Az SKT az első kétszeres LoL világbajnok
2015. október 31. írta: Hodini

Az SKT az első kétszeres LoL világbajnok

Történelmet írt a koreai SK Telecom T1 csapata, miután 3-1-re legyőzte a KOO Tigerst és ezzel a League of Legends történetének első olyan csapatává avanzsált, amelyik már kétszeres vb győztesnek mondhatja magát. A berlini Mercedes-Benz Arénában, 20.000 rajongó előtt emelte a magasba a kupát a Marin-Bengi-Faker-Bang-Wolf ötös, közülük Bengi és Faker, illetve az edző, Kkoma is immáron kétszeres világbajnokok.

skt.jpg

Kiváló ötlet volt a Riottól, hogy fedett csarnokba vitték a mérkőzéseket, 20.000 ember olyan hangulatot csinált, hogy a hideg futkosott a hátamon. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a League of Legends legnagyobb sztárja, Faker elmondta, elképesztő, hogyan tud szurkolni az európai közönség, és valóban: a folyamatos KOO Tigers skandálás, mikor a csapat 0-2-ről próbált felállni, majd a végén az "SKT, SKT" éltetése - tényleg kirázza a hideg az embert még akkor is, ha nem is teljesen a részese az esportnak. 

Az első két meccs egyoldalú SKT dominanciát hozott, a KOO-nak voltak jó megmozdulásai a meccsek első 10-15 perceiben, de még ha kisebb-nagyobb előnyre szert is tudtak tenni, az idő előrehaladtával minden apró hibáért büntettek Marinék. 2-0 után azonban egy remek csapatösszeállításnak és Hojin zseniális Lee sinjének köszönhetően akkora előnyre tett szert a KOO, ami már Fakeréknek is sok volt, így a koreai bajnok végül nem tudta veretlenül befejezni a világbajnokságot (a statisztikák azonban sokatmondóak: 2013-ban 15-3; 2014-ben 15-2; 2015-ben 15-1 lett a végső győztes vb eredménye, szóval ha minden igaz, jövőre egy tökéletes vb-t látunk majd valamelyik csapattól).

 

A tömeg folyamatos "koooooooooo"-zása azonban nem volt elég arra, hogy fordítsanak, mert a 4. meccsen Faker megunta a dolgokat, és Ryze hősével 30 perc alatt, lényegében egyedül lejátszotta az ellenfelet a pályáról. A KOO tisztesen helytállt, de a sors is úgy akarta, hogy a tavalyi fiaskó után (akkor az SKT ki se jutott a vb-re), idén ismét Faker emelhesse a magasba a kupát.

faker.jpg

Bár hivatalos számokat majd csak kb. egy hónap múlva lehet majd tudni, csak a Twitch hivatalos, angol nyelvű LoL csatornáját több mint 1 millióan nézték egyidőben. Ehhez még vegyük hozzá, hogy 20 nyelven közvetítették a döntőt és a Twitch mellett Youtube-on, Azubun és még néhány más streaming platformon/tv csatornán is, szóval jó eséllyel megdől a tavalyi vb nézettségi rekordja.

skt1.jpg

A győztes csapat minden tagja választhat magának egy karaktert, amelyre a fejlesztők készítenek neki egy egyedi kinézetet, amit később használhatnak majd a játékban. Most hosszabb szünet jön, a következő nagyobb verseny a decemberi All-Star gála, majd jövő tavasszal kezdődik az új szezon egy alaposan átalakított játékkal. 

League of Legends világbajnokság, döntő:
SK Telecom T1 - KOO Tigers 3-1
Mercedes-Benz Arena, Berlin, 20.000 néző
MVP: SKT Marin

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr928040074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása