Szögre akasztja az egeret Európa legsikeresebb játékosa
2015. november 09. írta: Hodini

Szögre akasztja az egeret Európa legsikeresebb játékosa

xpeke_1.jpgKorábban már voltak pletykák, most azonban egyre biztosabbnak tűnik: végleg abbahagyja és inkább csapata menedzselésére koncentrál minden idők egyik leghíresebb és legjobb európai játékosa, a spanyol Enrique "xPeke" Cedeno Martinez. A DailyDot értesülései szerint az Origen alapítója és egyben jelenlegi midese a világbajnokság elődöntőjében játszotta utolsó professzionális meccsét, a jövőben pedig inkább a háttérből támogatja majd csapatát és építi brandjét.

A spanyol klasszis az első évad óta jelen van a League of Legends világában, akkor még a Fnatic toposaként, mindjárt az első évben világbajnok lett. Egyet leszámítva minden vb-n résztvevő volt, ilyenből csak egy játékos van jelenleg, aki nevezetesen éppen a csapattársa, sOAZ. xPeke nem csak remek assassin játékával és zseniális húzásaival került reflektorfénybe, számos mém kering róla a neten: ilyen többek között az a pillanat is, amikor az IEM katowicei állomásán vert helyzetben, 2 játékost is kijátszva, a csapat mögé kerülve (backdoor) egymaga győzte le ellenfelét.

A mostani világbajnokságon is bemutatott egy kísértetiesen hasonló mozdulatot, régi önmagát idézve (egyébként messze saját képességein felül játszott az egész világbajnokság alatt)

Azóta, ha valaki backdoorozik, a tömeg egyszerre üvölti, hogy XPEKEE! A rajongói imádják, személyes Facebook oldalát több mint 400.000-n követik jelenleg is. 

A spanyol kiválóságot ráadásul nem más váltja a csapatnál, mint a magyarok számára a Unicorns of Love csapatából már jól ismert Tristan "PowerofEvil" Schrage. Sokak szerint PoE, Febiven mellett Európa másik óriási tehetsége és minden esélye megvan rá, hogy ezt kamatoztassa is új csapatánál. PoE-nak egyébként nem lesz sok ideje beilleszkedni új csapatába, hiszen két hét múlva már San Joséban, az IEM következő állomásán játszanak olyan topcsapatok ellen, mint a TSM, a CLG, a Fnatic, a Jin Air vagy az LGD.

20787573976_8c16edb341_h.jpg

Powernek szép emlékei vannak a tavalyi San José-i tornáról, akkor mutatkoztak be először a nemzetközi porondon az UOL-lal, mindjárt a döntőig menetelve úgy, hogy az elődöntőben átgázoltak a TSM-en. Kíváncsian várjuk a visszavágót Bjergsen és PoE között. 

Az alábbi videóval pedig emlékezzünk xPeke legszebb pillanataira.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr248066344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása