UOL vs. Gambit: győzelmi esélyek
2015. április 05. írta: Hodini

UOL vs. Gambit: győzelmi esélyek

Húsvét vasárnapján, 17 órakor kezdődik az LCS-ben a Unicorns of Love és a Gambit Gaming negyeddöntője, a tét a legjobb 4 közé jutás és pontok gyűjtése az őszi vb-re való kijutáshoz. Ez az a két csapat, amelyikről szinte lehetetlen megmondani, hogy ki fog továbbjutni, annyira hasonló teljesítményt mutattak az alapszakaszban, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az UOL döntőt játszott az IEM San José-ban, míg a Gambit megnyerte az IEM Cologne-t.

A Gambit és az UOL az első és az utolsó fordulóban találkozott: az elsőt az UOL, az utolsó a Gambit nyerte - mindketten meggyőző fölénnyel. Az alapszakasz során Csacsiék "konzisztensen inkonzisztensen" játszottak, hol 2-0, hol 0-2, a lényeg, hogy a végén 9-9-el zárták a bajnokságot, míg a Gambit éppen előttük végzett, 10-8-al (ha az utolsó meccsen az UOL nyer, pont fordítva lenne). A lényeg, hogy az elmúlt hetek teljesítményét tekintve, két teljesen egyforma csapatról van szó. Ezt igazolják a statisztikák is, minimálisak a különbségek.

gmb-uol1.png

Persze vannak eltérések. Az Unikornisok úgy léptek be az LCS-be, hogy pillanatok alatt óriási szurkolói tábort gyűjtöttek, aki követte a követítéseket, folyamatosan lehetett hallani az "Unicorns, Unicorns" kiabálásokat a közönség soraiból. Frissek, energiával telítettek, nem szegi a kedvüket a vereség, viszont tapasztalatlanok és a rutin hiánya érződött is néhány meccsükön. Mégis, múlt nélkül tudtak a top 5-ben végezni, olyan csapatokat maguk mögött hagyva, mint pl. a tavalyi bajnok Elements. 

16287105203_45948a1ddd_k.jpg

Ezzel szemben a Gambit az egyik legnagyobb névnek számít az európai profi csapatok történetében. Igaz, a régi nagy nevek még a Moscow 5-os időkből (Genja, Alex Ich, Darien) már nincsenek itt és az elképesztően domináns Season 2 óta nem volt kiemelkedő sikere a csapatnak, de idén mintha felcsillant volna a remény. Az új reménységek (Cabochard, P1noy), a már tapasztalt sztárok (Diamond, Edward) valamint a később hozzájuk csatlakozott Betsy a középső ösvényen most úgy tűnik, egyben van. 

De akkor hol dőlhet el a meccs? Nagyon sok fog múlni PowerofEvil és Kikis összhangján. Ha ők ketten vissza tudják fogni Betsyt és Diamondot, akkor legalább 1, de inkább két meccset hozniuk kell. Sajnos Cabochard képességeket tekintve jobb, mint Vizicsacsi, a bot lanen pedig P1noy messze Vardags előtt jár, de ha ezeket a laneket egálban tudják tartani az Unikornisok a team fightokig, akkor onnantól nyert ügyük van. Csacsiéknak van talán a legjobb szinergiájuk a teljes európai mezőnyben: 5 fiatal srác akik maximálisan megbíznak a másikban, sohase gőzölnek be és minden meccsre úgy állnak ki, hogy megnyerik (emlékezzünk csak vissza, hogy a Millenium ellen hogy álltak fel 0-2-ről). Plusz, az Unikornisok hektikus, meccsről-meccsre változó játékstílusa (hol teamfight mindenek felett, hol dragon control a fókuszban), komoly kihívást jelent bármelyik csapatnak, a meglepetésekre a legnehezebb felkészülni. 

16284749434_af81440788_k.jpg

Mi szól a Gambit mellett?

  1. Topon és boton erősebbek
  2. Sokéves LCS múlt
  3. Az év végi formájuk meggyőző

Mi szól az UOL mellett?

  1. PoE az EU talán legjobb midese
  2. A meglepetés ereje
  3. A csapat szinergiája

Az én tippem 3-2 a Unicorns of Love javára. Ha a bajnokság mintájából indulunk ki, két egymást követő rossz hetük még nem volt, szóval most nyerni kell. 5 meccses szériákban jók voltak Csacsiék eddig is. Ha továbbjutnak, az SK vár rájuk. Az az SK, akit már egyszer legyőztek az alapszakaszban. 

Angol stream 17 órától ITT

Magyar stream pedig ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr787338096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avemee 2015.04.05. 11:09:15

Topon miért lenne erősebb? Gambit full top fókuszú játékot játszik, UOL mid fókuszút. Teljesen más stílus. Diamond folyamatosan Cabochard seggében van kb. minden egyes meccsen. A múltkori UOL vs Gmb meccsen viszont nem azt a stílust játszották, mert muszáj volt elvenni a UOL-től Maokait (Cabochard 1. meccse volt vele az LCS-be) és az nem egy snowball champ. Így nem volt camp és elég durván el is vesztette topot. Óriási hibákat követett el, csacsi 1v1-ben is megölte. Esélye nem lett volna visszajönni a játékba, ha a UOL jól játssza meg az előnyét (és ez nem csacsin múlott - gondolok itt a top dive-ra). POE sajnos nem a legjobb mid EU-n. Elég hiányos, kiszámítható champ pool-al rendelkezik. Erre a szakaszra a csapatok már kiismerték a stílusát és tudják mit kell bannolni ellene. Egyedül caster mid champekkel tud tényleg top 3-as teljesítményt nyújtani. Assassinokkal gyenge és sajnos ezzel eléggé limitálja a csapat stratégiai lehetőségeit, illetve a champ poolt is más poziciókon, főleg topon, mivel ezek mellé általában nem lehet carry top lane championokat hozni (amelyek egyébként csacsi legjobb comfort pickjei). Froggen, Fox, Febiven és Ryu mindenképpen előtte járnak (Betsynél viszont magasabb szintet képvisel). Ha már a különböző pozíciókat akarjuk összehasonlítani, akkor én inkább a jungle-t emelném ki, mint elég nagy különbséget a két csapat között és nem Kikis javára. Boton erősebbnek tűnik a Gambit szerintem is. Edzőknek nagy szerepe lehet, viszont Sheepy-ről nem sok jót hallottam... Ha mentálisan jól fel tudnak készülni, akkor nyerni fognak, ha nem, akkor 3-0, 3-1-et tippelek a Gambitnek.

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.04.07. 10:01:48

@avemee: bár most már csak utólag írok, ismerve az eredményt és látva a meccseket, de: az UOL ellen pont hogy nem lehet full top fókuszú játékot játszani mert ha PoE elmegy miden akkor vége a meccsnek. Az első meccs még topcamp volt, de utána már esélytelenek voltak. PoE-ben annyiban igazat adok, hogy a champ poolja hiányos még (pl. nem látni tőle AD assassinokat), viszont az általad leírt listából egyedül Ryu-t tudnám kiemelni, aki jobb nála, ebben igazat adok neked. Febi, Fox, Froggen.. szerintem egyáltalán nem jobbak. Jungle pedig kijött a meccsen, Diamondnak tökéletesen kiszámítható pickjei voltak, ráadásul vonzotta a Morgana stunt és Thresh hookot, KiKis pedig.. láttuk, mit csinált. Sheepy szerintem nem a hagyományos értelemben vett edző, inkább ő az, aki egyben tartja a csapatot, ez pedig elég volt az UOL-nak. Visszatérve még Csacsira, kiváló top laner, de szerintem nem a legjobb az EU mezőnyben. Ettől függetlenül nagyon szurkolok neki.
süti beállítások módosítása