Heti League - a trónfosztott király
2015. május 11. írta: Hodini

Heti League - a trónfosztott király

Az idei év eddigi legjobb e-sport eseménye volt a Mid-Season Invitational, megvan a C9 új midese és lövészt cserélt az SK Gaming: ezek történtek a League of Legends e-sport világában a múlt héten!

17410383772_af417faeaf_k.jpg

A kínai Edward Gaming nyerte a Mid-Season Invitationalt, a League of Legends évközi mini-világbajnokságát, ahol a világ régióinak aktuális bajnokai csaptak össze, 4 napon keresztül, összesen 28 mérkőzésen. Ahogy minden rangos nemzetközi esemény, ez is tele volt meglepetésekkel, hogy mást ne is mondjunk, az amerikai TSM teljes leégésével. A hat meghívott csapatból négy (a koreai SKT, a kínai EDG, a tajvani ahq és az európai Fnatic) jutott az elődöntőbe. A Fnatic közel állt ahhoz, hogy már az elődöntőben térdre kényszerítse a koreai bajnokot, de végül 3-2-re alulmaradt, ettől függetlenül nem lehet panaszunk a srácokra, hiszen az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb európai teljesítményét mutatták! Úgy tűnik, megfordulni látszik a trend és az európai bajnokság izgalmasabb lesz mint az észak-amerikai. A másik elődöntőben az EDG 3-0-al búcsúztatta az ahq-t, így a papírformának megfelelően a titánok csaptak össze a döntőben, ami végül meglepetésre az EDG 3-2-es győzelmével végződött. Ezzel pedig egy csomó rekord is megdőlt, részletek hamarosan érkező elemző/összefoglaló cikkünkben.

 

Adrian "Candy Panda" Wübbelmann visszatért korábbi csapatához, az SK Gaminghez. Mindezt azok után, hogy megromlott a csapat viszonya saját (és egyben Európa jelenleg legjobb) lövészével, Forg1vennel. Utóbbi jelenleg tartalékos a csapatnál, de nagyon szeretne máshol játszani (csak valószínűleg köti a szerződése és nem olyan könnyű egyelőre kivásárolni). Igaz, az SK ezzel egyéni képességeket tekintve gyengébb lesz, viszont Candy Panda számára nem ismeretlen a környezet, hiszen 2012 és 2014 között is itt játszott, így nem igazán kell majd újra beilleszkednie a csapatba.

Továbbra is kérdéses Steelback helyzete jelenlegi csapatánál. A Fnatic lövésze most bizonyított, képes felvenni a legjobbakkal is a verseny és ha egyéni képességeit tekintve nem is, csapat szinten nagyon jól együtt tud működni a többiekkel. Ennek ellenére továbbra is él a pletyka, miszerint visszatér Rekkles, a legutóbbi infó az, hogy Steelback az orosz Gambitnél volt próbajátékon és hogy az MSI volt az utolsó versenye a Fnatic színeiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr647449144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása