Egyetemi ösztöndíj jár az USA-ban, ha eSportolsz
2014. június 20. írta: Hodini

Egyetemi ösztöndíj jár az USA-ban, ha eSportolsz

Több mint 4 millió Ft ösztöndíjat fizet az egyetem, ha jól LoL-ozol

Hát ezt is megéltük: a chicagói egyetem játékosokat keres első, saját League of Legends csapatába. Az intézmény a csapathoz természetesen egy edzőt is szeretne felvenni. 

Az RMU Eagles névre keresztelt csapat a Collegiate Star League-ben, egy ma már több mint 100 egyetemet magába foglaló eSport ligában fog versenyezni. Ezt a bajnokságot egyelőre önkéntesek futtatják, támogatást pedig az Major League Gaming-től kapnak. 

esport_university.jpg

Az RMU 18-19 játékost kerest, ebből 8-9 lesz az első számú egyetemi csapat és lesz két 5 fős "tartalék csapat" is. Ami még ennél is komolyabb: az egyetem a legjobb sportolóknak ösztöndíj keretében fizeti a tanulmányaik és szállásuk is az 50%-át, ami kb. 19.000 dollár (átszámítva kb. 4,2 millió Ft!). Ez óriási előrelépés az eSportnak és jelzi, hogy mára legalább olyan elfogadottá vált Amerikában, mint a hagyományos sportok.

Az egyetemnek a következő lépésben meg kell találnia az eddig beérkezett több mint 400 jelentkező közül a megfelelő edzőt. Őszre szeretnék feltölteni a játékosállományukat is, hogy megkezdhessék az egyetemi ligában való szereplést a télen.

Mit gondoltok, itthon mennyi idő kell még, hogy hasonló szintre fejlődjön az eSport és az egyetemeknek legyen saját profi ligájuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr476388407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása