Vardags a cserepadon, új ADC-t keres az UOL
2015. szeptember 08. írta: tronke1

Vardags a cserepadon, új ADC-t keres az UOL

Elkezdődött a szezonok közti játékosvándorlás, úgy tűnik a hazánknak kedves Unikornisok sem maradtak érintetlenek ezúttal. Pontus „Vardags” Stahlblom 2014 közepe óta a Unicorns of Love tagja, és noha a challenger ligában akadtak nehézségek, egy izzasztó öt meccses széria után végül bejutottak az LCS tavaszi szezonjába. Ez volt tavaly.

Pályájuk meredeken ívelt felfelé. Mielőtt a csapat akár egy LCS meccset is játszott volna, az IEM San Jose színpadán debütáltak, igazi nagyfiúk ellen. Mindenki legnagyobb meglepetésére egy erős 2-0 eredménnyel távolították el Észak-Amerika és úgy általában a nyugati világ egyik legnépszerűbb csapatát, a TSM-et a versenyből, amin azután második helyet értek el.

uol-adc-vardags-getting-hype.jpg

A tavaszi szezonban mindenki izgatottan várta mit tartogatnak az Unikornisok: kiszámíthatatlan játékstílusukkal sok csapat látszólag nem tudott mit kezdeni. Noha a rendes szezonban voltak akadályok, a rájátszásban sikerült a döntőig elrohanniuk, ahol végül 2-3 eredménnyel a második helyet hozták el a Fnatic ellen.

Látszólag minden rendben volt a srácok háza táján, de a nyári szezon már kevésbé volt reménykeltő. Miután Mateus „Kikis” Szkudlarek otthagyta a csapatot szükség volt új jungle játékosra. Mivel az új pozíciót betöltő Berk „Gilius” Demir és Cho „H0R0” Jae-hwan más játékstílust hozott magával mint Kikis, Vardags és Hylissang játékát egyre többen próbálták célozni, ők váltak a csapat gyenge pontjaivá.

20898372350_5d01ba5d4c_k.jpg

A rájátszásban és a harmadik helyért folytatott gauntletben végül nem sikerült egy meccset sem nyerniük, így az alulteljesítő Vardags egyre inkább a figyelem középpontjába került.

Sheepy, a csapat edzője és menedzsere egy Facebook posztban tájékoztatta erről a rajongókat, ahol arra is kitért, hogy az új játékosok keresése közben Vardags a csapat tagja marad, lesz esélye megvédeni a helyét – feltételezhetően abban az esetben, amennyiben jobban játszik a próbálkozóknál.

PowerOfEvil is kitért röviden a kérdésre a nemrég tartott reddit AMA kapcsán – sok játékost ki fognak próbálni, mivel számos tehetséges AD játékos van az európai szerveren. Emiatt azt sem igazán tudja megbecsülni, hogy a csapat hol fog landolni a ranglistán, mivel egy új játékos teljesen új arculatot adhat egy csapatnak.

A Daily Dot információi szerint már a tavaszi és nyári split között is volt próbálkozás Vardags cseréjére – akkor a nemrég még Alex Ich csapatában, a Renegades berkein belül játszó Mohammad „Jebus” Tokhi tűnt jelöltnek, ám Vardags akkori teljesítményével kiérdemelte a helyét.

pinoy.jpg

Kérdéses kiket keres meg a csapat, most tényleg számos jó AD játékos keres csapatot – az LCS szezont utolsó helyen záró CW sztárjátékosa Aleš "Freeze" Kněžínek, a frissen kiesett SK veteránja Adrian „CandyPanda” Wübbelmann, a Gambit Gamingben jelenleg FORG1VEN helyettese és egyben elődje P1noy illetve a jelenleg amerikában állomásozó ex-Fnatic Pierre „Steelback” Medjaldi mind lehetséges, erős jelöltek.

Bárhogy is döntsenek az unikornisok, kíváncsian várjuk az eredményt. Én személy szerint nagyon örülnék a Freeze – Hyli párosnak, mindketten tehetséges és erős játékosok, de CandyPanda is sokat segíthetne a néha még kicsit szétszórt csapaton sok évnyi tapasztalatával.

tronke

Fotók: lolesports flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr727771230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása