Heti League - 29. hét
2015. július 20. írta: Hodini

Heti League - 29. hét

Ha jól számolom, akkor ez a 10. Heti League, aminek nagyon örülünk :) Egyetlen hét van hátra az alapszakaszból, ami azt jelenti, hogy mindjárt itt a nyári rájátszás, ahonnan egyenes út vezet a világbajnokságra. A játékosmozgás is aktívabb volt ennek megfelelően, nézzük, hogy mi történt a múlt héten!

Az észak-amerikai bajnokságban már ki is alakult a rájátszás mezőnye: A Gravity, a CLG, a TIP, a TL, a TSM és a Dignitas versengenek majd a világbajnoki helyekért. Az alapszakaszt várhatóan Gravity győzelemmel fog végződni, mögötte azonban nagyon szoros a mezőny, a 2. helyezett pedig szintén egy kör előnyt kap, ezért is fontos a végeredmény. A negyeddöntőben 3-6. és 4-5. párharcok lesznek. Itt a legnagyobb meglepetés, hogy lényegében a kiesés ellen küzd az a C9, amelyik az elmúlt évek talán legerősebb amerikai csapata volt. 

19048872684_481e1de411_k.jpg

Egyébként a C9 önmagában is megérne egy misét "The Rise and Fall and Rise of C9" címmel: azok után, hogy az elmúlt két évben folyamatosan top2 csapat voltak (még tavasszal is döntőztek!), a vezér, Hai távozása után teljesen szétestek. Új játékos miden, közben lelépő jungler, akinek a helyére visszahívják Hai-t, közben távozik az A és B csapat edzői, Charlie és Bubbadub helyet cserélnek... szóval izgalmas napokat él a csapat. Most épp javuló tendenciát mutatnak, igaz, idénre már igazából mindegy, mert a rájátszást bukták :/

És akkor még egy hír Észak-Amerikából: a TIP támogatója, Adrian önbizalomhiányra hivatkozva visszalépett a kezdőcsapattól. Mindenki értetlenkedve áll, főleg a TIP, akik remélig, hogy szerdáig meggondolja magát. Mindenesetre, tárt karokkal várják. 

19050526483_06d4e38786_k.jpg

Kikis a Gamers2 csapatánál folytatja karrierjét. A Unicorns of Love ex-junglere a Challenger Series, azaz az LCS B ligás csapatával szeretné kiharcolni a feljutást a jövő évre nézve. A váltás érdekes, úgy is mondhatnánk, hogy visszás, hiszen az erősebb bajnokságból váltott eggyel lejjebb, kérdés, hogy jó döntés volt-e. Egy nemrég készített interjúban Kikis elmondta, azért döntött új csapata mellett, mert megfelelőnek találta a hangulatot és magát a szervezetet is. Az UOL-t pedig azért hagyta ott, mert nem érezte, hogy stratégiai szinten tartanának bármerre is. A Gamers2 egyébként a Challenger Series lassan örökös tagja, nagyjából két éve nem tudnak feljutni, igaz, talán idén van erre a legnagyobb esélyük és Kikis kulcsszerepet kaphat ebben.

lolvbdonto.jpg

Hazai hírek is vannak azért: lesz LCS vetítés a Lurdy-Házban és Szegeden, ahol mozivásznon, magyar kommentálással, popcornnal és kólával lehet majd nézni az európai döntőt, lesz Pool Party a Palatinus strandon. Szóval nem fogunk unatkozni, hiába van nyári szünet hazai versenyek tekintetében. 

A végére pedig jöjjön a szokásos vicces válogatás a hétvégi fordulóból!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr927642054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása