A világbajnokság 10 legjobb játékosa
2015. november 21. írta: Hodini

A világbajnokság 10 legjobb játékosa

Az elmúlt évek talán legizgalmasabb világbajnoksága után nem mehetünk el amellett, hogy kiemeljük az egyéni teljesítményeket is. Igaz, hogy a League of Legends alapvetően csapatjáték és minden egyes csapattagra szükség van ahhoz, hogy egy mérkőzést meg lehessen nyerni, de az együtteseken belül is vannak olyan játékosok, akik kiemelkednek a mezőnyből és ha kell, irányítanak, ha kell, a hátukon viszik a csapatot, ha kell, akkor pedig a legnehezebb pillanatban egyetlen tökéletes mozdulattal megfordítják a mérkőzést. Az alábbi tízes listával megpróbáljuk sorba állítani a vb 10 legjobb játékosát.

22452901100_d86001091d_k.jpg

10. sOAZ: xPeke csapattársának, egyben az Origen toposának biztos, hogy emlékezetes marad a tavalyi vb: úgy estek ki, hogy egyetlen ütés kellett volna az OMG nexusának, hogy ledőljön és a sOAZék megnyerjék a meccset. A francia játékos ráadásul akkoriban már nem igazán villogott akkori csapatában, a Fnaticban, sokan rebesgették, hogy vissza kéne már vonulnia. Nem tette, de milyen jó, hogy nem tette! Remekül játszott szinte végig a tornán, feledtette a tavalyi kellemetlen élményeket egy sikeres backdoorral, mégis a legszebb megmozdulása ez volt (járnak a stílus pontok!!!)

9. Huni: Bár a legtöbb emberben valószínűleg az elődöntőben mutatott teljesítménye maradt meg az egész világbajnokságról, azért nálam kivívta a top10-es listát, ugyanis volt pár elképesztő megmozdulása. Tény, hogy az elődöntőben a KOO ellen egyszerűen elöntötte a lila köd az agyát, de azt azt megelőző meccseken remekül játszott. Egyébként többek között az alábbi miatt került fel a listára.

8. xPeke: Nem véletlenül járja az a mondás, hogy ha világbajnokság, akkor jön az xPeke buff. A spanyol - egyébként a legfrissebb pletykák szerint immáron visszavonult - játékos a bajnokságban nem mutatott kiemelkedőt, a prímet nem ő, hanem csapatának lövésze és támogatója, Niels és Mithy vitték. A vb-re azonban nem csak, hogy összekapta magát, de nem egyszer eldöntötte a meccset, például az alábbi teamfightban

7. Febiven: ha Faker visszavonul egyszer, akkor az új mides király Febiven lesz. Ez a fiatal, 19 éves holland srác, akit majdhogynem a semmiből szalajtott a Fnatic (előtte az H2K-nél, azelőtt a C9 B csapatánál játszott), az egyik legfélelmetesebb középső játékossá fejlődött alig egy év alatt. Abszolút nem rajta múlt, hogy nem jutott döntőbe a Fnatic, még hátrányban is ő próbálta hátán vinni a csapatot. Itt pl. éppen baront lop az AHQ ellen, amivel megfordította a meccset.

6. Gorilla: Az egyik legújabb hőst, Tahm Kencht nagyon sokan kritizálták amiatt, hogy megöli, unalmassá teszi a játékot a képességei miatt (egy teamfight kellős közepén bekapja azt a csapattársat, amelyik veszélyben van és egyszerűen csak kisétál vele a harcmezőről). Nos, ha a játékstílus nem is a legszebb, mindenképpen hasznos, Gorilla kezei között pedig egyszerűen lenyűgöző volt. Csak ennyire tud idegesítő lenni:

5. Niels: Ami tavaly Deft vagy Imp, az idén Niels: az Origen lövésze 4,63-as KDA-t produkált a világbajnokságon, ami - bár messze van a későbbi győztes Bang 15,83-as átlagától, mégis nem egyszer kulcsfontosságú szerepet kapott csapata győzelmeiben. Nem véletlenül bannolták tőle gyakorlatilag a 2. fordulótól Kalistát. És igen, a srác decemberben lesz 18 éves, ha így folytatja, óriási karrier áll előtte.

4. Faker: Kövezzetek meg és nevezzetek istenkáromlónak, de Faker nem alkotott olyan egetrengetőt ezen a világbajnokságon, a döntő utolsó meccsét leszámítva, igazából csak hozta a kötelezőt, nem nagyon emelkedett ki a többiek közül. Ettől függetlenül persze, továbbra is ő a szupersztár, de azért valljuk be, voltak nála jobb játékosok is ezen a tornán. Azért Ryze-ot továbbra is érdemes bannolni ellene :)

3. Bang: A világbajnokság legeredményesebb lövésze az SK Telecom Bangje 16 mérkőzés alatt összesen 12 alkalommal halt meg, ami átlagosan kevesebb mint egy halál meccsenként. Ehhez vegyük hozzá, hogy a négy hős, amivel a vb során játszott (Vayne, Kalista, Tristana, Sivir) mindegyikével 10 fölötti KDA-t ért el, ráadásul egészen a mai napig kompetitív meccsen veretlen volt (nem véletlenül kért a fejlesztőktől pont erre a hősre egyedi skint). Itt pl. torony alatt bontják le az AHQ lövészét.

2. Smeb: Amennyire döcögősen indult a KOO Tigersnek a csoportkör (ugye oda-vissza elhasaltak a yoe flash wolves ellen), annyira bekeményítettek az egyenes kieséses szakaszra. 3-1-el küldték haza a honfitárs KT Rolstert és vereség nélkül az európai bajnok Fnaticot, ráadásul a döntőben is elvettek egy meccset Fakeréktől, amiben Smeb Fiorájának óriási szerepe volt. Nem ez volt azonban az egyetlen kiemelkedő meccse, itt van pl. az egyik Fnatic elleni meccs, ahol egy 1v3 szituációból jött ki győztesen.

1. Marin: Nem csak vb MVP lett, nálam is ő lett az abszolút győztes, az SK Telecom vezéregyénisége volt nem csak fejben, a játékban is. Tudatosan, profin és mindamellett félelmetesen játszott. Sokkal nagyobb szerepe volt neki abban, hogy megnyerték világbajnokságot, mint Fakernek. Itt nem emelnék ki külön playt, inkább egy best of videót másolok be, hiszen minden megmozdulása aranyat ért.



A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr627818858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.11.21. 15:20:39

Természetesen Vizicsacsira szavaztam én is, biztos jól szurkolt :-). Hunival abszolút nem értek egyet, nagyon gyenge volt. Számomra jövőre derül ki, hogy egyáltalán akkora játékos e mint amennyire felkapták. Az európai kicsit gyengébb topos mezőnyből kimagaslott, de mivel most láthatták hogy ő sem verhetetlen talán játszani is megpróbálnak ellene, nem úgy mennek ki hogy csak nagyon ne verjen meg.

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.11.23. 09:36:09

@Komojtalan: Sokat gondolkoztam, hogy Huni ott legyen-e vagy sem. Az elődöntőben valóban gyenge volt, átment full tiltbe, viszont a Fnatic korábbi vb meccsein abszolút dominált és volt néhány egészen elképesztő megmozdulása, ezért fért be nálam a top10-be.
süti beállítások módosítása