Kinek tudnál szívből szurkolni?
2014. szeptember 03. írta: Hodini

Kinek tudnál szívből szurkolni?

A tavalyi évhez képest idén jelentősen megnőtt a hazai LAN-ok és egyéb, esporthoz kapcsolódó offline programok száma, ahova kimehet az ember nézőként, szurkolóként. Legyen ez egy bármilyen verseny, mozis vetítés, vagy épp csak egy kocsmai kivetítő, egyre több lehetőség van ilyen programokon való részvételre már Magyarországon is. Ha csak a League of Legendset nézzük: 2 ICL, Lolfoglalás, TLC Debrecen, Mondogames, PlayIT és még lehetne sorolni, de ott vannak pl. az LCS vetítések már több moziban is.

A következő ilyen éppen alig több mint egy hét múlva, szeptember 11-én lesz, amikor a Lurdy Házban lehet majd szurkolni a legsikeresebb magyar LoL-osnak, Vizicsacsinak azért, hogy bejusson a Unicorns of Love csapatával a jövő évi európai LCS-be. Ő egyébként az UoL egyetlen magyar játékosa, mégis egy egész ország sorakozott fel mögé és a csapat mögé, akik egy emberként üvöltik virtuálisan a #csacsicarry-t azért, hogy bekerüljön a legnívósabb bajnokságba.

És itt jön a kérdés: de mi van a többi magyar játékossal és csapattal? Nekik miért nem drukkolunk így? Mitől fogunk drukkolni egy magyar csapatnak? Egyáltalán, mitől magyar csapat egy magyar csapat?

league_of_legends_all_Star_gala.jpg

Egy magyar csapat azért lesz magyar, mert minden egyes játékosa magyar? Esetleg azért, mert Magyarországon van a központjuk és itt edzenek? És ha az egyik csapattárs horvát? Esetleg német? Vagy éppen koreai? Akkor már nem is számít, hogy mit csinálnak, nem lehet őket magyar csapatnak titulálni? Legyen. De akkor miért drukkolsz Vizicsacsiéknak, ahol van egy magyar, két német, egy bolgár és egy svéd játékos?

Nem egy olyan kommentet olvastam már, hogy az nem magyar csapat, amelyiknek nem mindegyik tagja magyar, és így nem is tudnak magyarként szurkolni nekik. Kérdem én, miért? Szerintem inkább örülni kellene annak, hogy már itthon is vannak próbálkozások arra vonatkozóan, hogy ha nem is teljesen magyarokból, de hazai csapatok álljanak össze. Ha a WiLD-nak mondjuk két játékosa külföldi lenne, akkor már nem is drukkolnátok nekik? Vagy ez az arány még belefér?

Kevés csapat van itthon és azok se stabilak, ez tény. De ahogy nekünk, szurkolóknak szükségünk van még Vizicsacsikra és több hazai csapatra, addig a csapatoknak és játékosoknak ugyanúgy szükségük van ránk, szurkolókra, hogy kimenjünk a LAN-okra, beüljünk a mozikba és szurkoljunk. Szívből.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr856665431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása