Teljes az idei LoL vb mezőnye!
2015. szeptember 06. írta: Hodini

Teljes az idei LoL vb mezőnye!

worlds.jpg

Szombaton lejátszották Kínában, Koreában és szabadkártyás tornákon is az utolsó mérkőzéseket, így megvan, melyik 16 csapat szerepel majd az október 4-én kezdődő League of Legends világbajnokságon Európában! Nézzük is a listát. (A csapatok utáni szám azt jelzi, melyik kalapba tartoznakt)

  1. Korea: SK Telecom T1 (1), KOO Tigers (2), KT Rolster (2)
  2. Kína: LGD Gaming (1), EDG Gaming (2), Invictus Gaming (2)
  3. Európa: Fnatic (1), H2K-Gaming (2), Origen (3)
  4. Észak-Amerika: Counter Logic Gaming (1), Team Solomid (2), Cloud 9 (3)
  5. Tajvan: ahq-esports (2), yoe Flash Wolves (2)
  6. Szabadkártyás: Bangkok Titans (3), paiN Gaming (3)

 

Nézzünk néhány érdekességet:

 

A tavalyi mezőnyből mindössze 5 csapat (Fnatic, C9, TSM, EDG, ahq) lesznek ott idén is a tornán, hihetetlen, hogy egy év alatt mennyit változik a mezőny. A tavalyi vb döntős Star Horn Royal Club most csak 9. lett a kínai bajnokságban, de két tavalyi európai résztvevő közül az Alliance (most Elements) csak 7. lett, az SK pedig éppen szombat este esett ki az LCS-ből. 

A Fnatic supportjának, Yellowstarnak ez lesz zsinórban az 5. világbajnoksága, ezzel ő a világ legrutinosabb vb játékosa. Ez lenne egyébként az első vb címe, ha nyernének idén.

Imp az első játékos, aki világbajnok lehet két egymást követő évben.

Két csapat lehet idén másodjára világbajnok, 4 év után a Fnatic, vagy 2 év után az SK Telecom. Valószínű egyébként, hogy e között a két csapat között fog eldőlni a világbajnoki cím. 

25 koreai játékos van a teljes, 80 fős mezőnyben

draw_graphic_seeding_structure-fin_0.jpg

Nézzük, hogy milyen csoportok lehetnek. A sorsolás úgy zajlik, hogy egy csapat az első kalapból, kettő a második kalapból (a tajvani csapatok második, a szabadkártyás csapatok harmadik kalaposok) és egy a harmadik kalapból kerül be egy csoportba. Ez alapján szerintem a legerősebb csoport valami ilyesmi lenne:

SK Telecom T1, EDG, KOO Tigers, Origen

A leggyengébb csoport pedig ez:

CLG, H2K, yoe Flash Wolves, paiN Gaming

A csoportok sorsolása szeptember 12-én élőben lesz közvetítve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr537763918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemVoltJobbNév 2015.09.06. 19:12:58

Szerintem azért kucsit túlzás azt állítani, hogy a FNC és SKT között fog eldőlni az idei VB cím. Az SKT valószínűleg döntős lesz de nem hiszem, hogy a Fnatic meg tudná verni az LGD-t vagy a ahq-t nem beszélve az EDG-ről.
süti beállítások módosítása