Szétesett a vb győztes Samsung White
2014. november 01. írta: Hodini

Szétesett a vb győztes Samsung White

Két héttel ezelőtt még a szöuli stadionban ünnepelték együtt, hogy megnyerték az idei League of Legends világbajnokságot, mára gyakorlatilag viszont nem létezik a Samsung Galaxy White csapata. 

Az egész ott kezdődött, hogy október 25-én a csapat supportja, a világbajnokság MVP-je, Mata bejelentette, hogy elhagyja a csapatot. A Facebook posztjában elmondta, a világbajnokság megnyerésével ő elérte a céljait, híres lett. Most egy darabig még streamel, de az is lehet, hogy teljesen visszavonul és beáll a katonasághoz.

samsung-galaxy-white.png

Tegnap pedig Imp, Dandy és PawN is bejelentették, hogy elhagyják a csapatot. Imp visszavonul, Dandy és PawN viszont kínában, az Invictus Gamingben folytatják a pályafutásukat. Érdekes azonban, hogy a White mellett a Samsung Blue is szétesik, mégpedig nagyjából hasonló okokból: az ADC, Deft és a mides, Dade is kínába tart.

Hogy miért is? Mert a pénz nagy úr. Dadenak 250.000 dolláros éves fizetést ajánlottak és biztos, hogy Dandy és PawN se aprópénzért költöznek másik országba. A koreai LoL esport közösségben nincs minden rendben: a profik gyakorlatilag menekülnek az országból, nem csak Kínába, de  Észak-Amerikába és Európába is.

Az is biztos, hogy a távozásban közrejátszanak a jövő évre tervezett koreai szabálymódosítások, amelyeket a KeSPA, a Riot és az OGN együtt talált ki. Ezek közül is a legfontosabb talán az, hogy jövőre megszűnik a testvércsapatok lehetősége, nem lehet egyszerre Samsung White és Samsung blue, egy cég egyszerre egy csapatot menedzselhet csak (viszont azt 5 helyett 10 játékossal). Ezzel lényegében az egyik legnagyobb erősségét veszik ki a koreai bajnokságnak, a testvércsapatok egymás elleni scrimjei, ahol egyedi taktikákat tudtak gyakorolni, többet értek bármilyen más csapat elleni gyakorlásnál.

Egyelőre úgy tűnik, a koreai játékosok nem érzik jól magukat otthon és ugranak a külföldi lehetőségekre. Ez egyrészt jó, hiszen az "idegenlégiósok" jó eséllyel emelni fogják más bajnokságok színvonalát és kiegyenlítettebb, izgalmasabb mérkőzéseket láthatunk majd akár az LCS-ben, akár az LPL-ben. Másrészt viszont azt mutatja, hogy valami nincs rendben az esport őshazájában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr326853453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása