Élesedik a verseny a világbajnokságot érő helyekért - LCK 5. hét
2015. június 23. írta: sundii

Élesedik a verseny a világbajnokságot érő helyekért - LCK 5. hét

lck_w5.jpg

A párosítások előzetes ismeretében az Koreai Bajnokság 5. hetétől nem sok izgalmat vártunk, de a CJ Entus tett róla, hogy összesűrűsödjön az SKT mögött a tabella, és a következő hét mindenképp kulcsfontosságú legyen a rájátszásért küzdő csapatoknak.

CJ Entus 0 - 2 Jin Air

A hét legnagyobb meglepetése mindenképpen a CJ botladozása volt, de ne rohanjunk ennyire előre. Mindjárt egy rangadóval indítottunk, ahol a második csapat került szembe a harmadikkal. A CJ szokásával ellentétben jól kezdett, Ambition lenti gankjének köszönhetően az elején jelezték, hogy most bizony korábban felkeltek, és még be is melegítettek a meccs előtt. Nyerni azonban nem tudtak, köszönhetően a rossz teamfight kezdeményezéseknek, és Coco tapasztalatlanságának Ekkoval. Koreában nem sokszor játszanak egy hőssel egyből a megjelenés utáni hónapban, itt kiderült miért. A második meccsre a CJ egy pick kompozíciót rakott össze, melyre a Jin Air egy stabil disengage csapattal válaszolt. Emellett Space Vayneje és Coco LeBlancja nem lett elég erős időben, amit GBM-ék könyörtelenül megbüntettek. Két fontos dolgot érdemes megjegyezni a csapatokkal kapcsolatban: Chaser továbbra is a liga egyik leghasznosabb játékosa, csapattársait folyamatosan jó gankekkel segíti a jungleből. Másodsorban Coco talán élete legrosszabb teljesítményét nyújtotta a Jin Air elleni BO3-n, ami azért nem feltétlenül jó jel a hullámvölgyben lévő Entusnak.

KOO Tigers 2 - 0 SBENU

A múlt heti jó teljesítmény nem csak fellángolás volt a KOO Tigers részéről, legalább is a SBENU ellen magabiztosan nyertek Smebék. A csapatok továbbra is átengedik a tigriseknek a védjegyüknek számító Rumble - Corki párost, amit ezúttal is kihasználtak Prayék. A második meccsre a liga utolsója egy Jinxxel akart újítani, de Kuroék megmutatták mért nem választja senki ezt az ADC-t. Hecarimmal, Evelynnel és Alistarral gyakorlatilag bármikor, bármilyen szögből másodperceken belül letakarították Nucleart, esélyt sem adva, hogy hasznos tagja legyen csapatának. A SBENU egyébként szokatlan módom még a játék elején sem játszott jól, egyre kilátástalanabb a helyzetük.

SK Telecom 2 - 0 IM Longzhu

Kkoma úgy gondolta Fakernek pihenésre van szüksége a múlt heti megpróbáltatások után, vagy csak lehetőséget akart biztosítani Easyhoonnak, ki tudja. Mindenesetre Bengi maradt a csapatban, lehet Tom ennyire rossz formában van. Az SKT viszont bármelyik felállásával lesöpri a soron következő csapatot a liga második feléről. Easyoon Azirját nem hiába tartják a világ egyik legjobbjának, de az már szinte nonszensz, hogy MaRin Rumblje mindig engedélyezve van az SKT-nak. Az első meccsen az IM egy Galióval kísérletezett, ami elméletben nem is rossz egy Azir-Rumble-Corki-Annie négyes ellen, de a gyakorlati megvalósítás már más tészta (Apple 0/5/1-ben zárt). A második felvonás picit izgalmasabbra sikeredett, az SKT csere-midlanere rendesen megizzadt, de Bang és Wolf ezúttal jó formájukat hozták, és ellentmondást nem tűrő játékukkal segítették hozzá csapatukat a győzelemhez.

Anarchy 2 - 0 Samsung

Bevallom őszintén ez volt az a meccs, melynél a végén a Samsungot vártam győztesnek, de az újonc Anarchy bebizonyította, miért tartják őket nagyon jónak amatőr létükre. SnowFlower Threshe megint rendben volt, de a csapat egésze hozta az elmúlt hetek remek játékát. A Samsung sokszor meggondolatlanul helyezkedett, Fury legalább kétszer halt meg úgy az ösvényén, hogy supportja a pálya másik végében wardolt, ő pedig a "beláthatatlan" bokrokat figyelmen kívül hagyva tolta ösvényét. A taktika amúgy is kristálytisztán kivehető volt mindkét oldalról: az Anarchy Furyt, míg a Samsung Mickeyt kempelte non-stop. A második meccs nagyon szórakoztató volt, mindenképp érdemes visszanézni. Mickey kezébe odakerült az a Zed, amivel a koreai soloQ-t rettegésben tartja - láthatjuk miért. Splitpusholását nem igazán tudták tartani Samsung részről, de a meccs hozott baserace-t, nagy Baronharcokat, és egyébb érdekességeket is, tessék megnézni!

KT Rolster 2 - 0 SBENU

A SBENU a szokottnál is rosszabbul kezdett, mivel Soul már az első jungle campbe belehalt, ezzel Ssumdayt előnyhöz juttatva. Ő pedig az a játékos, aki ezt nagyon meg szokta büntetni, ami nem történt most sem másképp. Riven splitpusholásával nem tudott mit tenni az újonc. A különbséget mi sem mutatja jobban, mint Nagnét csereként váltó Edge Soulstealerje. 13-0 lett a vége a meglehetősen egyoldalú meccsnek. A folytatás megint csak a fenti ösvény köré összpontosult. Soul Fizze és Ssumday Ireliája többször összecsapott, a laning phase végére 2-1-re a KT fenti játékosa vezetett. Az egyhangú 2-0-t egyedül a SBENU 27. percben megszerzett Baronja veszélyeztette, melyről a KT teljesen lemaradt wardok hiányában. Sokat azonban nem segített a buff, mivel ekkorra már hiányzott a bázisuk fele. A KT magabiztosan készült fel ezzel a meccsel a szerdai SKT elleni rangadóra, de ott nem követhetnek el ekkora hibákat. Ezen felül az ösvényeken előnyben kerülés sem ennyire valószínű.

CJ Entus 1 - 2 NaJin

A hét legjobban várt összecsapása volt a két veterán alakulat találkozása. Szórakozás szempontjából talán kevésbé voltak érdekesek a játékok, de a végtelenül kiélezett taktikai csata szerelmeseinek kötelező darab. Az elején kivételesen a CJ megint fel tudott pörögni. Shy zsebből előrántott Shyvanájával remekelt, de a többiek is jól játszották a midgame kompozíciót. A másik oldalon a NaJin a hosszabb játékra hajtott, de túl sok sárkányt ajándékoztak ellenfelüknek (4), melyekért folyó csatározásban rendre alulmaradtak. Ugyan a Baront egyszer sikerült egy jó csere után elhozniuk, de még mindig hátrányból próbáltak harcolni, ami végül vereséghez vezetett. A második játékra nem variáltak sokat a csapatok, csupán a két jungle személye változott, minden más hős maradt. A játék hasonlóan szoros volt, mint az előző, de itt már a NaJin hozta el azokat az objekteket, amiket előzőleg a CJ. Egy kaotikus Baron harcot követően végül kiegyenlítették az állást. A mindent eldöntő meccsen a NaJin mindjárt az elején 4 emberrel rohamozta a fenti tornyot, amit a CJ emberáldozatok árán sem tudott megakadályozni. A csapatok oda-vissza cseréltek 1-1 killt, de az arany különbség jobbára pár ezer volt maximum. A döntő fordulatot egy 4-1-ért csere hozta a NaJin javára, ahol megszerezték a Baront, majd ezt kihasználva behozhatatlan előnyre tettek szert és befejezték a meccset.

Samsung 2 - 0 IM Longzhu

Kezdünk kilábalni a tank metából, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a pick kompozíciók újra előtérbe kerülése. A Samsung amúgy is élen jár az újításokban általában, és az elmúlt hetekben már kísérletezett ilyesmivel. Most is Rivent, Twisted Fatet és Nidaleet a soraiban tudta az alakulat, melynek köszönhetően nagyon erős kezdéssel rukkoltak elő. Sivirrel megspékelve Furyék sorban döntötték le a tornyokat, mellyel az IM nem tudott mit kezdeni. A második meccsre több hangsúlyt fektetett az IM a játék korai szakaszára, ennek köszönhetően kiegyenlítettebbek voltak a harcok. Aranyelőnyben végig a Samsung volt most is, amit a 40. perc környékén tárgyakra váltottak, majd bevitték a döntő ütést ellenfelüknek, és egy meglepően sima 2-0-val abszolválták az összecsapást.

KOO Tigers 2 - 0 Anarchy

Folytatódott az elmúlt pár hét formája KOO részről, megint nagyon meggyőző játékkal gyűrte le aktuális ellenfelét, ezúttal a Mickey köré csoportosuló Anarchyt. Az általában tiltott Ryze-on kívül láthattunk fenti Gragast és Fizzt, de support Kennent is, ezzel is jelezték a csapatok diverzitásukat. A KOO-nak nem okozott gondot Mickey semlegesítése, így tovább igazolódik, hogy az Anarchy nagyon egy játékos köré épül. Ha kikapcsolják, nincs olyan, aki átvenné a helyét.

Mint láthatjátok, elég egyhangú volt az LCK 5. hete. Az összecsapásokból egyet leszámítva mindnek 2-0 lett a vége - szerencsére pont az az egy volt a felsőházi rangadó. A jövő hét már több érdekességgel fog szolgálni. Fakerék két komoly ellenfelet is kapnak a KT és a Jin Air személyében, de a Jin Air - NaJin, valamint a NaJin - KT sem igérkezik rossznak. A részletes menetrendet a linkre kattintva legalul találjátok.

Végezetül a tabella:

week_6.jpg

Ha véleményetek van a cikkel, vagy a meccsekkel kapcsolatban, akkor kommentben, vagy twitteren megírhatjátok! Jövő héten találkozunk!

Forrás: lolesports.com, lol.gamepedia.com, thescoreesports.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr387559990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása