Lolfoglalás - út a döntőig
2014. június 20. írta: Hodini

Lolfoglalás - út a döntőig

Már csak egy napot kell várni, hogy élőben is láthassuk a két döntős csapat, a DFM Wasteland Heroes és a DfmAlphazors gigászi küzdelmeit, de addig is vessünk egy pillantást arra, hogy hogyan jutottak el a döntőig.

lolfoglalas_donto.jpg

DFM Wasteland Heroes:

  • Araira - mid
  • ZoomZoom2 - adc
  • Toldi Miklós - top
  • Yurrisan - support
  • BillaJoe - jungle


Az 1. csoport győztese az első fordulós akadályt lejátszott meccs nélkül vette, a második körben pedig egy rövid, 22 perces meccsen verte nagyon simán, 40-8-ra a COCAINA csapatát. A harmadik fordulót még ennél is gyorsabban, kevesebb, mint 18 perc alatt nyerték meg a We are the madafakas csapata ellen 29-4-re. Ezen a meccsen Toldi és BillaJoe lanet cerélt, előbbi mert jungle-be Kha'zix-szal, utóbbi topozott Rivennel. A negyedik kör is hasonlóan sima, 22 perces meccs volt a Need one win ellen, de eltérő karakterekkel játszottak, mint a korábbi meccseken. BillaJoe ezúttal is topozott, nem is rosszul (Jayce - 11-2-4), a csapat ezúttal is gyors, precíz és hatékony volt.

A csoportban a legjobb négy közé jutástért az AceHoles csapatát kellett legyőzniük: ez már egy kicsit tovább, majd' 28 percig tartott, az idő azonban csalóka az eredmény tekintetében: 33-9. Araira miden lebontotta LeBlanc-al az ellenfél Kayle-jét, 14-4-5 lett a vége, szemben Kayle 2-11-1-ével. A csoportdöntőbe jutástért a másik ágról érkező Tetra Vortexet kellett legyőzni, ami ezúttal is gond nélkül sikerült: 27-5. BillaJoe visszatért a Jungle-be és csinált egy tökéletes meccset Nocturne-nel (9-0-5). 

A csoportdöntőben a Don't piss of the Unicorn volt az ellenfél, nagyon izgalmas meccs volt csupa top játékossal, nem is ragoznám, íme a videó, nézzétek vissza:

Az elődöntő viszont vérbeli rangadó volt a "nem volt jobb jungler" csapata ellen, egy 40 és egy 50 perces meccsel, tele izgalmakkal és rendkívül szoros végeredménnyel, itt se árulnék el többet, aki nem látta, az nézze vissza!

 

Dfm Alphazors:

  • GN Tobi jo fiu - support
  • SaS Cool - mid
  • collion - adc
  • Koeles - top
  • Bradam - jungle


Az Alphazors útja egy fokkal könnyebb volt: ők az első három fordulóból játék nélkül jutottak tovább, az első lejátszott mérkőzésük a The Pub csapata ellen volt, viszonylag könnyen, 24 perc alatt vették az akadályt. Yorickot ritkán látni éles versenyen, az Alphazorsnál Koeles viszont használta, nem is rosszul. Az 5. körben a Team Solo Mordekaiser volt az ellenfél - a névvel ellentétben azonban nem játszatták Mordét, lehet, hogy pont emiatt kaptak ki, a carry, collion kimagaslót nyújtott (15-4-5). A csoport elődöntőjében a tréfás nevű Tescos májas kiló kenyér volt az ellenfél (ennél már talán csak a Yolozsef Attila csapatneve volt viccesebb). Igen szoros meccs, de boton collion megint formában volt, és bár a killek számában nem volt nagy különbség (25-17), azért a goldban megmutatkozott a két csapat közti eltérés (67k-48k).

És ezzel el is jutottunk a lolfoglalás egyik legjobb meccséhez, a 2. csoport döntőjéhez, ahol az Alphazors ellenfele a WiLD Cooler Master volt. 25 perc után 11-1-re vezetett a Wild, és ebből a helyzetből hozta vissza a meccset az Alpha, igaz, ehhez kellett Szotyi óriási hibája is, amikor a semmibe durrantotta el a Malphite ultit. Elképesztő meccs volt, íme a videó róla:

A lolfoglalás döntőbe jutásáért az IntoxicatedDiscoWarriors csapatát kellett legyőzni BO3 módban, de ezt az akadályt mindkét meccsen könnyebben vették, mint a WiLD ellenit.

Így jutott el a két csapat a döntőig, szombaton 13 órakor kiderül, hogy melyikük a legjobb Magyarországon. Ti kinek drukkoltok holnap?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr666388685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása