvényen. Ha xPeke el tud húzni Febivennel szemben, akkor igazán szoros meccsekre van kilátás. Ráadásul az Origen híresen agresszív tud lenni, ezzel pedig meglephetik a Fnaticot. Ettől függetlenül én 3-1-es Fnatic győzelmet tippelek.

A többi variáció:

Ha Origen nyeri a döntőt, akkor bronzmeccs kimenetele tétlen, mert mindkét csapatnak a Gauntletből kell felküzdenie magát (Gauntlet: 4 legtöbb vb ponttal rendelkező, még ki nem jutott csapat összecsapása King of the Hill módban).

Ha a Fnatic nyeri a döntőt, az H2K pedig a bronzmeccset, akkor Vizicsacsiéknak Gauntletből kell kijutniuk, de ott csak egy meccset játszanak majd, valószínűleg az Origen ellen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr547725148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása