Így szervezz All-Star gálát!
2014. május 18. írta: Hodini

Így szervezz All-Star gálát!

"Hiába foglalod le a helyszínt előre, a stage-t fel is kell építeni és ahhoz is kell idő"

A tavalyi, sanghaji gála utolsó napját több ezren követték figyelemmel a helyszínen és 18 millióan nézték online. De mi kell ahhoz, hogy egy ilyen esemény ennyire jól összeálljon? Mi a legnehezebb része a szervezésnek? Erről beszélt a Riot Games eSportért felelős vezetője, Dustin Beck.

riot-vp-of-esports-dustin-beck.jpg

"5-6 hónappal az esemény előtt kezdjük a szervezést, de ennyi idő se elég. Mi legyen a helyszín, hogyan nézzen ki a színpad, legyen jó a hangosítás és különösképpen az internetkapcsolat (több millió nézőt HD streammel nem könnyű kiszolgálni), mit kommunikáljunk róla, mikor kezdjük el hype-olni - rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. Le Zénith esetében (az idei gála helyszíne - a szerk.) szerencsénk volt, hiszen nem elég magát a helyszínt előre lefoglalni, az építési munkálatokhoz is idő kell, ami viszont - ha kibéreljük egy hétre a csarnokot, akkor nem lehet közben koncerteket és egyéb eseményeket tartani."

"48 óránk volt a nulláról felépíteni mindent a show kezdetéig. Szerencsére a csapatunk nagyon rugalmas és mindent megtesznek a tökéletes működés érdekében, így végül sikerült ez alatt a rövid idő alatt is véghez vinni a szinte lehetetlent. Ha nagyon óvatos akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy egy teljes év kell a biztos előkészítéshez, de nekünk is alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. A 2012-es világbajnokságra két hónappal korábban kezdtük a felkészülést - aztán volt 3 napunk, hogy egy teljesen új IT infrastruktúrát építsünk fel, mert az akkori nem bírta a terhelést. Egyébként ez talán a legnehezebb része minden ilyen eseménynek - az internetkapcsolat."

"Amíg a Worlds (a világbajnokság) azért van, hogy kiderüljön, melyik régió melyik csapata a legjobb a világon, addig egy ilyen gála 120%-ban a szurkolókért van. Igyekeztünk minden igényüket maximálisan kielégíteni: showműsor, profikkal. Régóta kacérkodtunk már a gondolattal, csak nem tudtuk még, milyen formában. Ilyen lett."

league_of_legends_all_Star_gala.jpg

"De a szervezés nem áll meg a műsor kezdetével, hiszen menet közben is bármi, bármikor elromolhat. Most például a headsetekkel jártunk így. Azt akartuk, hogy azok a drukkerek, akik nem beszélnek franciául, egyetlen gombnyomással más nyelven tudják hallgatni a közvetítést, de sajnos nem működtek megfelelően. Nagy tanulság, a következő eseményre kijavítjuk! A másik, ami még most hiányzott, az a merchandising (csapatmezek, sapkák, egyéb kiegészítők stb. - a szerk.). Elnézést kérnék ezúton is a drukkerektől, már ötletelünk ennek a hatékony kivitelezésén."

Bár kívülről úgy tűnik, hogy a gála hatalmas siker volt, Beck szerint bőven van még lehetőség a fejlődésre nem csak az események, hanem az egész "League of Legends élmény" terén.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr196177392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása