Faker átlépte az egymilliós álomhatárt
2014. november 04. írta: Hodini

Faker átlépte az egymilliós álomhatárt

Azt eddig is tudtuk, hogy Kína kőkemény pénzeket kezdett el belerakni az esportba (ami nem meglepő azok után, hogy két egymást követő vb-döntőt bukott el a legjobb kínai csapat Star Horn Royal Club). Most Dél-Korea egyik legnagyobb League of Legends sztárja, a tavalyi világbajnok Lee "Faker" Sang-hyeokért kínai források szerint kínai mamutcégek közel 1 millió dollárt ajánlottak, ha egy országgal odébb szerződik.

Ez egyrészt önmagában is nagy összeg, másrészt, ha összevetjük Faker mostani saccolt fizetésével, ami évi 100-150.000 dollárra tehető, ez egy 6-10-szeres ugrás lenne, amivel ráadásul ő lenne minden idők legjobban fizetett játékosa.

s3_faker.jpg

Faker állítólag két ajánlatot is kapott, az egyik egy 490.000 dolláros átigazolási pénz + közel 200.000 dolláros éves fizetésről szólt,  a másik egy 294.000 dolláros átigazolási ár + kétéves szerződést kötne további 686.000 ropogós dollárért. Mondjuk ilyen gameplayért lehet, hogy meg is éri a pénzét:

A játékos egyelőre nem erősített meg semmilyen megkeresést, ráadásul most hosszabbított jelenlegi csapatával az SK Telecom T1-el, amely épp komoly átalakuláson megy át, így kérdéses, hogy elfogadja, elfogadhatja-e, amit felajánlottak neki. Bár a pénz nagy úr és ha Faker 18 évesen ennyit kereshet, mennyit fog 3 év múlva...?

És a végére egy videó arról, hogy ő is csak ember:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr216864209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása