"A nagyszínpad kihozta mindenkiből a maximumot" - Vizicsacsi interjú!
2014. augusztus 11. írta: Hodini

"A nagyszínpad kihozta mindenkiből a maximumot" - Vizicsacsi interjú!

Múlt héten Magyarország eddigi legeredményesebb League of Legends játékosa, Kiss "Vizicsacsi" Tamás a harmadik helyen végzett csapatával, a Unicorns of Love-val a Challenger Series rájátszásában, ezzel óriási lépést tettek afelé, hogy jövőre az EU LCS-ben versenyezzenek. Ehhez azonban még vár rájuk egy utolsó erőpróba szeptemberben: a promotion tournament, ahol egy aktuális LCS csapatot kell majd legyőzniük. A playoffról, a meccsekről, az ominózus Swain pickről és a jövőről kérdeztem Csacsit, aki készséggel állt a rendelkezésemre!

csacsi.jpg

Indulás előtt hányadik helyet tűztétek ki célul a playoffban?

Csapatként így nem beszéltünk meg célokat, de egyértelműen mindenki a top 3-ba akart jutni. Azonban ez kissé irreálisnak tűnt, miután olyan csere junglerrel kellett játszanunk, akivel az első meccsünk a Gamers2 elleni meccsünk napján volt. Én személy szerint azt tűztem ki, hogy ne essünk ki rögtön az első körben.

Hogyhogy Gilius volt a Jungleretek Dan helyett a playoffban? Honnan ismeritek őt?

Dan nem tudott elutazni sajnos. Eleinte Nutrival készültünk, mint csere junglerrel, de mivel ő már játszott egy csapatban a Challenger Series során, ezért nem engedték. Így esett a választás Giliusra, aki egyébként Kölnben lakik, kb. 20 percre a stúdiótól. Ő korábban már játszott együtt a midesünkel, PowerOfEvil-el, és végül Power volt az, aki beajánlotta.

A G2 ellen az utolsó meccsen elég nagy hátrányból hoztátok vissza a párharcot. Mi volt szerinted a fordulópont azon az összecsapáson?

Magabiztosan mentünk ellenük, és az első meccset is csak azért vesztettük el, mert odaadtuk nekik Maokait és nem countereltük rendesen. Miután a többiben mi szereztük meg őt, így éreztük, hogy meglesznek azok a meccsek, biztosak voltunk a győzelemben. Az utolsó meccsen late game kompozíciónk volt, biztosak voltunk a győzelemben még akkor is, amikor 10 killel vezettek, mivel ezekből semmilyen objektívet nem szereztek, és ha jól emlékszem a sárkányokból befolyt arany is a miénk volt.

A H2K ellen sok apró hibátok volt, pedig az első meccset simán hoztátok. Te hogy érezted, ott min úszott el a továbbjutás? Megbeszéltétek a dolgot meccs után?

Kevés koncentráció volt szinte mindenki részéről, olyan hibákat követtünk el, amiket nem tennénk, ha jobban odafigyelünk. Szerintem, ha nagyszínpadon játszottunk volna ellenük, akkor meglett volna a győzelem. Egyszerűen csak nem tudtunk ráfókuszálni a meccsre úgy, ahogy kellett volna.

A NiP elleni meccsről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, egyáltalán nem látszott rajtatok az előző napi vereség. Senki se várta a Swain picket, elég rendesen megleptétek az ellenfelet is vele. Ez volt a titkos fegyvered Maokai ellen?

A nagyszínpad kihozta mindenkiből a maximumot, 100%-osan odafigyeltünk, folyamatosan lekommunikáltunk mindent, ami a pályán történik. A meccs előtt átfutottuk a pick/ban fázist, ami teljes mértékben úgy alakult, ahogy mi terveztük. Swainről tudtuk, hogy jó Maokai ellen, korábbi scrimekben már bevetettem, igaz nem valami erős csapatok ellen, de azokban is bejött. A másik lehetőség yorick lett volna, de azt bannolták, így maradt a Swain, mint speciálisan a Maokaira hozott pick.

UOL.jpg

Milyen érzés volt Kölnben játszani?

Nagyon jó érzés volt, remek körülmények között készülhettünk és játszhattunk egyaránt. A közönség pedig rendkívül támogató. Szinte minden egyes jó megmozdulásunkat díjazták, többen a meccsek után is odajöttek hozzánk.

Beszéltetek azóta bármelyik ellenfeletekkel?

Folyamatosan összefutottunk a játékosokkal, de talán a Gamers2 csapatával beszéltünk a legtöbbet.

A promotion tournamentig egy hónap van hátra, addig biztosan együtt marad a jelenlegi felállás. De mi lesz jövő tavaszig? Bármikor beeshet egy ajánlat egy LCS csapattól akár érted, akár PowerOfEvilért. Beszéltetek már erről csapaton belül?

Jelenleg együtt maradunk, remélhetőleg a promotion tournament után is, akármilyen eredmény is lesz ott. Csapaton belül előfordult már ez, mint téma. Egyelőre mindenki együtt akar játszani.

Nemrég megkérdeztük, most megtesszük ismét: ha kapnál egy ajánlatot valamelyik top LCS csapat kezdőjébe (amire a mutatott teljesítményed alapján egyre nagyobb esély van), elfogadnád?

Nem fogadnám el, én legszívesebben ezzel a csapattal játszanék az LCS-ben. Ha a promotion tournament esetleg nem sikerülne és lenne egy ilyen ajánlat, akkor elgondolkodnék rajta, de akkor sem biztos, hogy elfogadnám.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr686594615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása