Az első lépés az eSport nagyhatalommá válás útján
2014. augusztus 13. írta: Hodini

Az első lépés az eSport nagyhatalommá válás útján

FIGYELEM! Ez NEM LoL-os tartalom, ezért előre is elnézést, de ez egy, a hazai eSport szempontjából olyan komoly hír, hogy erről mindenkinek tudnia kell. Hátha a jövőben hasonló jó híreket kapok majd a League of Legends háza tájáról is.

myrmidons.png

Nos, a játék Dota 2, a környezet pedig hazai eSport. A téma szponzoráció. A tegnapi nap folyamán ugyanis kiderült, hogy a Gattyán György vezette (mellesleg ő az ország 3. leggazdagabb embere) Docler Holding beszáll a magyar eSport bizniszbe, nem is kicsit. A Docler Dota versenyt hirdetett, ahol keresi a legjobb hazai játékosokat. Az összdíjazás 350.000 Ft, ami a Lolfoglaláshoz képest aprópénz, de nem is ez a lényeg, hanem ami a verseny után történik. (A versenyről ITT találtok bővebb infót)

A Docler a legjobb játékosokat havi bérezésért, profi gamer házban fogja alkalmazni saját csapatában, a Docler Myrmidonsban. A cél természetesen itt sem más, mint nemzetközi szinten is a legjobbak közé kerülni.

De hogy miért is írok erről? Azért, mert a Docler az első olyan cég, amely alkalmazni fog játékosokat és fizetést fog adni nekik azért, hogy játsszanak. Továbbá a Docler az első olyan cég is, amely profi Gamer házat biztosít a játékosoknak a megfelelő szintű edzésekhez.

Hazai mércével ez óriási lépés az eSportnak, remélem, hogy a jövőben más cégek is felfigyelnek az eSportban rejlő potenciálra és nem csak a Dota-ban, hanem a League of Legendsben, de akár bármelyik másik eSport játékban is szponzorokra találhatnak a csapatok.

Szerintetek a Docler elindíthat egy szponzorációs hullámot más játékok kapcsán is?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr686601273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása