MondoGames: majd ha tisztelik!
2014. október 05. írta: Hodini

MondoGames: majd ha tisztelik!

„Hagyd abba! Hagyd abba!” – hangzik a közönség soraiból. Mindez vasárnap este fél8 körül, a MondoCon színpad előtt, a CS:GO döntő harmadik, mindent eldöntő meccsének vége felé. Már csak a cosplay eredményhirdetés volt hátra, de néhány fiatal lány úgy gondolta, hogy ők nem bírnak addig várni, és a tisztelet halvány jelét sem mutatva elkezdtek kiabálni, amibe ráadásul bekapcsolódott néhány helyi szervező is.

Az őszi MondoCon és MondoGames programját egy színpadra tették, ami csak addig tűnt jó ötletnek, amíg meg nem láttam a programtervet. Nem tudom, ki számolta ki, hogy a League of Legends BO3 döntőjére (amit egyébként a Proud sons of Gragas nyert meg 2-1-re, GGWP – a szerk.) elég 2 óra, de rendesen mellé nyúlt, hiszen lejátszották mind a három meccset, ami így bő egy órás csúszást vitt a nap hátralevő részébe – ideértve a CS:GO-t és így az eredményhirdetést is.

gragas_gyoztes.jpg

És sajnos megint a kommunikáción csúszott el a dolog: mennyivel egyszerűbb lett volna, ha van egy ember, aki pl. felügyeli a streamet és mondjuk még egy kicsit a játékokhoz is ért, hogy ne a kommentátornak kelljen meccs közben szólnia, hogy a két csapat neve fel van cserélve. Vagy ha tudom, hogy még vár rám egy eredményhirdetés, akkor nem vágok bele a CS:GO döntő harmadik meccsébe, hanem kiküldöm a srácokat levegőzni 1-1-nél és gyorsan kiosztom a díjakat.

Az apróságokba most nem megyek bele (kitáblázom a színpadi fellépőknek, hogy hova kell menniük, mielőtt kezdődik a programjuk, nem csak a büfé helyét nyomtatom ki minden létező ajtóra, hanem a programot is stb.).

Az azonban tökéletesen kiderült: az esport kultúráját nem lehet összemosni a MondoCon rég kialakult formájával. Hiába vannak pl. cosplayerek mindkét esetben, teljesen eltérő a kettő célközönsége. De ez nem is baj. Csak ha nem fér bele, ne próbáljuk meg beleszuszakolni. Akkor inkább adjunk neki nagyobb teret.

És a legfontosabb: tiszteljük már meg egymást legalább annyival, hogy csendben maradunk, vagy ha az adott program nem érdekel minket, akkor addig máshova nézünk. Ha a gamerek csendben végig tudnak nézni egy cosplay show-t vagy bármilyen más programot, akkor a játékos közösség nevében kérjük szépen: ti is nézzétek végig velünk a LoL, a CS:GO, vagy bármelyik másik esport döntőjét. 

tomeg.jpg

A hétvégi MondoCon-on mindenki hibázott egy kicsit: a szervezők a program időzítésével, s a nemtörődömséggel, a közönség a türelmetlenségével. Tanuljunk belőle, hogy legközelebb ilyenek ne legyenek, mert ez visszahúzza nem csak az esportot, de magát a rendezvényt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr1006762685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása