Döntőért játszanak a nyári EU LCS rájásztásában
2015. augusztus 13. írta: Hodini

Döntőért játszanak a nyári EU LCS rájásztásában

Szombaton és vasárnap az elődöntőkkel folytatódik az európai nyári LCS rájátszása. Az alapszakasz első négy helyezettje vív majd meg a helyezésekért és a világbajnoki helyekért. Mivel van magyar érdekeltség is, számunkra különösen fontos lesz a vasárnapi Unicorns of Love - Fnatic párharc, de a papírforma alapján a legkiélezettebb párharc a másik ág meccse, az Origen és az H2K összecsapása lesz. 

semis.jpg

A negyeddöntőkben az H2K-nek és az UOL-nak kellett pályára lépnie (a Fnatic és az Origen 1-2. helyezettként csak az elődöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe), előbbi 3 nagyon sima meccsen verte a Giants Gaminget, míg utóbbi 5 rendkívül hosszú és kiélezett meccsen, végül 3-2-es eredménnyel kiszenvedte a továbbjutást. Pedig az Unikornisok nagyon jól kezdtek, az első két meccset be is húzták, így nagyon valószínűnek tűnt a söprés, de a Roccat feltámadt és végletekig kiszámíthatatlanná tette a párharcot. 

Az UOL-nál a jungleben most mutatkozott be először a koreai H0R0, aki látványosan sokat dobott a csapaton: nyoma sem volt az alapszakaszban mutatott inkonzisztens, néhol meggondolatlan játéknak, egy teljesen más Unicorns lépett a pályára a Roccat ellen. Persze az ellenfél nem adta könnyen magát, de az 5. meccsen Vizicsacsi megmutatta, hogy milyen az, amikor egy magyar játékos mindenáron ki akar jutni a világbajnokságra és karakterével, Gnarral lényegében lehozta a meccset. Már az amerikaiak is megmondták tavaly: Csacsi Gnarral a világ legjobb játékosa. :)

19417822803_1b4167ab6e_k.jpg

Az elődöntőben azonban az a Fnatic vár rájuk, amelyik az MSI óta veretlen. Az alapszakaszt 18-0-al zárták, ezzel megdöntve minden eddigi LCS rekordot. A statisztikák alapján egyértelműen a Fnatic a párharc esélyese, hatalmas meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy az UOL jusson a döntőbe. Igaz, ők a meglepetések mesterei, de itt most lehet, hogy az is kevés lesz. Mindazonáltal, aktuális erőfelmérőnek tökéletes lesz az elődöntő és még ha nem is jutnak be a döntőbe, az UOL számára sokkal fontosabb az, hogy mi történik a másik ágon. Mindenesetre, az én tippem 3-1 Fnatic.

Ugyanis az H2K-nek ki kellene kapnia az Origentől ahhoz, hogy az Unikornisoknak a tavasszal szerzett pontjaik alapján 2nd seedként legyen még esélyük kijutni a vb-re. Az alapszakaszt az Origen 2., az H2K a 3. helyen zárta, (egymás ellen 1-1-es eredménnyel), és bár utóbbi a szezon végére kicsit gyengélkedett, a két hét szünet után nyoma sem volt ennek, a Giants elleni erőfitogtatás megmutatta, hogy van mitől tartania a több vb-t is megjárt játékosokat felsorakoztató Origennek. Ezen felül Pr0lly, az H2K edzője az egyik legjobb stratéga Európában, itt legalább 4, de inkább 5 meccses párharcra van kilátás. Én 3-2-es H2K győzelmet tippelek, de ki tudja, mit húz elő az Origen a kalapból.

És akkor jöjjön a matek: ha az H2K jut a döntőbe, akkor az UOL-nak és döntőt kell játszania ahhoz, hogy 1st vagy 2nd seedként jussanak ki. Ha az UOL a döntőben még ki is kap, neki lesz a legtöbb pontja, így a 2nd seed spot ott biztos. Ha az H2K se jut döntőbe és a bronzmeccsen az UOL-lal játszanak, akkor az UOL-nak nyernie kell ahhoz, hogy 2nd seedként kijusson. Ha kikapnak a bronzmeccsen az H2K-től, akkor már csak 3rd seedként van esélyük kijutni. Ez az utolsó vb hely már egyenes kieséses módban zajlik és az a 4 csapat vesz részt rajta, akiknek abban a pillanatban a legtöbb vb pontjuk van. Itt egyértelműen az Unikornisok lennének a létra tetején, így nekik csak egyetlen BO5-öt kellene játszaniuk ahhoz, hogy kijussanak a vb-re.

19850843058_93a79035bd_k.jpg

Nincsenek könnyű helyzetben Csacsiék, de nem is lehetetlen a dolog, ha most a hétvégén nem is nyernek, még mindig lehet szurkolni, hogy az H2K-vel találkozzanak a bronzmeccsen. De ha minden kötél szakad, még ott a 3rd seed spot. 

Az elődöntők szombaton és vasárnap magyar idő szerint 17 órakor kezdődnek, először az H2K-Origen, majd az UOL - Fnatic párharccal.

A mérkőzések magyar nyelvű közvetítése ITT, az angol nyelvű közvetítés pedig ITT lesz nyomon követhető. 

Nektek mi a véleményetek, hogy alakulnak majd a hátralevő meccsek? Írjátok meg nekünk kommentben vagy Facebook-on!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr57702664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.08.13. 09:50:52

Kíváncsi lennék ki az a legalább 2 ember aki UOL győzelmet szavazott :-)? Arra gondolni sem merek, hogy több, de 66-33% -nál kell lennie 2 embernek, mivel én a Fnaticra szavaztam. Én a 4. meccs után feladtam, nem tudom volt e olyan meccs ahol teljesen üres bázisról nyerni tudott volna egy csapat.

A pontszám tovább jutás biztos? Ezt tényleg nem tudom, de -1 helynél pontazonosság van (30-50-70 és 20 pont a különbség), ekkor nem egy új meccsen döntik el ki jut be?
süti beállítások módosítása