A Cloud 9 nyerte a tavaszi szezont Észak-Amerikában
2014. április 21. írta: Hodini

A Cloud 9 nyerte a tavaszi szezont Észak-Amerikában

Sima 3-0 lett a vége, a döntő MVP-je Hai lett

Abszolút domináns játékkal nyerte és védte meg bajnoki címét a Cloud 9 az Észak-amerikai League of Legends Championship Series (NA LCS) tavaszi szezonjában, a döntőben a másik nagy favorit Team SoloMid-et gyűrték maguk alá 3-0-ra.

Az első meccs 11 percig teljesen egál volt, mindkét csapat hozta a kötelező early game-ben. Bár az első dragon a TSM-é lett, mégis a C9 hengere indult be korábban: három gyors kill után már érezhető volt a Cloud fölénye, ráadásul miden Hai lekapta 1v1-be Észak-Amerika legjobb midesének tartott Bjergsent is. A második dragon már az övék volt onnantól nem volt megállás. A TSM megpróbálta előhúzni a nyulat a kalapból Dyrus Lee Sinjével, nem jött be nekik, a vége 18-1 lett.

TSM:

Dyrus -- Top Lane (Lee Sin)
TheOddOne -- Jungler (Xin Zhao)
Bjergsen -- Mid Lane (Karma)
WildTurtle -- AD Carry (Corki)
Xpecial -- Support (Thresh)

C9:

Balls -- Top Lane (Trundle)
Meteos -- Jungler (Elise)
Hai -- Mid Lane (Leblanc)
Sneaky -- AD Carry (Lucian)
LemonNation -- Support (Morgana)

A második összecsapást optimistán kezdte a TSM, topon C9 Balls Jax-et pickelt egy már lockolt Renekton ellen. A meglepetés azonban nem maradt el, Meteos folyamatos babysittelésének köszönhetően 4 killt összeszedtek Jaxnek. Bár TSM Bjergsen egymás után kétszer is lepucolta őt a pályáról, ezzel felélesztve csapata esélyeit, egy elrontott Baron fight miatt mégis elbukták a meccset, lassan, de biztosan behúzta a C9, 21-4 lett a vége.

TSM:

Dyrus -- Top Lane (Renekton)
TheOddOne -- Jungler (Xin Zhao)
Bjergsen -- Mid Lane (Karma)
WildTurtle -- AD Carry (Corki)
Xpecial -- Support (Leona)

C9:

Balls -- Top Lane (Jax)
Meteos -- Jungler (Elise)
Hai -- Mid Lane (Lulu)
Sneaky -- AD Carry (Graves)
LemonNation -- Support (Morgana)

Az utolsó meccsre mindent feltett a TSM, hogy megpróbáljanak visszajönni - nem sikerült nekik. 20 perc után 0-0 volt az állás de leszedtek 5 tornyot és egy dragont a csapatok. A következő dragon fighthoz készültek a csapatok, amikor Dyrus rosszul helyezkedett és kicsit elszakadt a csapattól, amit a C9 azonnal megbosszult, ezzel megszerezve a vezetést. Hai a Twisted Fate-el + a Lemonnationtől kapott Morgana Spell Shieddel félelmetes volt, a három meccs alatt egyszer se (!) tudta megölni a TSM. A C9 szépen lassan átvette a map controlt, elhozták baront és végül teljesen megsemmísítették a TSM-et, 15-1 lett a vége, összesítésben pedig 54-6. A számok alapján ez nem volt egy szoros döntő...

 

TSM:

Dyrus -- Top Lane (Renekton)
TheOddOne -- Jungler (Evelynn)
Bjergsen -- Mid Lane (Nidalee)
WildTurtle -- AD Carry (Graves)
Xpecial -- Support (Thresh)

C9:

Balls -- Top Lane (Jax)
Meteos -- Jungler (Elise)
Hai -- Mid Lane (Twisted Fate)
Sneaky -- AD Carry (Caitlyn)
LemonNation -- Support (Morgana)

A döntő MVP-je egyértelműen Hai lett, zseniálisat játszott. Fontos azonban kiemelni Meteos és Balls szerepét is, előbbi kulcsfontosságú szerepet játszott a második meccsen abban, hogy Renekton nem feedelődött el, utóbbi pedig merész volt a Jax pickkel, de bejött neki. Aki lemaradt volna a meccsekről, nézze vissza őket, tanítani való néhány megmozdulás.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr406059135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása