Kiesett a WSE a Challenger Series kvalifikációjából
2016. január 12. írta: Hodini

Kiesett a WSE a Challenger Series kvalifikációjából

Hétfőn este 3-0 arányban vereséget szenvedett a magyar Wonder Stag e-sports csapata a szinte csak ex-LCS játékosokból álló Team HUMA ellen, így nem folytathatják küzdelmeiket a tavaszi Challenger Seriesbe való bejutásért. Pedig jól indult mindhárom meccs, felkészültek a srácok az ellenfélből, összerakták a pick&ban fázist és voltak szép pillanataik is, főleg a játék korai szakaszában. Az alábbiakban meccsenként végigmegyünk, mi történt pontosan.

12443521_1189764207719075_955959031_o.jpg

Lineupok:

WSE: Frather, bluerzor, Robusto, Exworm, Geller
HUMA: Werlyb (Giants), Santorin (TSM), GodBro, HolyPhoenix (Dark Passage), je suis kaas (CW)

1. játék

12544777_1026933373995978_679616773_o.jpg

WSE bannok: Jax, Graves, MF
HMA bannok: Shen, Malphite, Lulu

WSE pickek: Trundle, Lee, LB, Lucian, Morgana
HMA pickek: GP, Kindred, Viktor, Corki, Thresh

Az early game jól indult, kicsi előnnyel kezdtek Fratherék, de a GP pick váratlanul ért minket. A hátrány ellenére gyorsan középre mozogtak a midgame elején és nagyon jól játszottak együtt csapatban. A Viktor-Corki párosításnak köszönhetően sokat tudtak pokeolni, waveclear híján pedig szépen lassan, egyesével vesztették a tornyokat. Midgame közepére már nem nagyon tudtak a csodaszarvasok mit kezdeni a helyzettel, sok előnyük lett Santorinéknak a korai groupolással és a tornyokkal, ezen ment el az első meccs.

2. játék

12545983_1026933370662645_1087779299_o.jpg

WSE bannok: GP, Graves, Jax
HMA bannok: Shen, Lulu, Malphite

WSE pickek: Gnar, Lee, Viktor, MF, Alistar
HMA pickek: Trundle, Kindred, Azir, Lucian, Janna

Az előző meccshez hasonlóan nagyon jól kezdtek a játék korai szakaszában a WSE-s srácok, bluerzor agresszív játékának köszönhetően. Santorin-t lvl 2-n megölte a saját dzsungelében, majd minden lanen elhoztunk pár gyilkosságot. Sajnos a midgame itt is elég kaotikusan alakult, belementek néhány olyan fightba, amibe nem kellett volna, jól jött ki nekik 1-2 harc, így szépen lassan kiegyenlítették az aranykülönbséget. 25 perc környékén egy számukra nagyon kedvező teamfight után sikerült befejezniük a játékot, nem kicsi szerencsével.

3. játék:

WSE bannok: Kindred, GP, Jax
HMA bannok: Shen, Malphite, Lulu

WSE pickek: Kennen, Reksai, Viktor, Ezreal, Bard
HMA pickek: Trundle, Mundo, LB, MF, Thresh

Frather Kennen pickje miatt laneswappal kezdett a Huma. Ez a meccs volt a legrosszabb a WSE részéről az earlygamet illetően, de ennek ellenére midgame-ig kiegyenlített volt a párharc. A midgame elejére megint lett egy kicsi előnye a HUMA-nak, amit folyamatosan növeltek 1-1 catcheléssel. Maximális vision controlra fordították az előnyüket, majd Baron-baitekkel kényszerítették harcra Exworm-éket. A teamfightok jól alakultak a magyarok számára, szépen lassan ismét egál lett a goldkülönbség, majd sikerült egy "ász"-t is összehozni. A meccset már-már a zsebünkben éreztük, de a játék végső szakaszában egy kezdvezőtlen harc során elkapták Frather-t, majd Robusto-t, így 3v5-ben kellett védekeznünk. Elkapták a csapatunk maradékát, majd befejezték a játékot. Így lett 0-3.

Németh Roland, a WSE managere így értékelte az összecsapást: "Nagyon jól teljesítettek a srácok, az earlygame és az 1v1 fightok bizonyították, hogy mechanikailag egyáltalán nem jobbak még az ex-LCS illetve Worlds játékosok sem. A kellő tudásunk megvan, csak a tapasztalat és a sok gyakorlás hiányzik, amit sajnos fix "bérezés" hiányában senkitől nem várhatunk el. A midgameben jött elő, hogy mennyire jól tud a Huma csapatban mozogni, nagyon jól managelték a sidelaneket, nem maradtak le XP-ről, ami sajnos rólunk nem volt mindig elmondható. Mind a 3 meccset a játék középső szakaszában vesztettük el valamennyire, így a jövőben annak gyakorlására próbálunk meg nagyobb hangsúlyt fektetni. Összességében én is, valamint a játékosaink is elégedettek vagyunk a csapat, és a játékosok egyéni teljesítményével is. Tisztában vagyunk vele, hogy azok a különbségek, amik itt előjöttek, csak és kizárólag annak köszönhető, hogy a Huma sokkal több időt tud a gyakorlásra fordítani és ez elsősorban az anyagi támogatásnak tudható be, a szponzoroknak köszönhetik. Természetesen ezzel nem őket szeretnénk alábecsülni, de egyértelművé vált, hogy egyénileg, "skillben", nem jobbak a játékosainknál, de csapatban igen. Arra fogunk törekedni, hogy csapatjátékunkon fejlesszünk, az a kulcsa a profi ligába kerülésnek."

A Wonder Stag e-sports most hétvégi Go4LoL kupákon, valamint a márciusi EsportFesten fog elindulni.

A mérkőzések a tervek szerint valamikor a napokban az LCSHU kommentálásában visszanézhetők lesznek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr838264050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2016.01.12. 10:58:15

Ezt a meccset még nem láttam, de amit a Görögök és főleg a Lengyelek ellen játszottak borítékolható volt az eredmény. A Görögöket sikerült legyűrni, de a Lengyelek agyon verték őket. Szerintem ez az a pont amikor valaki eldönti feltesz az életéből 2-3 évet egy játékra, ahol ha sikeres is lesz hülyére nem fogja keresni magát, vagy megmarad egy hobbi szinten. A managernek szintén: Belefektet e pár milliót, vagy el lesz így is. Viszont akkor minek csinálja?

Araira 2016.01.12. 11:13:41

@Komojtalan: a befektető befektethet milliókat, a manager nem arra van.

Komojtalan 2016.01.13. 11:37:29

@Araira: Akkor szerezzen milliókat, nekem mindegy. Azt hiszem aki ebbe fektetne be még Matolcsynál is nagyobb lúzer. Sajnos Magyarország nem akkora piac amiért megérné, ezért is van az hogy Koreában milliók dollárban, Európában 10k -k euróban, nálunk ugyanez csak forintban. Itt a legnagyobb nyeremény a RP, amiért a közértben nem adnak semmit.

zAAzEUW 2016.01.14. 11:19:55

@Komojtalan: Igazából szerintem mindenkinek saját szíve joga eldönteni mibe és mennyit fektet be. Másrészről inkább a multik (MSI,CM,stb) az akik bele fektetnek / szponzorálják a csapatokat, és meglehet Magyarországon nincsenek még olyan csapatok akiket egy LCS vagy CS-ben látnánk, de az utóbbi évben a csapatok szerintem jól teljesítettek offline meg online kupákon. Ha önerőből, ennyi szponzorációból majd eltudnak jutni magasabb szintre akkor azt gondolom többen fognak befektetni a magyar csapatokba.

Komojtalan 2016.01.14. 11:46:51

@zAAzEUW: A szponzorokat nem érdekli ki milyen eredményt ér el, az érdekli mekkora a reklám értékük, mennyi pénzt hoznak. Ha egy magyar csapat megnyerné a VB -t - hasra ütök - érne 100k$ -t, ugyanez az SKT -nál milliókat ért, mert Korea annyival nagyobb piac. Nem véletlen az sem hogy NA -ban sokkal több a pénz mint EU -ban. Most igazi szponzorokról beszélek, nem az állami vállalatokról akik öntik a nézhetetlen fociba a pénzt. Egyetlen esély lenne ha OV szeretné az Esportot, de állítólag még a számítógéphez is hülye, ezért ez is kiesett. Rengeteg ilyen terület van: Pl. újságírás, ahol a PC -s (és más) lapok egy 10 milliós alapbázisról indulnak, a munka meg ugyanannyi vele mint a 80 milliós Németországban, stb ...

zAAzEUW 2016.01.14. 14:38:30

@Komojtalan: A politikai részbe nem bonyolódnék bele, szerintem inkább marketing is az ma már. :) De egyértelmű, hogy NA meg Korea azért is fizeti meg jobban a játékosokat, mert gazdaságilag is megtehetik. Én örülök annak, hogy magyar csapatok is próbálnak feljebb jutni, másrészről meg ha nem is a meccsekből máshonnan de ugyanúgy a LoL-on keresztül tudnak némi profithoz jutni ;) talpraesettek a srácok, tehát azért nem teljesen csak a szabadidejüket ölik bele, forintosíthatóan profitálnak a játékból :)
süti beállítások módosítása