10 dolog/tipp, amit idén várhatunk a LoL esportban
2015. január 05. írta: Hodini

10 dolog/tipp, amit idén várhatunk a LoL esportban

Egyre közelebb kerülünk a 2015-ös LCS szezon indulásához, ezért úgy gondoltam, összeszedek néhány dolgot, tippet, hogy mit várhatunk ettől az évtől a League of Legends profi bajnokságaiban. Persze ezek csak az én észrevételeim, tippjeim, nyugodtan tegyétek hozzá Ti is a gondolataitokat!

LCS_eu.jpg

Sokkal több profi meccs és azok közvetítése a világ minden tájáról: Saját bajnokságot kapott Óceánia, Dél-Amerika, hivatalos angol stream lesz Kínában – nem kell tovább sorolni. Annak azért örülnék, ha az egyes régiók egy kicsit a saját stílusukra szabnák a játékot és nem mindenki menne fejetlenül a koreaiak után. Úgy vélem, idén is lesz egy-két olyan "kiscsapat" a nem megszokott régiókból, akik fognak meglepetést okozni.

Bemutatkozik az UoL, nem is eredménytelenül: ha tippelnem kéne, a top 5-ben lesznek a tavaszi szezon után, ami egy újdonsült LCS csapattól igen szép teljesítmény. Csak ne essen szét a csapat! PoE-nek akad majd néhány kihívója miden, de topon Csacsi lesz a legerősebb az egész mezőnyben.

esl_uol.jpg

Változás lesz a Cloud9 csapatában: erre évek óta nem került sor, idén viszont bekövetkezhet: Lemonnation átavanzsál edzővé és egy dinamikusabb supportot kap Sneaky. Eddig is a C9 volt az NA legerősebb csapata, ez a lépés pedig segíthet nekik, hogy végre ott legyenek a vb-n is a legjobbak között.

Szenvedni fog a Fnatic: az eddig Európát domináló Fnatic inkább azért fog küzdeni, hogy bent maradjon a tavaszi idény végén. 3 hét múlva kezdődik a szezon és még mindig nincs csapatuk, Yellowstar és most már Febiven azok, akik egyelőre a keret tagjai. Bárkik is lesznek az új játékosok, hónapok, mire rendesen összeszoknak és ez érezhető lesz a csapat teljesítményén.

Kína lesz a világ legerősebb bajnoksága: egyrészt mert tele vannak pénzzel, másrészt mert leszerződtették a fél koreai állományt. És talán idén először ők fognak vb-t nyerni, nem a koreaiak. De várjuk meg az újjáépített SK Telecom-ot, jobb formában vannak, mint valaha.

Ismét Európában lesz a világbajnokság: ez inkább csak álom, sajnos nagyobb az esélye a kínai vb-nek. Nyáron kiderül, de jó lenne, ha közel lenne hozzánk és jót tenne a nézettségnek is. A tavalyi vb-vel csak az volt a baj, hogy az amerikaiak 2/3-a már aludt, amikor a döntő ment, ezért volt kevesebb a nézettség, mint a Season 3 döntőjében. Ha várost kéne tippelnem, akkor London vagy Barcelona J

Lesz néhány TV csatorna, amelyik végre műsorra fogja tűzni a fontosabb meccseket: amerikai, európai egyaránt, és most nem csak a vb döntőről beszélek, hanem az All-Starról, az IEM-ről, Dreamhackről, de akár az LCS-ről is. Az lenne az igazi, ha az LCS meccseket közvetítené valamelyik tv csatorna hétről-hétre!

Kiderül, hogy  nem bír el se az NA, se az EU LCS tíz csapatot: mert óriási lesz a különbség az alsóház és a felsőház között. Viszont annál izgalmasabb lesz mindkét szekció: a felsőházban egyelőre nem látni egyértelműen domináló csapatot (talán az Alliance, ha Rekkles be tud illeszkedni, vagy az SK), míg  az alsóházban az lesz a kérdés, hogy ki tud bennmaradni. És persze, hogy xPeke új csapata, az Origen fel tudja e verekedni magát nyárra.

Kulcsfontosságúvá válik az edzők szerepe: most, hogy a pre-gameben már ott lehetnek az edzők és segíthetnek a pick/ban fázisban, még hangsúlyosabbá válik a szerepük és óriási pénzeket fognak rájuk költeni a csapatok. És akkor még nem beszéltünk a kommunikációs szakemberekről, pszichológusokról stb.

Jóval több szponzor száll be az esportba: és nem csak IT cégek, egyre több olyan cég lesz, amelyik szeletne ebből egy szeletet és csinál egy kis saját kupát, tornát, bajnokságot azért, hogy elmondhassa magáról, hogy ő is támogatja az esportot.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr257039751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása