Egy igényes streamhez szakemberek kellenek
2014. május 04. írta: Hodini

Egy igényes streamhez szakemberek kellenek

Tegnap volt a 10. ESL Go4LoL Hungary kupa (EUNE) és ma hajnalban volt szerencsém visszanézni a felvett streamet. Sajnos elég nehezen tudtam azonosulni a látottakkal... Kommunikációs végzettségem van és a szakmámban dolgozom már pár éve, ráadásul van összehasonlítási alapom is, mert elég gyakran nézek külföldi streameket, ezért szeretnék néhány építő jellegű kritikák leírni annak érdekében, hogy együtt tegyük jobbá és élvezhetőbbé ezeket az eseményeket. Nézzük:



Játékmenet:

  • Ha nem akarjuk mutatni azt, amíg összeáll a csapat, tegyünk be valami letisztult háttérképet akár úgy, hogy ott vannak rajta a támogatók, vagy ettől valami teljesen eltérőt, de így minden összezsúfolva gy helyre nem volt túl elegáns.
  • Ne kövessünk el olyan hibákat, hogy menet közben tesszük be a képbe a csapatneveket, olyan sufnituning érzése lesz az egésznek :(
  • Kicsit több hype kéne az egésznek. Kövess minket itt és itt, írj nekünk itt és itt, ezeket sokszor el lehetne mondani vagy megjeleníteni.


Kommentár:

  • Ahogy valaki meg is jegyezte, igen, ha már mutatjuk magunkat, mint kommentátor, ne dohányozzunk már közben! Elveszi az egésznek a komolyságát, ahogy az is, hogy ott van a háttérben a ruhásszekrény. Ha mindenképpen arccal együtt szeretnénk megjelenni, akkor találjunk már a szobában egy egyszínű hátteret! Vagy ha van egy zöld lepedőnk, akár greenboxot is csinálhatunk a háttérből és azt vetítünk rá, amit akarunk.
  • Ne kommunikáljuk, ha hibázunk! Értem én, hogy ez nem egyszerű, de a champion selectek és a meccs se erről szóljon, hogy hopp, melyik a kék csapat, be kéne tenni a nevét felülre...
  • Champ selectbe már abszolút a játékra kellene fókuszálni, nem más dolgokra, amik csak elterelik az ember figyelmét (hopp, kaptam egy invet). 
  • TÖBB BESZÉD. Ennél sokkal több kell, és sokkal hangsúlyosabban, beleélősebben. Ez így rém unalmas sajnos.

Ez most csak néhány észrevétel. Iszonyat nehéz szakma a kommentátorkodás, vagy egyáltalán mikrofonba beszélni, tudom, csináltam 2 évig. Ha először csinálod, érdemes konzerv, már korábban megtörtént meccseknél lenémítani a hangot és otthon gyakorolni. A meccsek egyébként jók voltak, egy-egy ilyen stream feladata az lenne, hogy szépen becsomagolja és élvezhetően tálalja a közönségnek, mint egy TV műsort. 

Ti néztétek tegnap a streamet? Mi a véleményetek? Mondjátok el itt kommentben, vagy Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr376116722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása