LCK 4. hét - eljött a pentakillek ideje!
2015. június 16. írta: sundii

LCK 4. hét - eljött a pentakillek ideje!

6664_1.jpg

Az eddigiektől eltérően a héten picit más megközelítést alkalmazok az események áttekintésére. Ezúttal nem csapatonként, hanem meccsenként fogunk végigmenni a hét történésein, természetesen kronologikus sorrendben. Voltak rangadók (SKT - CJ), feltámadások (KOO Tigers), érdekes hősválasztások (Master Yi), valamint két pentakill (Smeb és Arrow) szóval ezúttal is érdemes velünk tartanotok!

1. játéknap

NaJin 2 - 0 SBENU

No nem ettől a meccstől vártuk a világmegváltást sem minőségben, sem a meglepetés tekintetében. Az egyenként is kiváló játékosokból álló NaJin simán átgázolt a liga utolsóján, akik eddig még játékot sem nyertek. Ggoong nem csak assasinokkal villogott, hanem az újra engedélyezett Viktorral is kiválóan szerepelt középen. A játék befejezésével továbbra is gondban vannak, de ekkora előnyt, amit mindkét meccsen szereztek még a NaJin sem tud eldobni. A másik oldalt a SBENU-nak a tiltásokkal és a saját kompozíciójuk kialakításával is komoly gondok vannak, nagyon keresi még az újonc a számára fekvő stratégiát.

SK Telecom 2 - 1 Anarchy

Az SKT kezdőjében újfent helyet kapó Faker Ggoonghoz hasonlóan szintén rátette a kezét Viktorra, és ő is bizonyította, miért tartják erősnek a hőst keleten. Az Anarchy a tiltás fázisban megpróbálta kijátszani az SKT mostanában remekül működő midgame kompját, de elkalkulálták magukat, és csúnyán kikaptak az első játékban. A másodikban talán már túl magabiztos volt a 3. szezon világbajnoka, ott is főleg a lenti ösvény. Bang és Wolf hibát hibára halmozott, ezzel az SKT számára erős midgamet az Anarchy átugrotta, meglepetésre behúzták a győzelmet. A döntő összecsapáson MaRin a hetek óta remeklő Rumblejéhez jutott - és tarolt. Ezúttal a botlane sem betlizett, így megmaradt az SKT veretlensége a párharcokat illetően.

2. játéknap

KT Rolster 0 - 2 KOO Tigers

A tavaszi döntős KOO-ra az elmúlt héten rájárt a rúd, előbb az SKT, majd a CJ kalapálta el őket három napon belül, bár utóbbi összecsapáson már látszódtak a jelek a feltámadásra. A KT ellenben csak a CJ-től kapott ki, mindenki más ellen - ha nem is magabiztosan - de nyerni tudtak, ennek megfelelően személy szerint Ssummdayékat tartottam esélyesebbnek. A KOO azonban visszanyúlt a gyökereihez. Pray Corkija és Smeb Rumbleja újra előkerült a tarsolyból, viszont a tavasszal ellentétben a csapat már a játék legelején a kezébe vette az irányítást. Összehasonlításképp tavasszal szinte az összes meccsükön aranyhátrányban voltak a 20. percet megelőző időszakban. Kuro meglepő módon mindkétszer leradírozta a pályáról az eddig remeklő Nagnét, de csapattársai sem sok vizet zavartak a domináns tigrisek ellen. A vége sima 2-0 a KOO javára, akik kezdenek kilábalni a tank meta által okozott mély depressziójukból.

IM Longzhu 2 - 1 SBENU

Mindjárt az első játékban megszületett a meglepetés, a SBENU 10 elveszített játék után nyert egyet. A második felvonás szintén izgalmasan kezdődött, de itt már az IM került ki minden szoros harcból győztesen. Az előnyt megszerezve végül a 40. percben bedöntötték az ellenfél Nexusát. Harmadjára a SBENU az egyik legnehezebb komppal, a Juggermaw-val próbálkozott. Szerintem kitaláljátok mekkora eredménnyel (ha nem, akkor puskázhattok a végeredményről 5 sorral fentebbről).

3. játéknap

SK Telecom 2 - 0 CJ Entus

A hét kiemelt összecsapása Koreában, ahol kiderült, ki maradhat veretlenül a tabella élén. A CJ-nél nem tudom, mivel itatják a srácokat meccsek előtt, de hogy kávéval nem, az biztos. Szinte menetrend szerint jött az első meccses rossz játék és vereség. Faker 13/1/6-al zárt Viktort használva, de a CJ többi ösvénye sem alkotott sokat. Ebben persze Bengi Evelynnje is bőven kivette a részét (Eve még mindig csak Bengi kezében jó...). A továbbiakról szerintem mindenki hallott, aki valamennyire is követi a koreai eseményeket, de azért tömören összefoglalnám. Az SKT összerakott Faker köré egy olyan csapatot, ami maximálisan Master Yi védelmére volt kihegyezve. MaRin Morganája és Black Shildje a CC ellen védett, míg Wolf Annieje a kezdeményezést biztosította. Mindennek fejében Banget leszámítva ráadásul az egész SKT CoCo-t kempelte a harmadik perctől kezdve, ezzel totál megtörve a CJ középső játékosát. A style pont megint Fakeréknél, ettől függetlenül nem ajánlom senkinek, hogy szülői felügyelet nélkül kipróbálja ezt az összeállítást otthon. Egyedül. A sötétben. Veszélyes! Az MVP díj Fakerhez került, de MonteCristo szerint Wolf, szerintem pedig MaRin volt a meccs legjobbja.

master_yi_originalskin_ch_old.jpg

NaJin 2 - 0 Samsung

A középmezőny rangadója a vártnál kevésbé lett szoros. Ggoong megint nagyot alakított középen, nálam mindenképp ő a NaJin, ha nem az egész liga legjobbja a héten. Eddig Cassioval elég sok rémes játékot láthattunk tőle, mostanra viszont a mérges kígyólány irányítását is elsajátította, és ezt élesben is tudta bizonyítani. Ohq sem "ohákúzta" el a dolgokat: nem volt rossz helyezkedés, önfejű vadászat az ellenfél erdelyében mindenféle háttér nélkül, stb. A végén még számolnunk kell a NaJinnal?! A másik oldalon eddig a Samsung még a nagyokat is meg tudta szorongatni, most egy picit leeresztettek, pedig nekik csak erre az összecsapásra kellett készülniük a héten. A soloQ király Fury eddig vereségekkor is derék statisztikákat tudott produkálni, talán most először nem mondható ez el. Jövő héten könnyebb ellenfeleket kapnak az IM és az Anarchy személyében, így ott bizonyítani kell a srácoknak a bennmaradáshoz.

4. játéknap

KOO Tigers 2 - 1 Jin Air

Ha a koreai soloQ rangsorra nézünk, akkor láthatjuk, hogy az SKT és a KOO játékosai foglalják el az első 11 helyből 8-at. Míg előbbiektől ez már talán megszokható, addig mondjuk Kuro-t, vagy Smebet nem nagyon lehetett errefele látni, így látszik, mennyire vissza akarnak jutni a srácok az elitbe. Ezen felül bizonyítaniuk kellett a KT elleni győzelemről, hogy nem csak egy pozitív irányú kisiklás volt. Ebben a Jin Air és GBM is segítségükre sietett, mivel mindjárt az első meccsen a metába épp nem illeszkedő Xerathot választotta középre az előbb említett játékos. A forgatókönyv szinte már megszokott: GBM halál nélkül fejez be egy meccset, ahol a csapata kikap. A Pilot helyett beugró veterán, Cpt Jack egy jobb csapat ellen is képes jól játszani, ezt bizonyította a második játékban. 10/2/2-es Sivirjével hátán cipelve a csapatot egalizálta az állást. A végső esetre tartogatta Smeb Rivenjét, aminek meg is lett az eredménye. Előbb TrAcet, majd később az egész Jin Air rettegésben tartva hozták a meccset a tigrisek, Smeb ráadásul behúzott a neve mellé egy pentakillt is. 

Anarchy 1 - 2 KT Rolster

A KT-tól az első hetekben megszokott volt a tökéletes tiltás és hősválasztási stratégia, azonban a héten ebből visszább vettek. A könnyebb ellenfelek ellen is hajlamosak megizzadni, a KOO pedig szinte ellenállás nélkül gázolt át rajtuk. Az Anarchy ellen nem volt ennyire vészes a helyzet, de azért az újonc igen csak megizzasztotta megint Arrowékat. A verseny a Nexusért elmaradt, de azért ezzel a teljesítménnyel a playoffban nem fognak sokáig jutni a srácok. A másik oldalt nézve nekem picit mindig SKT benyomásom van. A liga egyik legtehetségesebb középső játékosára, Mickeyre próbálnak feltenni mindent a srácok. A jungleből lira próbálja támogatni csapattársát, és akkora előnybe hozni, hogy Mickey onnantól kihasználva a lehetőséget az Anarchyt győzelembe segítse. Hasonló szinergiát lehet felfedezni Bengi és Faker között is. Míg utóbbi páros éveken át tökéletesítette a stratégiát, úgy az Anarchy még csak most kezdett bele, szóval kíváncsian várom meddig tudnak eljutni így, és ellenfeleik felismerve a helyzetet hogyan reagálnak a szituációra.

Arrow valószínűleg megirigyelte Smeb pentáját, mert ő is produkált egyet. 4 hetet és 4 napot kellett várni az első pentára, ezen a napom viszont mindjárt kettőt is láttunk.

Ezek voltak tehát az LCK 4. heti eseményei meccsről meccsre összefoglalva. A tabellát lentebb láthatjátok.

Amennyiben véleményetek van a koreai történésekről, vagy csak a cikk formátuma kevésbé tetszik a már korábban bejáratott csapatsorrendeshez képest, ne legyetek restek kommentben, vagy twitteren megírni.

Jövő héten találkozunk! sundii

lck_w4_standings.png

Forrás: lolwiki, streamable, lol.gamepedia.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr897545986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterIntruder 2015.06.17. 21:04:36

jobb ez a formátum, jobban átlátható!

sundii 2015.06.17. 21:21:45

@MasterIntruder: köszi a visszajelzést, szerintem is átláthatóbb ez a formátum! :)
süti beállítások módosítása